Erik Keedus palliga. Foto: Martin Ahven
Korvpall
14. detsember 2017, 17:03

USKUMATU STATISTIKA: Erik Keedus on Kalev/Cramo Ühisliiga mängudes ülipika edumaaga kõige kasulikum mängija (2)

Eile õhtul alistas Kalev/Cramo korvpallimeeskond Valgas kohaliku meeskonna 91:67. Delfi ülekande ajal tõi kommentaator välja huvitava fakti, mille alusel on Erik Keedus Eesti meistermeeskonna üks kasulikumaid mängijaid. Õhtuleht sukeldus statistikasse ja leidis põnevaid arve! 

Nimelt on Keedus Cramos ainuke, kelle pluss-miinus näitaja on Ühisliigas positiivne. Antud näitaja on koguni +25. See tähendab, et ääremängija platsil oleku ajal on kalevlased justkui 25 punktiga edusseisus. 

Kokku on Keedus teeninud 9 kohtumises 161 minutit 51 sekundit mänguaega ehk keskmiselt veidi alla 20 minuti. Selle näitaja poolest on ta Cramos napilt kuues mees. 

Eelnimetatud statistilise näitaja teeb hämmastavaks see, et järgmised mehed jäävad ülikaugele maha. Teisena hea +/- (-5) on Thomas van der Marsil, kelle keskmine mänguaeg on vaid 13 minuti ringi. Viisakasse piiri mahub veel ka Isiah Briscoe (-9), kes on kaasa löönud vaid neljas kohtumises. 

Enim vastusust kandvad mehed on sügavas miinuses. Näiteks kõige rohkem mängiv Branko Mirkovic (keskmiselt ligi 28 minutit) näitaja on -80, mis on ühtlasi ka meeskonna halvim. Napilt jääb temast maha Kristjan Kangur (-78). 

Tasub ära märkida ka äsja Kalevist lahkunud Matthias Tass, kes on platsile saanud ühes kohtumises veidi rohkem kui kaheks minutiks. +/- näitaja on aga +4! 

Vaata kogu tabelit: