Kalle PallingFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
13. detsember 2017, 19:01

Pevkuri parteikaaslane Palling: Hanno otsus on riigimehelik ja julge (47)

Sisekriisis oleva Reformierakonna liige Kalle Palling toetab preguse esimehe otsust kutsuda kokku uued valimised ja asuda Kaja Kallase selja taha ning minna eluga edasi.

Õhtuleht avaldab riigikogulase Kalle Pallingu vastava suhtlusvõrgustiku postituse täies mahus:

"Tunnustan tänast Hanno otsust, see on riigimehelik ja julge.

Selleks, et Reformierakond oleks juba loetud kuude pärast valmis ühtse löögirusikana valimisi võitma oli tänane samm vajalik. Oli vaja luua võimalus selleks, et üheskoos edasi minna. On vähe poliitikuid, kes suudavad oma ego kõrvale asetada vaadates suuremat pilti ja seistes erakonna huvide ja tuleviku eest.

Hannot võiks selle eest kiita, et ta ei seadnud isiklikke ambitsioone kõrgemale Reformierakonnale pandud vastutusest ja ootusest tuua Eesti tagasi sellest ühiskonda lõhestavast sotsialismist ja igavusest, kuhu Jüri Ratase valitsus meid praegu tüürib.

Eestil on ees suured väljakutsed. Neist suuremad ehk riigirahanduse jätkusuutlikkus olukorras, kus EL vahendid on peagi vähenemas, aga riigi kulutused vasakvalitsuse ajal on hoogsalt kasvanud. Teiseks suureks väljakutseks on olukord tööturul, kus riigil tuleb end rohkem avada välistööjõule ja pakkuda uued lahendused töösuheteks, seda siis peamiselt tehnoloogia arengu, tehisintellekti kasutamise ja automatiseerimise ning uut tüüpi töökohtade tekkimise tõttu.

Eestist väljas räägivad kõik erakonnad, et tahame olla atraktiivne keskkond nii väljast siia tulevatele inimestele kui investeeringutele, aga paraku näitavad valitsuse viimase aja sammud, et see ei ole prioriteet. Tublide ja ettevõtlike inimeste eestvedamisel on eesti riik loonud e-residentsuse, mille lisandväärtust riigi majandusel ennustatakse mõne aasta pärast pea 2- le miljardile eurole. Me peaksime keskenduma just sellele, kuidas selle maailmas unikaalse lahenduse abil ka meie inimestele paremat elukeskkonda rajada. Kuidas võita veelgi rohkem uuest majandusest ja digitaliseerimisest olles esimeste riikide seas, kes neid samme astub. Aga ei.

Eesti vajab liidrit, kes ei too kokku vaid Reformierakonna liikmeid, vaid erinevad toetajad ja tegijaid kogu ühiskonnas. Kaja Kallasel on need eeldused ja omadused olemas.

Mõistkem Hanno valikuid ja liigume nüüd edasi."