Foto: Vida Press
Eesti uudised
14. detsember 2017, 08:34

Promotüdrukuagentuurid hiilivad maksudest kõrvale

Meedias üha enam tähelepanu koguvad promotüdrukute ja tantsijate vahendamisega seotud agentuurid tikuvad alatasa tööjõumaksud maksmata jätma.

Moiety agentuuri omaniku Lyseth Lutsu sõnul on ettevõte sõlminud töötajatega käsunduslepingud ning maksab korralikult makse. Samas lisas Luts, et mõne väiksema tööotsa puhul toimub koostöö ka mitteametlikult. „On ette tulnud, et mõni DJ pakub minu tantsutüdrukule tööotsa ja sel juhul maksab see DJ peale esinemist tüdrukule kokkulepitud tasu kohe sularahas, millelt makse ei maksta,“ märkis ta, lisades, et seda tehakse väga sageli ka teistes agentuurides. Lutsu kinnitusel on suuremate ettevõtetega koostööd tehes Moiety tegevus alati seaduslik. 

Moiety heaks tööd murdnud tooteesitleja sõnul ei ole aga agentuur temaga kahepoolset lepingut siiani sõlminud ning töötasu pealt pole seega mõistagi kohustuslikke makse arvestatud. Teisalt on ta enda sõnul koostööd teinud ka tooteesitlejaid vahendava ettevõttega Baltic Promotions, millega on korralik leping olemas ning kohustused riigi ees täidetud.

Refereeritud artikli täisteksti loe Tartu Ekspressist.