Robert Rooba. Foto: Robert Rooba Fanpage
Jäähoki
14. detsember 2017, 08:23

Hiilgava alguse järel pingiotsa vajunud Rooba: hooaeg on läinud Ameerika mägedel

Eesti üks paremaid hokimehi Robert Rooba aitas oma koduklubi JYPi Meistrite liiga poolfinaali. Kuigi üle-eilne õhtu oli ilus, siis nii tema enda kui ka meeskonna tegemised on tänavu käinud üles-alla. 

"Euroopas möllavate lumetormide tõttu hilines meie lend. Jõudsime mängupaika tavapärasest tunduvalt hiljem," rääkis Rooba telefonitsi Õhtulehele mängule eelnenud viperusest. Nagu teada, siis JYPi see rivist välja ei löönud, sest Tšehhi meister Brno Kometa alistati 5:3 ja pääseti poolfinaali. 

"Suutsime väikese tagasilöögi väga hästi seljatada ja kohtumist suurepäraselt alustada. Tegelikult otsustasimegi esimese kolmandikuga mängu ära. Kolme väravat visata on väga raske. Mõistagi pärast seda keskendusime rohkem kaitsele," võttis hokimees kohtumise kokku ja lisas, et tegelikult tulnuks sotid selgeks teha juba nädal varem koduväljakul. 

Võitluses finaalkoha eest tuleb Rooba leivaisal taaskord tšehhidega vastamisi minna. Kuigi Trineci Ocelari näol on tegemist mullus koduliigas veerandfinaali jõudnud satsiga, siis tasemelt nad eilsest vastasest sugugi nigelamad pole. 

"Ilmselt on üpris samasugune vastane tulemas. Mõlemad on Tšehhi suured meeskonnad ja mängivad üsna sarnast hokit. Need eelmise aasta kohad ei tähenda suurt midagi," rääkis Rooba järgmisest konkurendist. Poolfinaalidega tehakse algust jaanuaris. JYPi eesmärk on mõistagi võit. 

Hoog rauges

Kuid pole head ilma halvata. Kui Rooba hooaeg sai imelise alguse - oli ta ju Soome liiga suurimate skooritegijate seas - siis viimasel ajal on ta roll oluliselt kahanenud. Miks? 

"Meil tekkis meeskonnamänguga probleeme. Kaotasime vahepeal palju mänge ja koosseise tehti natuke ümber," selgitas ta olukorda. "Siis hakkas mäng jälle toimima ja minu roll oli sel hetkel väike. Ja nii on ka nüüd jätkunud - mänguaeg on ikka väga lühike."

Fakt on, et Rooba enam kahte esimesse ründekolmikusse ei mahu. Kuid masti ta maha ei lase ning kavatseb mänguaja eest võidelda. "Profispordis on nii, et mängitakse tulemuse peale. Hooaeg on veel pikk ja võin oma koha veel välja teenida." 

Soome meistriliiga põhihooajast on mängitud pool. JYP hoiab 31 mänguvooru järel kaheksandat kohta. Üleliia põhjust rõõmustamiseks pole, ent paanikaosakonda pole samuti vaja avada. 

"Nii mul endal kui ka meeskonnal on siiani läinud Ameerika mägedel. Hooaja algus oli mul suurepärane ja meeskonnaga võitsime ka. Mingi hetk hakkas raskusi tekkima ja kaotasime. Viimasel ajal on võistkond leidmas oma õiget vormi. Kahjuks ei saa sama öelda enda kohta," arutles Rooba ja lisas, et vormikõvera languse taga on vähene mänguaeg.