Prantsuse rongifirma SNCF kiirrong TGV.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
14. detsember 2017, 19:14

Täiendatud!

VIDEO JA FOTOD | Rong lõikas kokkupõrkes koolibussi pooleks – hukkusid lapsed (12)

Lõuna-Prantsusmaal Languedoc-Roussilloni piirkonnas põrkasid kokku rong ja lapsi vedanud koolibuss. Vähemalt neli last sai surma. Rong lõikas kokkupõrkes bussi peaaegu pooleks.

Kohaliku meedia teatel sai lisaks hukkunutele ka 20 inimest viga, kellest 7 seisund on tõsine. Buss vedas lapsi vanuses 13-17, kes olid teel koolist koju. Rongis viibis 25 inimest, kellest kolm sai kergemalt viga. 

Sünduskohta sõitis Prantsuse peaminister Édouard Philippe. President Emmanuel Macron avaldas kaastunnet ja lubas ohvritele ning kannatanutele riigi abi.

Kannatanud viidi Perpinyà haiglasse. Õnnetust rongist pealt näinud Barbara ütles, et tegi oli "väga ränga kokkupõrkega - oli tunne, et rong sõidab rööbastelt maha".

 

Õnnetus leidis aset Hispaania piiri ääres katalaanidega asustatud Perpinyà (prantsuse keeles Perpignan - toim) linna lähistel Millarsi (Millas) ja Sant Feliu d'Amunti (Saint-Féliu-d'Amont) asulate vahel. Millars on 18km kaugusel Perpinyàst.

Prantsuse transpordi minister Élisabeth Borne nimetas juhtunut "hirmsaks õnnetuseks" ja lubas oma Twitteri-postituses isiklikult 850km kaugusel olevasse õnnetuspaikka kohale minna.