Ragnar Klavan (punases). Foto: ANDREW YATES
Jalgpall
14. detsember 2017, 09:34

HINDED | Kindlalt mänginud Klavan kerkis Liverpooli parimate hulka

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan tegi kolmapäeva hilisõhtul Liverpooli meeskonna särgis kaasa 90 minutit, kui kodus mängiti 0:0 viiki West Bromwich Albioniga. Inglismaa meedia pidas Klavanit eilses matšis üheks Liverpooli parimaks meheks.

Liverpool Echo hinnangud olid üsna loogilised – kiideti kaitsjaid, materdati ründajaid. Mängu parimaks valiti äärekaitsja Trent Alexander-Arnold, kes teenis 10 palli skaalal 8 punkti. 7 punkti vääriliseks peeti Klavanit, Loris Kariust, Dejan Lovrenit ja Andy Robertsoni. Ainsa ründava mängijana hinnati 7 punkti vääriliseks Roberto Firminot. Kõige kehvem mees oli ajalehe arvates Emre Can, kellele jagati vaid 4 punkti.

Daily Mail pidas oma hinnangutes Liverpooli parimaks mängijaks taas Alexander-Arnoldit, kellele anti 7,5 punkti. 7 punkti väärilise esituse tegid Karius, Firmino ja Mohamed Salah. Robertsonile anti 6,5, Lovrenile, Klavanile, Georginio Wijnaldumile, Emre Canile, Philippe Coutinhole ja Sadio Manele 6 punkti.

Daily Mirrori arvates olid Liverpooli parimad mehed Salah, Coutinho, Lovren ja Karius, kes kõik teenisid 7 punkti. Alexander-Arnold, Klavan, Robertson, Wijnaldum, Can, Mane ja Firmino jäid kõik 6 punki peale.

Daily Expressi hinnangul olid väljaku parimad punastes särkides mehed Alexander-Arniold ja Klavan, kes mõlemad teenisid 7 punkti. Ülejäänud punt leppis pügala võrra kehvema hindega. 

Omamoodi tunnustas Klavanit ka Premier League, sest liiga ametlikus fantaasiamängus kuulus Klavan antud matšist kolme väljavalitu hulka, kellele boonuspunkte jagati. Seega, kui kellelgi oli Klavan oma tiimi valitud, teenis ta eestlase pealt 9 punkti, mis on keskkaitsja kohta väga korralik number. 

***

Liigatabelis hoiab Liverpool 31 punktiga viiendat kohta, kuid samade punktide peal on ka neljandal positsioonil asuv Tottenham ja kuuendal real paiknev Burnley. Klavani koduklubi on tänavu kaotanud vaid kaks matši, millest vähem on suutnud vaid Manchester City, kuid suur viikide hulk – seitse – ei luba neil kõige kõrgemate kohtade jagamisel veel kaasa rääkida.