Vladimir PutinFoto: AFP / Scanpix
Videod
14. detsember 2017, 22:40

VIDEO | VENE EKSPERT KARMO TÜÜR: Putini pressikonverents oli tavalisest agressiivsem (51)

Venemaa president Vladimir Putin ütles pressikonverentsil Ukraina ajakirjaniku küsimusele vastates, et venelased ja ukrainlased on tegelikult üks rahvas. 

"Tõepoolest, see pressikonverents oli tavapärasest aktiivsem, ma ütleks isegi agressiivsem ja teravaid küsimusi oli palju. Ukraina oma oli üks teravamaid ja näha oli, et see Putinit puudutas päris sügavalt," rääkis Akadeemilise Balti ja Vene uuringute keskuse asutaja Karmo Tüür "Aktuaalsele kaamerale".

"Ja siis ta hakkas pikalt ja põhjalikult seletama sellest, kuidas Vene ja Ukraina rahvas on tegelikult üks ja sama, nad on lihtsalt kunstlikult lõhestatud kaheks riigiks ja selles kunstlikult loodud Ukrainas on kõik halvasti, alates sellest - nagu ta rõhutas - ebaseaduslikust riigipöördest kuni praeguse presidendi Petro Porošenko ja teda vastustava Mihheil Saakašvili tegevuseni välja. See oli väga selge sõnum nn Russkii Mir ideoloogia järgijatele, et juhul kui te olete koos Venemaaga, on kõik hästi, aga kui olete meist eraldi, siis on teil kõik halvasti," lisas Vene ekspert.

Oma vastuses Ksenja Sobtšakile teatas Putin, et tänased opositsioonikandidaadid ei peagi presidendivalimistel võrdse kohtlemise osaliseks saama, kuna neil pole positiivset ja selget programmi. Tüür selgitas, et Putin ja tema selja taga olev meeskond on pikki aastaid põhjalikult töötanud selle nimel, et keegi alternatiivse, positiivse programmiga inimene ei saakski olla nähtav opositsiooni hulgas.