Seisukoht

Seisukoht | Pole lapsi, pole penssi (113)

LISA KOMMENTAAR

Ene18. detsember 2017, 14:04
Väga õige jutt. Penssi tahavad kõik, aga suurepalgaline Kallas ei taha sugugi kolme last sünnitada. Ei ole täheldanud, et miljonäridel rohkem lapsi oleks.
Vaesed oleme14. detsember 2017, 10:24
Kui leibkonna nettosissetulek jääb alla 1500 siis heal juhul sünnib 1 laps. Selleks, et 2 last kasvatada on miinimum 2000 ja kolme jaoks 3000. Suurem elamine, auto, jne. Toidu ja riiete peale kulub iga aastaga rohkem, nad ju kasvavad. Suurem enamus fertiilses eas noortest ei saa seda raha kokku. Ja nii lükataksegi edasi kuni loobutakse. On erandeid, kodu juba olemas, toitu kasvatatakse ise, vanemad toetavad, vms. Aga üldine vaesus on peamine põhjus.
Katrin14. detsember 2017, 09:48
Kui nüüd nii võtta, siis tegelikult on kõige olulisem, millised on meie palgad. Näiteks kui inimene saab brutopalka 500 eur, siis selle pealt makstakse riigile 33% sots.maksu ehk 165 eurot. Samas saadakse brutopalgana ka 5000 eurot ja selle pealt on sots.maks juba 1650 eurot. Ehk siis madalapalgalise sots.maksust ei piisa isegi ühe pensinäri ülalpidamiseks, samas kui suurepalgaline peab üleval mitut pensinäri. Rohkem suurepalgalisi töökohti, ja küll need lapsed kah tulevad!
Ja tuleb meeles pidada, et tähtis pole mitte kvantiteet, vaid kvaliteet.
pensionär14. detsember 2017, 10:45
Kui see kõrgepalgaline töötab ettevõttes, mis maksab oma tulust sots.maksu jt. maksud, siis oleks hästi. Viga on selles, et see maksuraha läheb kõrgepalgalistele riigiametnikele ja nende eest maksude maksmiseks. Riik on tasakaalust väljas, kulud riigipalgaliste ülalpidamiseks on suuremad kui rikastes riikides.
konsa14. detsember 2017, 08:57
Pole lapsi, pole penssi
.-.-.-.
muideks, EURORAHA-TRÜKI masinad huugavad täiega, mis pensioni säästudest saab üldse jutt olla
mari14. detsember 2017, 08:17
Meenutaks mõningaid variante, miks inimestel pole lapsi. Näiteks viljatus, rasked puuded, vaimne, füüsiline alaareng, vanglakaristuse eluaegne kandmine, narkomaania jne. Ja jumal tänatud, et osadel lapsi pole. Seega asi on ikkagi keerulisem, kui ainult tõdemine, et lapsed peavad kõigil olema!
tulevikuvisioonist14. detsember 2017, 05:36
Isiklikult on mul peaaegu ükskõik, milline süsteem tuleb või kas jääb juba eksisteeriv. Samas tahaksin illustreerida, mida pensionivaba süsteem tähendab, sest maailmas on veel päris palju riike, kus pension puudub. Kuigi moodne ´pensionikaotamine´ looks kindlasti oluliselt erineva olukorra, siis tahtsin lisada mida see traditsioonilisemas mõttes (sh. just detailides) kaasa toob.
Taolistes ühiskondades on tavapärane nn. suurpere mudel, kus kõik põlvkonnad elavad ja töötavad üheskoos (s.o privaatsus puudub). Tihti finantseeritakse ennast läbi pereettevõtte (a la traditsiooniline talu või pererestoran). Peresse eelistatakse poisslapsi. Tüdrukud on isadele suureks ´peavaluks´, sest kui neid täiskasvanuna kiiresti mehele ei saa, siis nende edasine (finants)perspektiiv on tume. Esineb palju isade poolt eelkõige finantsperspektiivist lähtuvalt korraldatud õnnetuid abielusid. Mõnikord peavad noored mehed eelnevalt hullumeelselt tööd rabama, et oleks varaliselt mingigi šanss abielluda ja ka suurel osal naistest puudub väikese kaasavara tõttu abiellumisvõimalus. Naiste ´edukus´ ühiskonnas on seotud laste arvuga. Majanduslikult pole need ühiskonnad edukad (juhul kui seal ei leidu naftat vms), sest peaagu pool ühiskonnast (ehk suurem osa naisi) ei osale tööturul. Tihti moodustub seeläbi ühiskonnas nn. suurperekondlik hierarhia kas siis vanuse ja/või soo alusel, kus isegi vaid mõni aasta noorem peab alati kuulama vanemat ja naine meest. Vallalisi (üle 30 aasta vanuses) peetakse üldjuhul saamatuteks, sest eeldatakse, et mingil põhjusel (vara, tervis, välimus vms) polnud neil võimalik abielluda. Surve perekonna kui tulevikugarantii loomiseks on suur, mistõttu paljudel jääb ka haridustee poolikuks. Üleüldine palgatase on madal, sest suurte perede tõttu on tööturul üldjuhul väga palju (töökogemusteta) noori, kes on nõus töötama ka minimaalse palga eest, sest elamiskulud on väikesed (s.o elavad veel koos vanematega).
Kahtlemata pole eelmainitu seotud vaid pensioni puudumisega, aga samas on neid detaile võimalik kasutada vastavate tulevikuvisioonide koostamisel...
Lex13. detsember 2017, 21:20
Mis lastetustest (st. nendest, kes ei saa lapsi) saab?
13. detsember 2017, 22:21
latekodud ajavad üle ääre.
L oll jutt14. detsember 2017, 07:44
Ei ole sul tänapäeval mingeid üle ääre ajavaid lastekodusid. Lapsendamiseks ollakse aastaid järjekorras ja tingimused on karmid, igaüks ei saa midagi
vabandust,13. detsember 2017, 20:21
aga Seeder ajab tõelist m.ö.g.g.a. Riik on kõik erakätesse andnud, millegi eest ei vastuta. Maailm on ülerahvastatud. Jätju hiigeltasud ja erilised pensionid maksmata( presidendid, nende voodiõed, riigikogulased, nende kaasad jne) ja raha on küllalt.
zrz14. detsember 2017, 09:16
lamemaalased telegrammi usku väidavad aga etb ülerahvastust pole, et reaalne rahvaarv on esimese ilmasõja lõpu tasemel 1,5 miljaardi. ülejäänud on meedia op ja abi"rahade" lunimine erinevatelt erineva tasandi "oma"valitsustelt.
irv, kui aru ei saada.
samas rooma klubi eeldas selleks ajaks arvu 10-12 miljardi kanti, nüüd oleme 7,5 peal, ja kui mandela effekt ei peta siis kunagi 10-15 aastat tagasi püüti anda mingit nunnut preemiat 9nda miljardi ilmakodaniku sünnipuhul.
ehk lamekosmogoonia kõrval on olemas ka kogu muu vhlät-saiöns.
Lorenz13. detsember 2017, 20:18
Kommentaariumis jääb kõlama, et ei ole siia mingeid eesti lapsi vaja. 100+ õigustust lisaks. Võtame siis pigem neegrid ja noored moslemid , las orjavad ja teenivad meile pensioni.
Pensioni13. detsember 2017, 23:39
peab teenima ikkagi inimene ise endale.Sedasi peab olema tehtud pensionikorraldus riigis.Milleks ajada enda muresid laste kaela.Praegused pensioniealised ehitasid sellise elu kus me momendil elame.Miks keegi arvab,et tänane noorsugu tahab nendele inimestele pensioni maksta.Iga laps võiks hoolitseda esialgu enda esivanemate eest.
Vot, siin ongi14. detsember 2017, 09:25
mingi eestlasele omane arusaam. Lapsed maksku pensionäridele pensioni. Tundub, et ollakse omas lombis kinni. Maailmas on levinud kogumispensionid, kus igaüks on huvitatud võrdlemisi suurest sissetulekust, et lõpuks saada korralik pension vanaduseks. Seda ei juurelda Eestis sellepärast, et nii on valitsusele mugavam, tulutoovam. Imestama paneb aga see, et tänapäeva infomaailmas, ei tea tavakodanik tuhkagi, kuidas selliste asjade eest võidelda. Kõik jahuvad, käed rüpes mingist "peaks", võiks", "tuleks teha", tegijaid aga pole. Küürutame siis edasi! Minul aga väljamaa pension käes. Seega, väga ei kipu küürutama.
töötavad14. detsember 2017, 06:38
neegrid ning moslemid?! Mis imeloomad need on? Meenuvad ikka rohkem linnaosade elanikena kuhu politsei nõus minema ei ole.Titetrialid muidugi valid, aga millegagi peab ju mässamisest, vandaalitsemisest ning meka poole tagumiku urvitamisest õlejäänud aega sisutama.
Lapsevanem13. detsember 2017, 19:52
Valitsus võtab aina tobedamaid makse kasutusele,aga täiesti õigustatud oleks lastetus maks kehtestada.
lastetu13. detsember 2017, 19:55
Kui sa naissoost oled, siis ma võtaks su heameelega läbi, tahad sa seda või mitte. Peaasi, et ma oma lapsed saaks ära tehtud.
Lastetu213. detsember 2017, 20:06
See jah huvitav, et keskealised lapsevanemad siin räägivad ja jutustavad. Teie ajal oli pere loomine palju lihtsam, olen oma vanematega selteemal arutlenud ja nad tunnistavad, et ei saa tänapäeval sellest midagi enam aru, et nii tagurpidi on kõik.
Müüakse end vanadele kändudele rahaeest ja mingeid moraalinorme ei ole.
Ühesõnaga - kellega sa neid lapsi teed?
Täitsa lõpp13. detsember 2017, 20:42
Tahaks neid miinusepanijaid näha kohe.
Ütelge, kelle ku...adiga ma neid lapsi teen?
Naised müüvad end aiföönide ja aipljäädide eest vanapässidele - sellisel elukal ei julge avalikus kohas käest kinnigi hoida, lasteteost rääkimata. Kellega sa neid lapsi teed? Pihkupanemisest need ei sünni ju. Ikka hämmastavad inimesed on osad, 50+ inimene saab tavaliselt aru kui temast poole noorem seda räägib, mõni rongaisand-emand aga ainult on nii juhm, et kohale ei jõua. Ma räägin täisväärtuslikust perest, sellisest kus ikka planeeritaksegi nagu midagi püsivat, mitte ei tekitata seda mingi jogasena kuskil klubipelleris lõppenud aktsiooni kohustust ja siis eelkooliealine ikka lõpuks hüljatakse. Ma pean silmas suhet mis areneb ikka normaalselt, nii, et ma olen kodus, helistan siis suhte alguses naispoolele ja me nagu suhtleme inimestena, mitte, et helistan ja taustaks on joomingu jorin ja räuskamine. Sellisest asjadest on selge, et mingit suhet, peret ja lapsi ei tule. Samalajal on kiuslikke just selliseid moraalinormidele sülitajaid kes arvavad, et kõik kes neist erinevalt mõtlevad, on rumalad. Aga eks makske ise oma lastetusmaksud.
Ma tean jorsse, kõige haigem, et 6-7 klasis haridusega kel on 3-4 naisega 3-4 ja isegi 5 last, no need naised muidugi on olnud ka slelised, et võta üks viska teist sellega, omal kõht ees, käidi suits suus ja siider peos. OK, samas kus on need normaalsed naised kellega neid lapsi teha? Pole ju.
Need jälle vastupidi ületuupinud mingi majandus jne mitte midagi andvast, istuvad samamoodi lokaalide ja joomakeldrite letiveeres, ootavad, et keegi välja teeks - no ei ole ju võtta normaalseid, kellega seda peret lood?
Hakake siis kloonima naisi kel moraalid ja kellel normaalne mees julgeb tänaval häbi tundmata käest võtta, et pärast pool ilma ei räägi, et näe, l..l mees, leidis mingi ühiskonna kasutatava augu...
Mädanik13. detsember 2017, 21:01
Ütelge, kelle ku...adiga ma neid lapsi teen?
Bioloogilises oleluses pole kellegi asi kellega sa neid lapsi teed.Oma asi.On siis neid igale mehele nii väga vaja kui iseendagagi ei saada hakkama.Ega siis naised pole maa pealt otsa saanud.Neid jagub igale maitsele ja ootustele kui ise oled mees siis tee midagi aga ära süüdista naisi oma toimetulematuses.
Täitsa lõpp jah13. detsember 2017, 21:11
Oh sa lilleke p...a meres. Kõik naised on l..d ja joodikud, kõik mehed 7 klassi haridusega jobud aga sina nii ideaalne, moraalne, kuigi tead täpselt kes joomaurgastes leti ääres istuvad. Ise helistad parmnaistele ja siis kurdad?
Inimene kohtab omasuguseid- mina näen enda ümber inimesi, kellel pole joomisega probleeme, kellel on piisavalt rah ,et seda nii endasse kui peresse panustada, kelle eest naised või mehed metsa ei jookse.
Vaata peeglisse- kui naised sinule algharidusega parme eelistavad, siis sul peab mingi veel suurem kiiks olema. Jutu põhjal pakuks üht teatud rasket isiksusehäiret. Lõpeta teiste süüdistamine, enda idealiseerimine ja otsi abi ja ehk peale seda tuleb õnn ka sinu õuele.
Mida sa makstud kommar mädakolu13. detsember 2017, 21:19
lärmad?
Vot enda müümine ja vanapässidega põrutamine ei ole üldse "enda toimetulematus",
Kes sulle üldse putru pakkus, et tuled paukuma?
Su kommid on kõik täielik nonsens siin teemas, mõistlik oleks inimestel teatada mittesobivast, saab äkki idi00dist mõneksajaks rahu.
jummel13. detsember 2017, 22:23
selline vingusurm on tõesti kole.
Murka 15. detsember 2017, 16:47
Aga mina tunnen mitut noort naist, kes kurdavad et head mehed on kõik võetud, aga mees-lastendale
legaliseeritagu prostitutsioon ning kasseeritagu raha, mis lastetusmaks13. detsember 2017, 19:49
ja kes garanteerib, et köigi lapsed üldse tööle hakkavad, vbl. on tulevikus nii, et iga järglane peab oma vanema ise üleval. Praegugi on lastel ülalpidamiskohustus ja ei tea, mis veel...
13. detsember 2017, 22:28
Peamine, et ikka keegi teine kannataks. Kas sa sellest ka aru annad, et iga naisprostituut tähendab vähem sündivaid ja ebanormaalsesse peresse sündivaid lapsi? Kui noori naisi on niigi vähe siis tuleb neist veel prostituudid teha neid võimalikult sügavale vaesusse tõugates? Kohutavad inimesed olete, kes selliseid asju ei mõista.
vanatüdruk13. detsember 2017, 19:48
..nii: mul ei ole lapsi, aga olen elu aeg tööd rabanud ja makse maksnud. et siis mina penssi ei saa, aga mõni kes on elu aeg tittetega kodus istunud ja pole riigi heaks lillegi liigutanud, on minust siis parem - ei ole mitte nõus sellise asjaga!
just13. detsember 2017, 20:32
Mina, kui lastetu maksumaksja koos teiste omasugustega, oleme kinni tagunud võõraste laste hambaravi, lasteaedade remondid, koolilõunad, mänguväljakud, rulapargid, kunstiringid, muusikakoolid, õpikud jne jne. Pensioni need lapsed meile mitte kunagi maksma ei hakka, see on selge. Lisaks paljud neist lastest on nüüdseks töötud, vangid või lihtsalt kasutud elemendid. Lisaks võõraste laste ülalpidamisele pean ma veel enda pensionipõlve kindlustama.
Olen nõus maksma oma sambaid ja muid asju, et oma pension välja teenida, aga lapsevanemad maksku oma laste haridus ja hambaravi ise.
13. detsember 2017, 22:30
Lastekodus on lapsi küll ja rohkemgi veel.
100 prossa nõus.14. detsember 2017, 07:56
üle hulga aja üks õige kommentaar.
zrz14. detsember 2017, 09:20
a-sotsiaali arvutustega tutvu, palju see jätkusuutlikkus oleks sul, 2 koma midagi lapsekulud ja siis võrdle enda makstud makse ...
13. detsember 2017, 22:30
rendid omale lapse, raha eest saab ju kõike. Tittedega kodus istunud emad ei saa ka vanemapensioni, sest tööstaazi jääb väheks. Paraku selline mõnitus see riik on.
autist13. detsember 2017, 19:47
Kui pihkupanemisest lapsed sünniksid, oleks tore. Aga kahjuks ei sünni. Inimene on ikka valesti ehitatud, et peab sõltuma välistest teguritest niimoodi.
13. detsember 2017, 22:33
Inimene ei ole valesti ehitatud, hoopis see igal moel kohustustest ära vingerdav riik on valede ehitajate käes. Ega see nii nagunii ei jää, rahunege maha ja tehke midagi konstruktiivset: pese sokid ära ja mine magama, näiteks. Homme ka päev.
Puhkusel 13. detsember 2017, 19:34
Kes jobu siis tööl käib.Normaalne mees teenib 10000-50000.- eurot kuus ja on rahul eluga.
Edgar13. detsember 2017, 21:44
Arvad, et kui oskad juba mõne numbri ja nulli kirjutada,oledki kõva mees.
Lapsed jäävadki sündimata 13. detsember 2017, 19:16
kuni Eesti riik on selline nagu ta on. Ei meelita siin emapalga ega kolmelapselise pere vms toetustega. See lihtsalt ei ole hetkel riik, kuhu lapsi sünnitada.
Mädanik13. detsember 2017, 19:41
Mis sel riigil siis viga on kui jätsid ütlemata need hädad.
zrz14. detsember 2017, 09:23
ega sa riigile sünnitaks, tõenäoline on et kui suuremat sõda ei tule siis tuleb suvaline pensioni süsteem hiina moodi teha. neil lihtne - pensioni pole, kuid kui oled 60 ja üle, siis nark on lubatud, vähemalt sallitud. nö "magusa supi" juhtum.
Lapsed jäävadki sündimata 14. detsember 2017, 13:41
Tõsi, ei sünnitagi riigile, endale sünnitan. Ei oota, käsi pikal, ühtegi riiklikku toetust, vaid vaatan, kuidas ise hakkama saame. Aga hetkel ei ole see riik paraku selline, kuhu tahaks lapsi sünnitada. Ja see pole mitte ainult minu, vaid paraku paljude minuealiste arvamus.
13. detsember 2017, 19:15
Penssi vajavad need kel lapsi pole. Lihtne ja loogiline . Kel järeltulev põlv olemas, peaks piirduma minimaalse riikliku pensiga.
13. detsember 2017, 22:38
Mis mõttes peaks pirduma, et maksurahadest peetakse üksikuid pensionäre ja kellel lapsed olemas, neid pidagu lapsed üleval? Loogiline muidugi, kui võimul on lastetud ja igasugu seksuaalvähemuslased.
...13. detsember 2017, 19:11
kuulge umpad,oodake veel veits, varsti surrakse juba varem maha, sest kui juba lapsi niipalju vähiga on, suureneb kõikidel see.,lisaks hiigelstress ka noortel peredel, et orjata pangaherrasid hiigelkasumisse ja vahel ka inkassareid rikkuriteks.
13. detsember 2017, 22:40
Nüüd lausa patetnteeritakse ära geenid neil, kes vähist tervenesid, inimese geenid tehakse suurfirma ainuomanduseks. Parem juba surra vähki.
14. detsember 2017, 09:31
Ära mitte kunagi ütle, et parem juba surra vähki! Kui selle diagnoosi saad, siis alles saad aru, kui väga tahaks elada!
Nii13. detsember 2017, 19:04
Aga kui oled kole kui öö, meest ei leia. Kas see on piisav põhjus, et lastetuks jääda ja riigilt pensioni saada. Või lisaks üksindusele oled vanaduses ka näljas ja paljas.
qq13. detsember 2017, 19:20
Riik peaks paarilisi otsima. tal ju registrid olemas, asi see sobilikke paaritada siis on?
Seda nüüd ehk mitte13. detsember 2017, 20:15
Aga igasugu ahistamise ja muud jamad tuleks küll ära lõpetada.
Meestele peaks olema reeglid sama karmid kui naistele.
Naistele näiteks reegel, et kui mehele ära ei ütle siis nii ongi, lastakse suhtel areneda ja kui siis tegu naisepoolse sooviga meest ainult manipuleerida, saaks rängalt karistada. Siis ehk inimesed julgeks ka püüda suhteid luua kui mingitki garantiid saab loota. Samas see riik liiga põhjas lihtsalt, selles need hädad kinni ilmselt.
13. detsember 2017, 22:43
Nii molu ei saa ka olla, et lasta riigil omale elukaaslast kaela määrida, otsi ikka ise selline, kellega vähemalt on huvitav koos olla.
reiwas tahtis ju registrit katsetada14. detsember 2017, 18:03
aga pole nagu õnneks läinud,hea,et omad pukis.Muidu istuks betoonil.
13. detsember 2017, 22:42
Lapsele on oma ema või isa ikkagi armas, ka siis kui ta omast arust on kole nagu öö. Ära mõtle üle!
Ahahaaa13. detsember 2017, 19:00
"Sambad tulevad ja lähevad, aga lapsed, ehk siis tulevased töötegijad ja maksumaksjad, jäävad." Lapsed lähevad enne kui sambad... välismaale.
Ja mis siis saab, kui on küll nt 2 last sünnitanud, aga nt ei ole maksumaksjad (nt puudega või välismaal või töötu või..)
Või ei jõua täiskasvanuikka13. detsember 2017, 20:17
Saab näiteks otsa autoavariis, hakkab narkomaaniks või läheb vangimajja?
13. detsember 2017, 22:47
Äkki saab hoopis sõjavales surma ja nii mitu tükki kohe. Riik ekspluateerib noori igal moel ja määrib neile sünnist alates kaela kohustuste koorma, mida nad kanda ei suudagi, praegune PrkS on ikka üle mõistuse ja ongi õige, et lapsed jäetakse tegemata sellises riigis. Kolida tuleb enne normaalsesse riiki ja seal lapsed teha.
zrz14. detsember 2017, 09:25
just sõja puudumine on pensionisüsteemi põhja laskmas. sest see süsteem mõeldigi välja suurte sõdade tõttu, noh olid probleemid ...
Juhan.13. detsember 2017, 18:57
Kui lapsi pole maksab riik kinni sinu hooldekodu arved kui on lapsed peavad need sinu arved kinni maksma.
Jah. 13. detsember 2017, 19:18
Sellepärast riigil lapsi vaja ongi.
Mina sain oma vanaema hooldekodu eest 4 aastat maksta. Ei olnud tore. See, et mul omal oli sel hetkel 2 väikest last, kes ka vajasid toitmist ja koolitamist, ei huvitanud seda riiki kuigivõrd. Minu laste vastu hakkab riik alles siis huvi tundma kui koolid lõpetatud ja neist maksumaksjad saavad.
13. detsember 2017, 22:48
Tehku siis riik ise ja kasvatagu need lapsed!
mis pensioni13. detsember 2017, 18:52
kui pensioniiga töuseb, ikka töötatakse ju surmani. Eakaks ei saa varsti enam keegi. Praegused poliitikud on head elu elanud ja venitavad üle 90. Konti nad murdnud ei ole ning tööl on peaasjalikult vaid käinud.
Mädanik13. detsember 2017, 20:04
Miks peaks keegi võõraid vanureid turumajanduses üleval pidama.
Istu oma turumajandus13. detsember 2017, 20:46
omale sisse!
See on Röövkapitalism, mitte mingi majandus.
kala mädaneb ikka peast,14. detsember 2017, 18:10
saage juba ükskord sellest aru.Siin on ju ehe näide olemas.
Seesamune kiiksuga Mädanik,kes on sõrmega tehtud ja ega ta ise ka teagi kelle poolt.
autist13. detsember 2017, 18:49
Tuleks eutanaasia legaliseerida siis juba, et ei peaks vanast peast ühiskonnale koormaks olema. Arvo Uustalu toetab eutanaasiat. Ma tean ju, et Arvo Uustalu toetab eutanaasiat!
Ta on valmis13. detsember 2017, 19:06
seda isiklikult tegema, kui sul last ei ole.
Mädanik13. detsember 2017, 19:36
Selle protsetuuri võib soovija ise teha.Näiteks eramajas vingugaasiga.Väga tõhus.Ei mingeid probleeme tagantjärele.Tulemus garanteeritud.
autist13. detsember 2017, 20:05
Ma ei oska ega julge. Sellepärast ongi spetsialisti vaja, kes seda oskab ja paneks mu end julgelt tundma. Seda saab ainult teha legaliseerimise läbi.
13. detsember 2017, 22:51
siis ei ole see enam legaalne eutanaasia vaid on legaalne mõrv.
autist13. detsember 2017, 18:36
Kui muidu naist ei saa, aga lapsi hirmsasti tahaks teha, siis sugutaks kasvõi A. Uustalu naise ära suurest meeleheitest.
Millega küll mõeldakse?13. detsember 2017, 18:32
Ikka keegi teine peab maksma ja andma! Miks ei taheta kogumispensioni, nagu Soomes? Soomes on pensionirahad kindlalt rahva omad, mitte nagu Eestis valitsejate rahakotis. Mina näiteks saan Soomes 10.a. töötamise eest kaks ja pool korda rohkem pensioni kui Eestis 35. tööaasta eest. Küsimus: Kui palju maksab Eestis üks tööaasta ja kui palju Soomes? Jube korruptsioon, mis Eestis toimub!
Aga Kalda Siim13. detsember 2017, 20:21
tahab ju hästi elada, nüüd tal ongi plaan küpsend kuda saab võimu isalt tütrele ja sealt edasi suguvõsas hoida.
Saab rahva raha toel prisket ja priiskavat elustiili nautida.
Õige !13. detsember 2017, 18:22
kui kodanikul pole ette näidata kahte kuni---nn- last , pole täispensionile õigust. Neil, kelle on ainult 1 laps, saavad pool täispensionist. Laste mittesaamise põhjust peab tõendama, kui ikkagi ei ole see füüliliselt ja meditsiiniliselt võimalik, siis võib saada see isik nn. rahvapensioni. ,
küsidvastad13. detsember 2017, 18:33
kui lapsi saada võimalik ei ole, milles Sa neid siis süüdistad?
autist13. detsember 2017, 18:33
Näiteks autism on puue, mis selgelt kvalifitseerub laste mittesaamise põhjuse alla. Autist tulenevalt oma puudest ei suuda vastassugupoolega kontaktigi luua enamasti, mis on eelduseks, et lasteteoni üldse jõutaks.
Sa ei tohiks lapsi saada!13. detsember 2017, 18:33
Sellist iba normaalne inimene ei aja.
autist13. detsember 2017, 18:46
Lisaks autismile olen ma lühikest kasvu ka. Naistele lühikesed mehed ei meeldi. Seega topeltpuue.
minu13. detsember 2017, 19:05
isa oli õnnelik ,et tütar sündis,isa kasv 148,mina sain kasvuks 152,olen lugenud ,et armastavatel vanematel kasvavad pikemad lapsed.
M3313. detsember 2017, 18:54
Aga kellega ma teen need lapsed, kui normaalse suhtumise ja moraaliga naist on peaaegu võimatu leida? Kas peaksin partneriks valima mingi naisolevuse, kes on nõus ennast igal hetkel 2000€ eest mingile pässist ärimehele maha müüma??
M Sama vana13. detsember 2017, 20:25
Vot, vot - me mõtleme pagana samamoodi.
Moraale sõimatakse ja tehakse maha, suisa kui ei ole valmis emast kel juba enne mingid pärdikud ees, võtma siis peetakse ei tea milleks - kas normaalne mees peab kasvatama võõraid lapsi?
See on häbi mingit võõrast kurna nuumata ja enne uhkes üksinduses võiduka lõpuni!
A jumala sama meelt, et kellega need lapsed tehakse. See 2000 teema on nii tabav. iPodid jne on prioriteedid tänapäeva emastel, mitte pere või moraalne käitumine.
13. detsember 2017, 22:55
Huvitav, et kõrge moraaliga noormehel on sellised ebamoraalsed hirmud, millest see tuleb? Sulle ei peaks ju need odavad tüdrukud lähemale pääsemagi kui 10 km, aga sa muudkui kardas selle viimase rämpsu otsa kukkuda?
zrz14. detsember 2017, 09:27
sellest jutust järeldub, et teie hinnang normaalsuse hinnang on ebaadekvaatne ja ei kattu tegelikkusega ... lihtne ju,
No13. detsember 2017, 18:58
aga kui need sündinud lapsed siis hakkavad ka lapsi tegema ja seavad pereelu kõige tähtsamaks,kes siis tööd teeb?Kes maksab sellisel juhul makse riigile?
Jep13. detsember 2017, 20:22
Kui ikka nägu ei meeldi ja naised kaugemale jooksevad siis on samuti põhjendus olemas ja probleemi ei ole.
Aga13. detsember 2017, 20:23
Mida nendega teha, kel on näiteks neli last küll ette näidata, aga kõik need lapsed on tänaseks Soomes tööl, seal ka pere loonud ja lapselapsed ei räägi enam eesti keelt? Mis tolku neist lastest Eesti riigile on? Samas teine lastetu on eluaeg ausalt tööd rüganud, makse maksnud, aga pole paljunenud, sest pole õigel ajal sobivat paarilist leidnud...riik peaks neid inimesi veel omalt poolt kottima?
13. detsember 2017, 22:56
Miks neist riigile tolku peaks olema, viskab iga laps sota ja elad priskemalt, kui tavapenskarid.
zrz14. detsember 2017, 09:29
... ja kui ei viska siis enda kehv kasvatustöö, lapsed küll aga töö tulem noo ei ole ära teeninud seda pentagoni-vaagna-cccp märki
neud punkt istuge
22:56-le14. detsember 2017, 09:37
sest riik muretseb selle pärast, et tulevikus on rohkelt pensionäre, kellele on vaja pensionid välja maksta, kuid siia pole enam jäänud piisavalt maksumaksjaid, kes teeksid tööd ja riigikassat täidaksid. See, et iga laps viskab mutile sota, ei tähenda ju riigile midagi. Kui ehk saab selle sota pealt käibemaksu. Ja 30 aasta pärast pole sel sotal vist enam mingit väärtust järgi jäänud.
Vot13. detsember 2017, 18:04
Aga palun, las kõrgepalgalised poliitikud näitavad teed. Asugu tegema, siis tulgu teistele seletama.
Palun13. detsember 2017, 20:14
Aga13. detsember 2017, 21:48
Ülejäänutel? Neid inimesi on üsnagi vähe. Ja nii mõtetu riigi jaoks küll lapsi tegema ei hakka, sest ega need lapsed ka pensioni maksma ei hakka, hea kui küllagi tahavad tulla.
13. detsember 2017, 22:58
Tubli tehku teine neli juurde! Tal pappi jagub ja las siis sigibki! Vaesed inimesed peavad mõtlema, kuidas oma ainuski laps üles kasvatada ja koolitada.
13. detsember 2017, 22:59
Mida sa teed neid juurde, kui juba 1 laps viib pere vaesusriski?
marko13. detsember 2017, 18:03
Sellise palgaga mis Eestis on ja hindadega pole võimalik lapsi üles kasvatada normaalsetes oludes.
Mis13. detsember 2017, 18:08
sa seletad ,paljud inimesed teenivad juba sama palka soome mis soolased,samuti saavad lastega pered suuremat toetust kui soomes.
Toetuste abil lapsi kasvatada... 13. detsember 2017, 19:23
No ei. Siis olgu parem olemata.
Mesasja?13. detsember 2017, 20:27
Mes sa sogad, rohud võtmata?
Vello13. detsember 2017, 18:17
Seda rahamöla pole mõtet ajada.
Iive on ka Saksamaal negatiivne. Neil ei ole vähe raha.
Seega mõtle mingi muu vabandus välja!
tuttav väikeettevõtja13. detsember 2017, 18:31
sai 2 last, kolmandal juhul läks naine aborti tegema, kuna ei suutvat kolme üles kasvatada. Kui juba ettevõtjad ei suuda, kuidas nende orjad suudaks? Väikeettevõtjad ei raatsi isegi min. palka maksta, kui pole alla min. nõus töötama, jääd kohe tööst ilma.
Lorenz13. detsember 2017, 20:12
Normaalne. Mina poleks endale ka saanud uut suurt korralikku BMW jeepi lubada, kui naine poleks aborti teinud.
13. detsember 2017, 23:03
Saksamaal iive kukkus kolinaga, kui sakslannadele tehti kohustuseks töötuse korral kasvõi sekstööle minna, muidu kaotavad õiguse toetustele. Sellele järgnes suur naiste väljaränne riigist. Eestis on toimunud analoogne asi, aga pigem naiste madalate palkade tõttu. Vot nüüd süüdlased kompenseerigu ise oma tehtu tagajärjed ja hakaku sigima või olgu vait.
Lorenz13. detsember 2017, 17:55
Seedri poolt taas üks arukas ettepanek, mis lahendaks nii mõnegi probleemi.
ja jah13. detsember 2017, 18:26
alles suvel kirjutati, et umbes pooled noored töötud, jõlguvad ringi või kodus voodis ja arvutiga. Pange enne olemasolevad tööle, milleks niisuguseid lisaks vaja,
Vat 13. detsember 2017, 20:29
No pole seda tööd mida teha.
On õhumüük, igasugu managerid, ostujuhid jne kus palk on "kokkuleppel ja suured lisatasud", reaalne palk aga mingi 500.
solidaarne13. detsember 2017, 17:49
asendaks selle ikka lastetus maksuga
ja13. detsember 2017, 17:57
kui laps satub vanglasse, siis tema vanemad peaksid kinni maksma mis tema peale riik ja rahvas kulutanud.
miks13. detsember 2017, 18:12
siis teeskled haiget nagu savisaar
Vello13. detsember 2017, 18:27
Kuule kramp.
Kes Sulle pensioni maksab?
Kas pagulased!?
Mõtle veel mingi "ägedam" teema välja.
Kas ükskord siis, kui sa seniilsena vanadekodus passid, peavad minu lapsed sind üleval pidama!!? Mina sellega nõus pole! Igasugused "mugavusparasiidid" peavad ise end ülal pidama. Aga vaevalt sinusugustel mingeid sääste on... Praegu maksame oma vanema põlvkonna eest. Aga samas oled tõenäoliselt nii rumal, et sellest aru ei saa ja arvad, et kuna oled elu aeg makse maksnud, siis on kõik nagu ok? Ega ikka pole küll! Mina maksan samuti laste kõrvalt makse. Ja millegi pärast olen kindel, et teen seda kordades rohkem, kui sina. Istu endale oma "kuldsed ideed" sisse!
vellole13. detsember 2017, 18:34
Ma s..tun sinu mittenõustumise peale. Mina ise maksan praegu maksud, et inimesed saaks penssi. Kui riik neid minu makse ei taha, siis mingu pikalt, koos sinuga.
kui suur 13. detsember 2017, 18:28
see lastetus maks peaks olema meie niigi viltsate palkadega ja kuidas see maks töötama hakkab tulevikus?
Geneetik13. detsember 2017, 22:33
Vastan kui suur lastetusmaks peab olema - 12,34% brutost kui lapsi pole ja 6,17% kui on üks laps, mehed alates 21. eluaastast ja naised alates 19a 3k , maksusoodus pöördvõrdeline IQ-ga (IQ 140 saad vabastust 100/140 ühikut, IQ40 saad vabastuse 100/40 peale, poleks paha isegi juurdemaksmine!). Ülikooliaeg ja ajateenistus annab pikendust kooli või teenistuse lõpuni +9k. Kes lapsi ei taha ega saa koguvad kohustuslikult kõiki n+1 sambaid. Kogu sammaste raha saad pensile jäädes kätte järgmisel päeval peale pensile jäämist. Kui poja oli väljamaal, kinnimajas või lihtsalt logard siis jääd osaliselt pensist ilma. Juhul kui midagi jääb sammastest X päevaks puutumata saad suure samba. Nii lihtne see ongi,küsi julgelt.
13. detsember 2017, 23:11
Ei tule mingit lastetusmaksu, enne peaks nad siis piirid kinni panema.
emaneljale15. detsember 2017, 19:32
ja mis lahendus on sul neile õnnetutele, kelle kõik neli last enne vanemate pensioniaega surevad või koleda haiguse tõttu töövõimetuks (ise abivajajaks) muutuvad?
zrz14. detsember 2017, 09:31
lastetusmaks ei suuda asendada lapsi. a-sotsiaali rehkendus on õige. ta omaks ainult toimet nagu šoki-vangistus, aga mitte kestvalt