TÕRJUB LEINA MUUSIKAGA: Per Gessle esines Roxette'iga kolm aastat tagasi Tallinnas. Foto: ARNO SAAR
Inimesed
14. detsember 2017, 17:58

Roxette'i muusik kaotas kolme aastaga kogu pere (3)

„Olen ihuüksi,“ tõdeb Roxette'i kitarrist ja laulja Per Gessle, kes mattis kolme aasta jooksul nii ema, venna kui ka õe. 

Maailmakuulsa Rootsi ansambli Roxette staari Per Gessle torulukksepast isa Kurt suri 61 aasta vanuses, kui poeg oli alles 19aastane. Viimased aastad on röövinud muusikult kogu pere. Ema Elisabeth suri 2013. aastal, järgmise aasta kevadel järgnes talle Peri vend Bengt. Mullu sügisel jäi Per ilma oma õest Gunillast. „Olen oma perest ihuüksinda alles jäänud,“ nentis Gessle hiljutises STV telesaates „Go“.

Kevadises intervjuus rääkis Per, et Bengt põdes kopsuvähki, kuid ei rääkinud sellest kellelegi. Roxette'i staar oli parajasti kontserditurneel, kui Gunilla venda haiglas vaatamas käis. Pärast visiiti tuli õe telefonikõne: Bengt oli surnud. „Olen jõudnud elujärku, kus neid, kes on surnud, on rohkem kui neid, kes on juurde sündinud. See paneb mõtlema ...“ juurdles Per, kelle poeg Gabriel Titus on juba 20aastane. 

Per on leinast jagusaamiseks viskunud töösse. „Tegelen raskete asjadega alati nõnda – edasi töötades. See on minu viis. Aga on selge, et selline asi mõjub. Mõnikord mõtlen sellele rohkem.“ Peale Roxette'i on Per kaua soolokarjääri teinud. Osalt on see tingitud Roxette'i lauljanna Marie Fredrikssoni raskest haigusest – bänd läks pausile, kui Mariel diagnoositi 2002. aasta sügisel ajuvähk. Ka mullusuvine ansambli 30. sünnipäeva turnee jäeti ära, kuna arst soovitas lauljannal tuuritamine lõpetada. 

Peri plaadi „En vacker natt“ (“Ilus öö“) kaanel on ema Elisabethi pilt. Albumi „En vacker dag“ (“Ilus päev“) kaanele lasi ta panna õe Gunilla foto. Peri sõnul olid nii ema kui ka õde väga usklikud. Õde õppis koguni vaimulikuks, kuid hakkas siiski töötama hospiitsis surmahaigetega. Kas Per ise Jumalat ja teistpoolsust usub? „Ma pole veel päriselt  otsustanud. Vahel võib-olla jah,“ ütles ta kevadises intervjuus ning avaldas lootust, et mida vanemaks ta saab, seda tugevamaks võiks muutuda usk. „Oleks hea, kui mul oleks sama tugev usk kui emal ja õel.“