Video: Jörgen Norkroos, Aldo Luud
Jõulud
14. detsember 2017, 17:07

ÕL VIDEO | VIKTORIIN: kui hästi on üksteise tegemistega kursis ühisele jõulutuurile suunduvad Estonian Voices ja Curly Strings? (1)

Ansamblid Curly Strings ja Estonian Voices on ühendanud jõud ning suunduvad alates järgmisest kolmapäevast ühisele jõulutuurile, mis kannab nime "Mul on hea". Kui hästi kaks koosseisu üksteisest ikka teavad? Õhtuleht külastas nende ühisproovi ja uuris välja!

Estonian Voices'i laulja Kadri Voorandi sõnul töötab kahe bändi omavaheline koostöö õlitatult. „Meie emotsioonid on pidevalt laes ja koostöö kulgeb selle pärast ka hästi, et kõik on südamega asja juures ja tahavad rahu, rõõmu ja õnnetunnet tekitada nii enda kui kuulajate hinge. See on nii selles prooviruumis ja ma arvan, et laval ei viibi ühtegi inimest, kes oleks tulnud justkui järjekordset jõulutuuri tegema. Me naudime iga takti ning anname ja panustame kõik mis oskame,“ räägib Kadri. „Ma arvan, et see pühendumus on sellel seltskonnal küll vähemalt 150%,“ lisab ta.

Ühisele jõulutuurile otsustati eelkõige seetõttu, et mõlemad koosseisud naudivad üksteisega lava jagamist. „Mõtlesime, et enne jõule on ikka selline paslik aeg kohtuda,“ sõnab Kadri. „Ei maksa ju raisku lasta seda, et me siin üheskoos proovi teeme – teeme ikka avalikult siis ka,“ täiendab Curly Stringsi liige Villu Talsi Kadri öeldut.

Curly Stringsi ja Estonian Voices’i ühine teekond sai alguse kahest ühisest laulust. „Tookord jäi see ainult sinna tasemele, et tegime koos kaks laulu ja edasi ei juhtunud nagu midagi. Läks kaks aastat aega ja vana arm ei roostetanud – nii me jälle kokku tulime,“ räägib Kadri. Möödunud suvel saadi jälle kokku ja hakati ühiseid plaane pidama. „See kõik on väga tromiliselt edasi kulgenud, et jõulude ajal oleme täitsa koos ja teeme tuuri,“ jutustab Kadri. Villu Talsi sõnab, et Curly Strings on varem alati salamahti lootnud, et bändid oma jõud ühendavad. „Oleme alati imetlenud ka Estonian Voicest, nende loomingut ja suurepärast musikaalsust. Alati oleme vaikselt sisimas lootnud ka, et äkki me millalgi saame tuttavaks – saimegi,“ sõnab Villu.

Õhtuleht valmistas ansamblite jaoks ette väikese viktoriini, et saada teada, kui hästi nad üksteise tegemistega kursis on. Vaata lustakat ristküsitlust Õhtulehe videost!

Küsimused olid järgmised:

Mitu auhinda sai Curly Strings 2015. aastal muusikaauhindade jagamisel? Mis kategooriates?

Möödunud aastal lahkus Curly Stringsist üks liige. Kes see oli ja kes asemele tuli?

Milline oli esimene lugu, millele Curly Strings muusikavideo tegi?

Oma viimase plaadi „Hoolima“ salvestas Curly Strings välismaal. Kus?

Mullu sai Curly Strings Hollandis peetud European World of Bluegrass festivalil ühe väga suure tunnustuse. Millise? 

Millisele loole tegi ansambel Estonian Voices oma esimese muusikavideo?

Tänavu suvel andis Estonian Voices kontserdi ühes põnevas looduskaunis kohas. Kus?

Oktoobris käis Voices ühes suures riigis tuuril. Kus?

Millist kuulsa bändiga jagas Voices lava mullu detsembris Nordea kontserdimajas?

Millised auhinnad viis Kadri Voorand tänavu muusikaauhindade jagamiselt koju?