Marko Kilp.Foto: Stanislav Moškov
Talisport
13. detsember 2017, 22:20

Olümpiakohtade ihalus ja hooldemeeste puudus jätab suusatajad MK-etapist kõrvale

Eesti murdmaasuusasuusatajad jätavad nädalavahetusel Itaalias Toblachis peetava MK-etapi vahele ja osalevad selle asemel Austrias St. Ulrichis Alpi karikasarjas. Põhjuseks soov võidelda Eestile välja rohkem olümpiakohti.

Praeguse seisuga sõidaks Pyeongchangi taliolümpiale kolm Eesti mees- ja kaks naissuusatajat. Suuremat osa siinseid suusatippe juhendava Anti Saarepuu sõnul on miinimumeesmärgiks võidelda juurde meestele kaks olümpiakohta, ideaalis lausa kolm. See annaks Eesti meeskonnale võimaluse osaleda teatesõidus ja püüda kohta esikümnes, mis tooks nelikule EOK toetuse.

Teoreetiliselt peaks Alpi karikasarjas olema võimalik teenida madalamaid FIS-punkte (mida madalam FIS-punkt, seda parem!) kui MK-etappidel ja konkurentsitihedamas Skandinaavia karikasarjas.

"40 FIS-punkti oleks juba korralik tulemus ja see võib juba lisakohti tähendada. On üsna reaalne, et Marko (Kilp) ja Raido (Ränkel) võivad selleni küündida. MK-etapist loobusime ka seetõttu, et meil pole piisavalt hooldemehi, et kahes kohas korraga olla," lausus Team Haanja treener Saarepuu.

Möödunud nädalavahetusel Davosi 15 km vabatehnikasõidus 13. kohaga üllatanud Karel Tammjärve ilus esitus võrdus 27,74 FIS-punktiga. Kilbi ja Ränkeli samad näitajad jäävad käesoleval hooajal üle 50.

Ülikooliõpingutega seotud Tammjärv jääb St. Ulrichi jõuproovist eemale, aga ta poleks läinud ka MK-etapile. Lisaks Kilbile ja Ränkelile sõidavad Austriasse ka Andreas Veerpalu, Algo Kärp, Kaarel Kasper Kõrge ja Anette Veerpalu.

St. Ulrichis on reedel kavas vabatehnikasprint, laupäeval 10 km klassikatehnika eraldistart ja pühapäeval 15 km vabatehnika ühisstart.