Foto: PantherMedia / Scanpix
Liigume
14. detsember 2017, 09:00

Kes ei söö, see tippu ei jõua! Mägironija toidukatsetuste II osa!

Selleks, et jagada oma kogemust Geelijaama Science in Sport toodetega, alustan veidi kaugemalt…

Minu teod kestvusspordi valdkonnas on seni jäänud piisavalt tagasihoidlikuks, et oma jõududega hakkama saada. Ma ei ole läbinud maratoni ega võtnud ette kontimurdvaid matkasid (kui jätta kõrvale Libahundi jälg… mis kujunes ootamatult ca 35 kilomeetriseks!). Sporditoitu olen tarbinud juhuslikult ja pigem joogi või batoonide näol, mõnel üksikul korral olen maitsnud ka geele. Eelmisest tõsisemast katsetamisest, mis kestab tegelikult siiani, kirjutasin mõni aeg tagasi ka siinses blogis.

Kilimanjaro tippu jõudmise eesmärgil tundus mõistlik tutvuda ka minu jaoks kõige levinuma ja kiidetuma sporditoitude tootja, SiSi, valikuga. Septembris läbisin esmakordselt poolmaratoni ja see oli esimene hea võimalus just geelide testimiseks. Jooksule eelnevalt kohtusin Geelijaama turundaja Riina Altperega, kellega mulle geeliplaani paika panime. Enne jooksu ampsasin energiabatooni, teekonnal jõudsin tarbida 3 geeli ja pärast taastasin vedelikukaotust vees lahustuva mineraaljoogiga.

Minu üllatuseks oli geelide söömine lihtne ja kummutas mu eelarvamuse, et vajan pärast rohkelt juua või et ma ei jaksa kogu tuubi korraga võtta. Polnud probleemi! Ampsasin geelid soovitatud vahedega ja minu lemmiku tiitli saavutas enne lõpukilomeetreid söödud kofeiiniga geel. Selleks hetkeks olid mu jalad küll läbi ja valudes aga vähemalt minu sees tekkis uus energia, mis aitas finišisse jõuda. Jooks sai edukalt läbitud ja sellega ka geelide esmakatsetus tehtud. Kellel on plaanis 21 km distants läbida ja saab appi võtta näiteks vastava komplekti.

SiSi batoone olen tarbinud ka nö vabal ajal trennide eel ja nende järgselt. Ma ei soovita kellelgi toidukordi spordisnäkkidega asendada aga sellegipoolest on kiirel päeval väga hea kotti või autosse peidetud batoonist näljale leevendust ja veidi energiat juurde saada. Seda loomulikult päris toidukorrani. Oma vedelikutarbimist soodustan pea igapäevaselt vee baasil vitamiinijoogi või SiS Go Hydro mineraaljookidega.

Hiljuti külastasin taas Geelijaama ja Riinat, kes näitas mulle uusi-põnevaid tooteid, mida koos varasematega oma nädalavahetuste matkadel proovin. Eelmisel laupäeval ette võetud tiirul ümber Pühajärve maitsesin näiteks ingveriga geeli, mis tekitas mõnusalt sooja tunde. See saab kindlasti olema üks minu valik Kilimanjaro jaoks. Riinaga arutasimegi läbi, millised SiSi tooted võiksin mäeretkele kaasa võtta ja mida konkreetsel matka hetkel tarbida. Põnevat info selle kohta jagab Riina allolevas videos:

Kilimanjaro reisini jäänud paari kuu vältel katsetan erinevaid batooni- ja geelivalikuid ning vahetult enne äralendu paneme mulle kokku sobiva “toidupaki”, mis toetab kohapealt saadavat.

Siis ei saa pärast vähemalt nälja või üksluisete maitsete üle kurta… 

Loe Kadri ja tema kaaslaste teekonnast Kilimanjaro tippu http://www.kilimanjarole.ee/.