Rattamaailma suured: Chris Froome (vasakult), Vincenzo Nibali ja Alberto Contador.Foto: Gian Mattia D'Alberto
Jalgrattasport
14. detsember 2017, 12:26

Suur rivaal ei suuda Froome'i selgitusi uskuda: mul on sama haigus ja Hispaanias polnud vaja astmaravimit kasutada (3)

Tänavusel Hispaania velotuuril Chris Froome’i järel teise koha saanud Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) andis Sky ratturi halva analüütilise leiu teemal terava kommentaari.

Froome’i sõnul pidi ta Hispaania velotuuri käigus inhalaatorit kasutama, sest astma läks võistluse ajal hullemaks. Froome’i 7. septembril, pärast 18. etappi võetud proov näitas, et astma raviks mõeldud salbutamooli näit ületas lubatud piirmäära, vahendab rattauudised.ee.

Rahvusvaheline Jalgratta Liit (UCI) teavitas Skyd näidust 20. septembril pärast seda, kui Froome oli võitnud Bergeni MMil temposõidus pronksi. “Kui see peaks saama ametliku kinnituse, ei saa keegi mulle anda tagasi emotsioone, mida ma tundnuks Vueltat võites ja poodiumi kõrgeimale astmele astudes,” lausus Nibali.

Bahrain-Merida meeskonnaga Horvaatias laagris viibiv Nibali kinnitas, et ka tema põeb astmat. Itaallase sõnul olid aga Vuelta viimastel etappidel vihmased ilmad ja seetõttu polnud vajalik astmarohtu kasutada. “Sel päeval sadas vihma ja on raske uskuda, et Froome astma all kannatas. Mul on sama haigus, kuid vihma ajal ei tekita õietolm probleeme ning pole vaja üldse Ventolini kasutada. See on kohutav uudis spordiala ja ka minu jaoks.”