Oliver Kahni karjöäri viimane matš toimus Müncheni Bayerni ja Saksamaa koondise vahel. Foto: OLIVER LANG
Jalgpall
14. detsember 2017, 14:04

Kes võitis tegelikult 1999. aasta legendaarse finaali? Kahnil on oma versioon!

Legendaarne Saksamaa jalgpallikoondise ja Müncheni Bayerni väravavaht Oliver Kahn tunnistas, et pidanuks sajandi alguses Manchester Unitediga liituma.

Kahni karjäär algas Karlsruhe meeskonnas, kust ta 1994. aastal Bayernisse siirdus. Sealt 1969. aastal sündinud mees enam ei lahkunudki, vaid esindas Saksamaa suurimat klubi karjääri lõpuni.

Ajalehele Bild antud intervjuus tunnistas Kahn veidi üllatuslikult, et kahetseb liiga pikaks ajaks Bayernisse jäämist. „Alex Ferguson (Manchester Unitedi endine peatreener – toim) on tänase päevani mu peale pahane. Ta soovis, et liituksin 2003. või 2004. aastal Unitediga. Bayerni ühe ajastu kujundamine tundus minu jaoks siiski tähtsam,“ meenutab Kahn. „Tagantjärele targana usun, et tegelikult oleksin pidanud lahkuma, sest see oleks minu jaoks tõsine väljakutse olnud.“

Oliver Kahn. Foto: OLIVER LANG

Manchester Unitediga seob Kahni ka 1999. aasta Meistrite liiga finaal, kus Bayern 1:0 eduseisu lisaminutitega maha mängis ja lõpuks kaotajana väljakult lahkus. Ilmselt on tegemist Kahni karjääri ühe valusama hetkega, kuid ta kasutas kaotusest üle saamiseks omapärast võtet: „Mina mäletan, et võitsime Manchester Unitediga mängus Meistrite liiga. Olen matši viimased kaks minutit lihtsalt mälust kustutanud.“

Kahn võitis Bayerniga kaheksa Saksamaa meistritiitlit ja kuus karikat. 2001. aastal tuldi ka Meistrite liiga tšempioniks. Koondise varumehena krooniti ta 1996. aastal Euroopa meistriks, 2002. aasta MMi finaalis tunnistati Brasiilia paremust.

Oliver Kahn. Foto: ERIC GAILLARD

Sajandi vahetuse paiku peeti Kahni üsna üksmeelselt maailma parimaks väravavahiks.