KiilasjääFoto: TAIRO LUTTER
Ilm
14. detsember 2017, 16:39

ILMAPROGNOOS: ilma- ja teeolud halvenevad taas (12)

Pärastlõunal on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel soolaniisked või kohati kuivad. Teetemperatuurid on kuni paar kraadi miinuses. Ilm on sajuta. Vähesõidetavad teed on endiselt libedad.

Prognoosi kohaselt õhtul ilma- ja teeolud halvenevad taas. Sajuala lörtsi ja lumega jõuab esmalt saartele, peale kella 18 ka mandri lääneossa ning levib hilisõhtul ja öösel üle maa.

Tugevana püsiva tuule tõttu on oodata tuisku, rannikul ulatuvad tuuleiilid kuni 18 m/s. Mandril jätkub lumesadu ja tuisk läbi öö hommikuni. Temperatuurid püsivad valdavalt alla nulli, vaid saartel on kuni paar soojakraadi.

Reede öösel on oodata pilves ilma. Sajab lund ja lörtsi, saartel hommikul ka vihma ning võib tuisata. Puhub kagu- ja lõunatuul 7-13, puhanguti 15 m/s, öö hakul rannikul kuni 20 m/s, hommikul nõrgeneb. Õhutemperatuur jääb vahemikku -2 kuni +1, saartel +1 kuni +3 kraadi.

Reede päeval on oodata pilves selgimistega ilma. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, Lääne-Eestis kohati ka vihma ning on jäiteoht. Pärastlõunal sajuhood harvenevad. Puhub enamasti lõunatuul 7-12, rannikul puhanguti 15, pärastlõunal saartel kuni 18 m/s. Õhutemperatuur jääb vahemikku 0 kuni +4 kraadi.

Meeldetuletuseks sõidukijuhtidele liiklemisel talvisel ja pimedal ajal:

  • Katsu vältida ootamatuid peatusi maantee ääres. Kui peatumine on vajalik, siis leia selleks koht, kus on tagatud piisav nähtavus ning peatunud auto ei takista ega ohusta teiste sõidukite möödumist.

Liiklejatelt ootame infot teeolude kohta telefonil 1510.

Lisainfot teeolude kohta vaata http://www.tarktee.ee. Nutitelefonis on maanteeinfo kättesaadav aadressil http://m.tarktee.ee.