Inimesed

Rein Raud võttis Tõnis Mägi kaitseks Facebookis sõna (166)

LISA KOMMENTAAR

vanamemm17. detsember 2017, 08:29
Raud lükati tanki,et näidata Tõnise ja EKRE "koletuslikku fašistlikku nägu". Tema "kaitseb" loomingut,kuid loomeinimene nagu oma peaga ja südamega mõelda ega tunda ei tohi. Kõik on pandud "mängu",et EKRET inimeste silmis maha teha ja hoia ja keela,kui mõni tuntud nimi nende vaateid julgeb jagada. Tallame maha,kallame solgiga üle. Kas sm. Raud luges üle Mäge toetavad kommenteerijad PL-DElfi kommentaariumis? (MÄgi lugu pole isegi mitte enam arhiivis) ,kindlalt oli neid üle 2 kolmandiku, nii,et see silmakirjalik "toetusavaldus" loomingule inimest ennast ignoreerides on inetu ja jättis järgi vastiku maigu. Kes siin ikkagi niite tõmbab---tunne,et need on ossinovskid,kes leiavad,et rahvuslikkuses on midagi düstroofset ja pressivad meile elu eest peale oma segatud halli inimmassi. Tõnis---laulame koos "KOITU!" --on taaskord aeg selg sirgu lüüa ja heita endalt orjarüü !
tähelepanek16. detsember 2017, 12:25
Huvitaval kombel taaselustuvad ENSV ajast tulenevad tendensid sõnavabadusest ja inimeste lahterdamistest oma vaadete tõttu.Kõige vähem peaks see puudutama kultuuri.Peale siin toodu on heaks näiteks halisemine Kristjan Järvi kohta kes suhtlevat Vene pehmodega jne. Russifoobias oleme läinud nii kaugele et kustutame ära igasugused kultuurisuhted Venemaaga, teisitimõtlejatest Eestis rääkimata
kuda,kuda16. detsember 2017, 12:23
Raud avaldas lihtsalt oma arvamust.Mille põhjal on tehtud järeldus,et ta astus Mägi kaitsele,jääb arusaamatuks.
12:23/ ei astunudki16. detsember 2017, 13:33
...vaid asus oma vaateid Mägile vastandama. Kuidas muidu oma lojaalsust sotsidele saakski tõestada, tabas momenti pildile trügida.Ajakirjandus ju konflikte toodabki, see nende leib.
16. detsember 2017, 11:23
Haridusasutustes õpetatakse meile väidetavalt kunagi elanud isikute arvamusi, väiteid, mõtteid, ideid ja siis kontrollitakse, kas õpitu on omandatud kui arvutiprogramm. Kommunismiajastu klassikute kohustuslikku kirjandust lugedes sai oluliseks mitte see, mida ütles Marx, Lenin, Engels, Breznev, Gorbatõsov, Stalini tsitaadid olid keelatud, vaid mille osa nad olid, mida nad peegeldasid. Kui koolis pidi teadma täpseid aastaarve, millal üks vüi teine sõda toimus, siis oluliseks sai hoopis, mida need sõjad peegeldasid. Kommunistid õpetasid, et klassivastuolud on inimühiskonna kultuuri alustala, selleks, et klassivastuoludest vabaneda, tuleb lõhkuda inimühiskonna kultuuri alustala, siirduda uude ajastusse, kus pole kultuuri, vaid on algoritmid.
Seetõttu ei ole oluline, mida keegi väidetavalt elanud inimene mingil eelneval sajandil on arvanud, sest kõik uus on ammu olnud vana ja selle tõestuseks on see, et inimühiskonna kultuuri alustala püsib., kultuur produtseerib ennast igas põlvkonnas uuesti, põlvkonna ühiskondlik mälu on vanavanaemast 1 põlvkond tahapoole, edasi on oletused, et nii võis umbes olla.
Seepärast ei oma mingit tähtsust, kas tsitaadi autor on cicero, steinfeld, marx, engels, lenin, stalin, raud või keegi teine. Need kõik on kindlasti palju rohkemate meile teada mitte olevate inimeste poolt õhuvõngutustega esile kutsutud häälitsused, mis on olnud vajalikud just sellele põlvkonnale eksistyentsiaalseks kokkuleppeks. Iga põlvkond vajab kokkuleppeid ja inimkultuuris on need püsivalt ühed ja samad, et see põlvkond eksisteeriks. Nende kokkulepeteta jätkab tehisintellekt inimeseta, asjade internet.
rashomon16. detsember 2017, 10:45
Minu vanaisa ütles kunagi nii - Kommunism on hea idee, aga venelased keerasid selle pe..se. Mu vanaisa polnud kunagi erinevalt naabrimehest Tambergist kompartei liige, ta kaks venda võitlesid kommude vastu Sinimägedes jne. Mina leian, et natsionaalsotsialis on ainuke lahendus ja suurepärane idee Euroopa jaoks, ahhga Hitler keeras selle idee p...sse.. Ja nüüd oleme kõik siin poolpehmed ning ainult moslem ja neeger teavad mis on nende ideed. Aint nad on nii kavalad, et ei kirjuta oma Kapitali vüi Meine Kampfi et keegi saaks neid süüdistad üldse mingis idees. Naed on ju vaesed kannatajad lambukesed ja küik.
Miks?15. detsember 2017, 22:02
Kas Raud on ka siis endine kommunist, et venemaa laulikut toetab?
Raua16. detsember 2017, 08:48
Rein on teada ... (kui Rein heidaks nüüd ette, et miks ma välja ei kirjuta, siis talle teadmiseks, et võrdsete jaoks on olemas selline vahend nagu Glavlit!) ning tema ...kirjutistele ei maksa tähelepanu pöörata. Koos Lobjaka, Parise, Kooritsa ja veel mõnega üks kamp, kelle jaoks oleks vaja Liblet.
no16. detsember 2017, 08:49
Mägi ei löönud Venemaal läbi, Joala ja Veski lõid.
Lõi ikka!16. detsember 2017, 09:15
Olin sõjaväes, kui teda Kesktelevisiooni revüüsaadatest ja eriti uusaastasaadetest päris tihti tuli. Aga mis siis? Olin ise ka seal bändis ja et läbi ei löönud (euurel areenil), see nüüd tahtmise taha küll eijäänud :)
22:02/ Ärge nüüd ometi16. detsember 2017, 12:25
sildistage oma äranägemise järgi kõiki, vaadake ennast kõigepealt. Andke endale ometi aru, kogu eakas Eesti rahvas käis venemaal ekskursioonidel, sõjaväes lapsi vaatamas, laulmas. Ja need kõik peaks nüüd sildid selga saama ja maapealt kaduma? Need, kes reaalselt olid NLKP teenistuses(Ansip,Kallas ja palju teisi)on ka praegu au sees. Mille alusel just Sina neid siin lahterdad, kes meeldib, kes mitte? Kui selleks on maailmavaade, siis on ju siililegi selge, kes kommunist, kes mitte.
Jah!16. detsember 2017, 23:02
Mina, EKRE VASTANE MUUSEAS, kelle arvates Mägi oma margi täis tegi EKREga fliurtides, laulsin ka; oli sõdurite bänd, esinesime ka linnas ja igasugu pidudel, pulmad-juubelid-jne; täitsa vene keeles laulsin! Ja üldse ei häbene, teate! Kahetsen, et vanad kassetid kaotsi läksid.
Marta15. detsember 2017, 21:53
Rein Raud - "Ei, loomulikult ma ei jaga tema vaateid....". Mispärast "loomulikult" ? Kas seepärast, et olla ikka valitsuse silmis "parketikõlbulik" ja saada ka edaspidi priske palgaga ametikoht?
Mina ütleksin - jagan loomulikult Tõnis Mägi vaateid. Nagu suurem osa Eesti rahvast küllap. Nüüd on näha, kes on tühipaljad lakeid. Raha ja enda heaolu nimel valmis kõike peenrahaks vahetama või maha müüma. Alati on inimesi, kes isikliku heaolu nimel on valmis reetma oma rahva ja kodumaa. Küsiks, miks meil üldse oli vaja siis Eesti riiki kui siin saavad ülemuslikuks võõraste tehtud seadused ja me ise oma riigipiiri ei kontrolli?
Mis sa siis räägid15. detsember 2017, 22:16
kui Mägi kahe aasta pärast EKRE turjal Volmerit teeb? Aated? Ku kuradi kohas?
lugeja15. detsember 2017, 22:46
Nülid juba nahka kui karu veel metsas? Ärme tegeleme ennustamisega.
22:16/ kui, kui16. detsember 2017, 12:27
..sul püksi tuleb, on paha lugu. Haige siil roosas udus.
Ekremli17. detsember 2017, 01:10
kits haisvas sõnnikus! Tegidki püksi, jah?
rt 15. detsember 2017, 21:46
see millest Mägi rääkis oli enne peaaegu sõna sõnalt Marcuse eestikeelses Wikipedia redaktsioonis sees, nüüd on see kustutatud. Ingliskeelses Wikipedias on endiselt see tema mõte sees, et töölised pole enam revolutsiooniline jõud ja peatähelepanu tuleb pöörata igasugu vähemustele ja nende esile tõstmisele:
As a result, rather than looking to the workers as the revolutionary vanguard, Marcuse put his faith in an alliance between radical intellectuals and those groups not yet integrated into one-dimensional society, the socially marginalized, the substratum of the outcasts and outsiders, the exploited and persecuted of other race and other colours, the unemployed and the unemployable. These were the people whose standards of living demanded the ending of intolerable conditions and institutions and whose resistance to one-dimensional society would not be diverted by the system. Their opposition was revolutionary even if their consciousness was not.[29] https://en.wikipedia.org/wiki/Herbert_Marcuse
15. detsember 2017, 21:32
Kui me ei taha Rootsit, siis sotsid auku! Valimistel kohtume!
Mul näiteks16. detsember 2017, 09:17
ei ole Rootsi vastu üldjoontes midagi, kui Malmö moslemiprobleemid välja arvata. Arvestades rootslaste suht suurt arvu ei juhtu seal ka eriti midagi, suures plaanis.
Stakan K. Butõlkin15. detsember 2017, 19:49
Mina R. Raua asemel Tõnis Mägi - paduparempoolset- 17.sajandist pärit rauakaupmehe mentaliteediga poliitikasfääris kõlupead -ei kaitseks. J. Kaplinski hoiatas selliste paremultrate eest juba üle 10 aasta tagasi: kaplinski https://virumaateataja.postimees.ee/2434499/arvamus-eesti-teelahkmel
Mägi
Pol Litra15. detsember 2017, 20:10
Kui sa lugeda oskad, siis R:R ei kaitsnud Mägi, vaid lajatas talle suurima mõnuga hoopis noa selga.
Misasja?15. detsember 2017, 20:22
Kuidas? Ütles välja lihtsa tõe, et mees ei jaga filosoofiast ega ka poliitikast ööd ega mütsi - mis nuga seal?
Avaldasin16. detsember 2017, 08:50
samuti arvamust RRaua kohta aga tsensor ei lasknud läbi. Nii et Reinu teadmine, et kõik võivad oma arvamust avaldadda, ei päde. Rein on võrdsetest võrdsem, sest tema avaldab teadagi kelle mõtteid.
Kölks15. detsember 2017, 20:24
Kindlasti oled sa ise üks suuremaid kölupäid.
minu15. detsember 2017, 19:47
arvates on Mägi natuke lapsesuu..
Tegelikult mitte!15. detsember 2017, 20:21
Üldiselt tundub, et asi kisub hoopis valimiste poole. EkRE on hääli saanud eelmistel valimistel ja saab ka järgmistel, seda ei anna ära hoida. Tõnis Mägi kusagil esinumbriks ja veedabki muretuid vanaduspäevi, vaikselt "vommerdades" - usun, et pole siin mingeid aateid ega muud sihukest.
SRY :)15. detsember 2017, 20:21
VOLMERDADES muidugi!!!
Olgu lisatud et kuna see16. detsember 2017, 09:18
on Eesti loovinimeste tavapäraseks praktikaks kujunenud ei saa seda ka hukka mõista. Võtan Mägi kohta kõik sõnad tagasi, mis enne pildusin. EKRE kohta seevastu mitte :)
Leeninit tsiteerides15. detsember 2017, 19:43
... teid , seltsimehed Rauad , on kirjanikemaja punasära valgustanud ...
15. detsember 2017, 20:20
Olematu filosoof15. detsember 2017, 19:38
Täspustan, et Herbert MArcus on päriselt olemasolnud inimene
https://et.wikipedia.org/wiki/Herbert_Marcuse
idealist15. detsember 2017, 19:31
Olen ikka mõelnud, kuhu kadus Tõnise sotsiaalne närv, vast oli see hetk ruotsi pagemises?? polnud ju põhjust, mõnikord on lihtsad otsused ja väiksed nükked , otsustavad, mitte riikidele vaid indiviidi arangule ja kui panna panus köikuvale kaljule... mis sest tuleks?
idealist15. detsember 2017, 19:50
...mis siis, et see kõikuv on lauljaandega isik.
Kui kõigub on jama majas.
19:5015. detsember 2017, 21:11
idealist on joogist kõikuv padu punasots.Keda sinu jama kotib, igatahes mitte eestlasi.
Vana kommunist15. detsember 2017, 18:57
Selles mõttes on Raud aus mees, et pole oma kommunistlikke vaateid kunagi varjanud. Mis teha, kui geenid on sellised.
lõpmatu ajupesu15. detsember 2017, 19:53
Mart Helme aga häbeneb oma karjääri okupatsioonivõimude teenistuses marksismi-leninismi propagandistina.
19:5315. detsember 2017, 21:15
ära määgi siin alailma, Helmest pole kuskil juttu.Oma paranoiast oled segi pööranud , sa armetu pähkliaju.
Huvitav!15. detsember 2017, 18:50
Viimasel ajal võib täheldada närvilisust EKRE vastastes hoiakutes.Enne olid vastased kindlad,et seda erakonda ei toeta keegi tuntud inimestest,kuid nüüd peavad pettumusega tõdema,et järjest rohkem avaliku elu tegelasi kaldub EKRE poole.Ma ei ole neid enne valinud,kuid tulevastel riigikogu valimistel saavad nad kindlasti minu hääle ja lisaks teen nendepoolset kihutustööd ka veel lisaks,et nii mõnigi valib minu näpunäidete järgi!
Oi ei!15. detsember 2017, 18:50
Üks inimene ei ole "järjest enam!"
Njha!15. detsember 2017, 18:49
_peksis juba segast_
Ühesõnaga ootaks selgitavat repliiki asjaosaliselt endalt: kas loll juhus ja arusaamatus või teadlik EKRE propaganda?
15. detsember 2017, 18:21
punarauad juba muidugi teavad täpseid marcuse tsitaate,nagu nende punaroimarist vanaisagi.
xxxx15. detsember 2017, 18:31
Raud ise teab peast ainult Lenini ja Stalini tsitaate.
xxxxx15. detsember 2017, 19:13
Kas sm kriitik on midagi suurt loonud või tegeleb eluaeg ainult sitaloopimisega.
15. detsember 2017, 18:00
Häbi teil ei ole Tõnis Mägi turjal kirsadega trampida, sotstolarastid? Peale valimisi teid enam ei ole!
15. detsember 2017, 18:19
ei sotsipeedikul ole häbi ega au,ainus võimalus on see punane prügi järgmiste valimistega paika panna.
xxxxx15. detsember 2017, 18:29
Kes on läbi lugenud kõi Cicero poolt kirjapandu,vahest on nii et tema sõnu saab tõlgendada nii nagu kirjutas Tõnis Mägi.Cicero aegne roomlane armastas oma maad,oli uhke oma rahvuse üle ja ennekuulmatuks peeti et mingid alaminimesed saaks roomlastega võrdsed õigused.Samas juba tollal teati mis on korruptsioon ja osati teha inimestele ajupesu.
murueit15. detsember 2017, 20:05
"Väga ebameeldiv isik"---sind lugedes tundsin seda iga ihurakuga...
ärge15. detsember 2017, 20:07
olge oma kirjutise suhtes kindel
no16. detsember 2017, 08:58
Ei ole häbi. Mis võim talon, et keelas Stevan Seagalil Eestis kontserti anda?
15. detsember 2017, 18:00
Häbi teil ei ole Tõnis Mägi turjal kirsadega trampida, sotstolarastid? Peale valimisi teid enam ei ole!
Lõpetagu15. detsember 2017, 18:37
siis ise koos oma EKRE-semudega see trampimine elik demagoogitsemine! Teate, ma hakkan vihaseks saama!
18:37/ Ja kes SINA siis kah oled?15. detsember 2017, 20:12
Ühe sopajoodiku viha, keda see huvitama peaks? Paneb järgmise troinoi hingealla, viha aina paisub, seda siin tüdimuseni nähtud. Nagu hingevaakuv papagoi- EKRE,EKRE.
madalamale annab ikka langeda15. detsember 2017, 17:54
Ei ole sõnu, see on hüsteeriline katse normaalsuse toetajaid täiega alla neelata. Mida Rauast üldse tahta ongi, tema sisutühi ja rumal jutt. Ja kui mul enne polnud aega Mägi kontserditel käia, siis nüüd lähen sinna kindlasti uhkelt ja püstipäi. See on ehe näide vihakõnest Raua poolt, häbi võiks olla.
xxxxx15. detsember 2017, 19:14
Kas sm kriitik on midagi suurt loonud või tegeleb eluaeg ainult s...aloopimisega.
15. detsember 2017, 17:54
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
xxxxx15. detsember 2017, 18:18
Kas sm kriitik on midagi suurt loonud või tegeleb eluaeg ainult sitaloopimisega.
Vello15. detsember 2017, 20:26
Kas sina laulsid eesti vabaks poole eesti rahva ees lauluväljakul, paistab,et sulle tema toodud vabadus ei meeldi, venelastele ka ei meeldi, lase endale tõlkida mõni stalinistlik kommentaar Youtubes. Järgmine kord kui väljamaale satud, sa enam tagasi ei tule nii hirmsa naabri külje alla.
Tead15. detsember 2017, 20:45
panin isegi plussi, ehkki EEstit, nagu hiljem selgus, ei lauldud vabaks, vaid NLi lagunemine otsustati hullul kombel Moskvas... Liit saadeti laiali ja seda oleks tehtud nii ehk naa, too moodustis ei jõudnud ennast enam ära elatada - suuresti tänu Reagani blufile, kes ise sellise tulemuse peale hirmssti ehmus, lagunemist ta ei soovinud.
oota15. detsember 2017, 21:57
kes selle vabaduse siis ikkagi tõi? järjest jaburamaks läheb asi ;-)
miks15. detsember 2017, 21:58
seltsimees? mingi uus kild või?
Kui olla päris täpne15. detsember 2017, 22:20
siis valmistas vabaduse ette ikkagi Reagani ajutrust - seda küll planeerimata, saime nö tasuta kaasaandena, küll juba tema järglase vana Bushi ajal - kes muuseas meie iseseisvusest ka eriti vaimustuses ei olnud. Aga ise nad Liidu meie õnneks nurka ajasid, sõnaga vedas sea kombel ja mul on küll hea meel, et ilma ohvriteta ja lahinguteta asjad aetud said.
20:45/Ei tea16. detsember 2017, 12:36
Sina vaene vana kommunist oled endajaoks uue legendi välja mõelnud. Millal uus Eesti ajalugu ka trükist välja tuleb, ikka lenini teesid huulil.Näete nüüd, mis mõnega alzheimer teeb!
Noh15. detsember 2017, 18:33
ja ongi muusik, kes peab oma muusika jaoks palju harjutama, kel pole aega filosoofia süvaõppeks ja kellel võib olla kummalisi mõtteid ja hobisid, aga peale selle on ta ka südametunnistusega kodanik. See on antud juhul oluline.
EKREle15. detsember 2017, 18:38
müüdud südametunnistus!
18:38-le15. detsember 2017, 20:06
Kena, et mitte reffidele.
18:38/ ära fantaseeri15. detsember 2017, 20:14
Parem ikka, kui sinu putinile truuks jäämine.
Miks?15. detsember 2017, 20:27
nimetatakse EKRET vahek Ekremilks? Mina ei tea, äkki seletad? KGB-ga pole mul midagi pistmist olnud, erinevalt mõnest lauljast jms tegelasest, seda nii repliigi korras.
Ekremliks15. detsember 2017, 20:27
Ja..15. detsember 2017, 21:28
..kes seda ütleb? Eks ikka see, kes ise on ja hirmsasti meeldib selles teisi süüdistada. Kommude alibi, ennast õigena näidata, vene värk ju.
20:27/ No miks siis?16. detsember 2017, 12:41
Ise sõiman, ise arvan, ise küsin. Kui pistmist pole olnud, siis just oligi, parim kaitse on rünnak.See kremli sära ka ei kustu sul silmist iial, mis sinna ikka parata saame.
15. detsember 2017, 21:20
Just! See on sinu arvates. Sinu arvates. Sinu arvamus ei ole maailma naba. Soovitan: arva kõigepealt ja võimalikult rohkem enda kohta! Kui sa oled prillikivi, siis hakka teiste kohta arvama.
17:54/Mitu korda peab..15. detsember 2017, 21:24
..ühte harimatut matsi kooli saatma ? Ei lause algust, ei lõppu aga maailmanaba, kes arvustab teiste tegemisi.Võiks ükskord ometi häbi olla, mida sa määgid siin?Matsid jäävad matsideks, vatikuub seljas, kirsad jalas, tallan targemate turjal. Aru saad, kelle kombed need on?
Hansa15. detsember 2017, 17:43
Tema kontsertidel olen enne käinud ja lähen raudselt veel...nüüd peale seda eriti... minu jaoks ei ole asi ekre s... aga vaateid ma jagan...julge mees oled Tõnis
Julge?15. detsember 2017, 18:52
Taevas appi, kus see julgus on? EI taha hinnaguid anda, aga julgusest on asi ikka kogu aeg väga kaugel olnud ja oma nahk nii kallis et...
R.Raud15. detsember 2017, 17:30
Mul on häbi s-i-n-u pärast. Õhtulehele!!! Lugege selle Raua jutt läbi siis kirjutage ,et kaitses.
15. detsember 2017, 18:40
Hästi lihtsustatult15. detsember 2017, 17:29
tähendab "häbiväärne liialdus ja ultraparempoolsus" rikkurite ja nende sabarakkude igakülgset eelistamist ning lumpeni (keda Eestis teadagi vast 80-90% elanikest, R Lang kunagi ütles, nii ridade vahelt) arvamistest mittehoolimist. Kuna T Mägi koos EKRE-Helmetega jms rahvaga ilmsesti rikkama 10% hulka kuulub, on nad juba olemuselt teadagi kes... Olgu veel öeldud, et parem-vasakpoolsuse skaalast ei oma enamus inimestest kummalisel kombel halli aimugi - pidin rabanduse saama, kui sellest esimest korda aru sain!
juku15. detsember 2017, 17:26
Tühja neist tsitaatidest asja üldine sisu ja mõte on ikkagi ju sama. - euroliit tapab rahvisriigid.
Ma15. detsember 2017, 17:16
Pole olnus suur fänn, aga nüüd ostan pileti.
Noh15. detsember 2017, 17:29
15. detsember 2017, 18:38
Ole mureta, Tõnise kontsert publikuta ei jää!
Jääb ikka!15. detsember 2017, 20:28
Olen pooltühja saali täitsa näinud, nii ca 1999-2000 aasta kanti.
Jorma15. detsember 2017, 17:16
Sotsi kaitse on rünnak selja tagant
15. detsember 2017, 17:55
Sinu kommentaar ei vasta meie reeglistikule, palun muuda kommentaari!15. detsember 2017, 17:02
vana kultuurmarksist kasutas osavalt juhust Mägile omalt poolt nuga selga lüüa.
ÕL ei lase Raua kohta midagi öelda.
Agressiivne harimatus15. detsember 2017, 16:54
Tihti peale juhtub nii, et kui "kõigevägevam" on õnnistanud mõnda inimest mingi andega, antud juhul siis häälega, siis see sama "andekas" kipub kohe arvama, et ta on ka igas muus valdkonnas väga andekas. Paraku on tulemus enamikel juhtudel vastupidine, Tõnis Mägi puhul labane ja koomile.
15. detsember 2017, 17:07
Praegu oled sina labane.
Tead15. detsember 2017, 18:37
sina pole ka Cicerot ladina keeles lugenud ja tõlke pähe võib sulle sisse sügada ükskõik mida. See on kõik siin üks sõrmest imetud etteheidete rida, millel pole midagi tegemist sellega, mida Mägi ütles. Ja kordan veelkord, sinu sõnadest lähtudes: kui isegi nii "andetu" inimene kui Tõnis Mägi saab aru, et Eesti riigis on midagi mäda, siis peab olema midagi eriti mäda!
16:54/ Kaua võib16. detsember 2017, 12:44
..sinu vihapurskeid siin taluda? Tatt otsa ei saa juba vastutuult sülitades, ise tilgud juba?
Pealik15. detsember 2017, 16:48
Ma ei näe seda kaitsmist? Ja mis, kui tsitaadis või viites on viga, siis on kohe "häbiväärne harimatus ja pealiskaudsus"?! Uskumatu, eh..., krt küll, tegelt täiesti usutav ülbus ja viha Raua punaperekonna esindajalt! Kui Mihkel Raud väidab korduvalt TV-s, et kirjanikud on tavaliselt vasakpoolsed (!), siis R.Raud on häbiväärselt vait, kuigi venna jutt on lasteaia tasemel!
See on labane ärapanemine mitte ainult Mäksile vaid ka oma rahvale, keda Raud ei salli, ei sobi meie tema "vaprasse uude maailma".
Sa üldse ei saa aru?15. detsember 2017, 17:25
"Tsitaadi" mõtles välja korduvalt süüdimõistetud pedofiil Tiigrikutsu, kes ilmutas selle Kesknädalas. Tegemist on täiesti kahestunud isiksusega, kellel ei ole peas kõik korras. Mäx arvas oma naiivsuses, et tsiteerib tuntud autorit kuid tsiteeris Tiigrikutsut. Võiks ükskord aru saada, et Wiki, Objektiiv, Telegram jms. ei ole allikad mis vääriks tsiteerimist, veel vähem tõe pähe kuulutamist.
Võimetus ja tahtmatus leida kontrollitud allikaid on paremäärmuslaste tuntud võte juba väga kaua aega. Põhikooli tagasi, seal seletatakse veelkord, millised allikad on midagi väärt ja millised mitte. Õllesaalis kamraadidega võid tsiteerida mida tahad, ära roni selle jutuga avalikkuse ette, jääd ise lolliks.
Jep!15. detsember 2017, 17:31
Ja kui hr Mägi on tolle Tiigri isiklik sõber (ma ei tea, äkki ei ole?), siis muutub suur osa tema jutust puhtaks silmakirjalikkuseks.
Vikil pole häda midagi15. detsember 2017, 18:40
tuleb lihtsalt lugeda paljudes keeltes sama sõna kohta.
Sa ise ei saa aru, troll!15. detsember 2017, 20:08
Kas Laar on ka paremäärmuslane, et tema ajalooõpik tegelikkusega võrreldes tema enda kasuks moonutatud on?
Kas Nestor on ka paremäärmuslane, kes riigikogu esimehe toolist valetab ja lubab moslemid sealiha sööma ja viina jooma õpetada? BTW, Nestoril saab tähtaeg täis varsti, ta ütles et juba paari aasta pärast...
Jah15. detsember 2017, 20:30
Laar OLI paremäärmuslane, on ehk praegugi. Nestor üldjoontes mitte, lihtsalt parempoolne sotsiaaldemokraat (see on sihuke imelik loom, keda ainult EEstis võib näha).
Pealik16. detsember 2017, 01:42
Saan aru, olen ammu huvi tundnud Frankfurdi koolkonna tegevuse vastu. Asi pole tsitaatides, vaid sisus. Marcuse'le omistatakse sageli valesid tsitaate, kuna ta on tuntud kuju. Tema on kutuurimarksismi tuntuim autor, paljude pervertide tööde kokkukirjutaja. Üks artikkel pole oluline, kogu toodang on põhiline.
Marcuse on väljapaistvaim esindja sellele millest Mägi kirjutab. Nii lihtne see ongi.
Kellele kuulub idee "marsist läbi institutsioonide"?
Kultuurimarksismi esmakordselt uurima hakkavad, alles ärganud inimesed, pakuvad Marcuset. Mõne aja jooksul leiavad nad, et oli hoopis keegi itaalia kommunist kes vangis vedeledes idee välja mõtles.
Pea mitte keegi pole kuulnud sakslasest Rudist...
Otsige! Mõelge!
Niipalju tänaõhtul tsiteerimisest.
Õhtull15. detsember 2017, 16:46
Õllil peaks häbi olema, miks lastakse netti üles vigadega kirjutisi. F##k noh! 7viga ühes artiklis näitabki õlli taset. F###ing õlli ajakirja####d. Lasteaed tõepoolest!
või mida 15. detsember 2017, 16:35
kuskil mingi marksist ütles või kirjutas pole tänasel päeval üldse tähtis. Me elame Eestis. Häirib rohkem reformierakonna kahepalgelisus kui mõne mehe keelevääratused või mingi padukommunistide võsukese " kaitsekõne ".
17 aasta jooksul kui reform pildil oli viidi eestlaste elu alla igasugust arvestust ja see pole imegi. 11. detsembril 1998 Bonnis toimunud nõukogu istungil võeti Eesti Reformierakond Euroopa liberaalsete ja reformiparteide ühenduse ELDR täisliikmeks. 2002. aasta märtsis kirjutasid Reformierakonna ja Vene Balti erakonna juhid alla kokkuleppele kahe erakonna liitumise kohta. Esmakordselt taasiseseisvunud Eestis pandi nii alus rahvuspiire ületavale erakonnale, mille liikmed ja toetajad peavad rahvusest olulisemaks maailmavaadet ja programmi.
Seda nn. reformierakonna " ajalugu " iseloomustabki viimane lause. " Rahvusest olulisem on maailmavaade "
Kogu sellest kommude pundi vandenõust eraldus Kristiina Ojuland kellele vaatamata kõrgele positsioonile reformierakonnas ütles sellest lahti. Reformierakonna ajalugu lühidalt on manipuleerimine rahvaga ja teiste erakondadega. Tuleks küsida, keda te juudased teenite ?
😀15. detsember 2017, 16:32
Mina igatahes lähen Tõnis Mägi kontserdile kindlasti. Ja tore on, et tölärastid sinna ei roni, sest ühe ruumi õhku koos nendega ma hingata ei taha!
No mina15. detsember 2017, 19:07
jälle enam ei lähe, mingi hinna eest! Ega ma varemgi juba tükk aega käinud, nii et ei kaota ka midagi.
Marta15. detsember 2017, 22:09
Jah, mine ikka sinna kus su parteigenossed käivad. Või on lihtsalt su aju juba siledaks pestud peavoolumeedia ja valitsuse ideoloogide poolt.
Kes sind15. detsember 2017, 22:23
keelab koos EKRE-Helvestega Mägit kuulata? Jumal hoidku, kuula kolm korda päevas a 6h järjest!
Mäletaja15. detsember 2017, 16:32
Tõnis Mägi võttis selle jutu eestikeelsest Vikipeediast. Paha on see, et meie Marcuse jüngrid leidsid kohe võimaluse vikipeedia artikkel ära muuta ja nüüd laimavad vana laulumeest. Erinevalt moraalsetest v.ä.r.d.j.a.t.e.s.t tuleb Rein Raua puhul kas eesõna moraalne ära jätta või kirjutada sinna ette "a" täht.
Kommunistide15. detsember 2017, 16:29
pande on nüüd Mäe kallal.
Mitte segi ajada!15. detsember 2017, 17:25
Vähegi mõtlevad inimesed üritavad hoiatada EKRE ajupesu eest, T Mägi ei oma siin akgusest peale suuremat tähtsust.
17:25/maru mõtlev inimene15. detsember 2017, 20:24
Tekib küsimus, missuguse peaga keegi mõtleb.Tõnis igatahes ülemise aga sina....mitte mingisugusega. Korrutad oma iidolite leierdatud valesid mõtte pähe. Hoia omale need ebanormaalsused, mida üritad külge pookida , ei lähe läbi Mägi astus liberite konnasilmadele, oi kui valus , et vingute.
Kuhugi ta ei astunud!15. detsember 2017, 20:32
püüab lihtsalt EKRE baasil riigikokku vanaduspäevi veetma pääseda. Ta vist ei mõtlegi üleüldse, kui sellest rääkida...
20:32 / ära valeta15. detsember 2017, 21:33
Ja mis see Sinu asi on, mis tema ütleb või kuhu tema tahab? Sinu asi on kaine olla ja mitte leierdada siin rumalusi.Kõtt parsile sotsirott.
Moskvasse15. detsember 2017, 22:23
...15. detsember 2017, 16:25
nu seda teevad nüüd nees kontode häkkijad, saadavad veel teab mida meediasse võõraste kontodel
mikk15. detsember 2017, 16:21
Pole see vana marksist Marcuse nii tähtis tegelane, et teda peaks söna-sönalt tsiteerima . Mägi jutt on ju täiesti öige.
Küsija15. detsember 2017, 16:11
Kas te, kulla lugejad (enamus teist) loete ka midagi, mis järgneb pealkirjale?
15. detsember 2017, 16:15
õl-ist ei viitsi lugeda, ausalt. tase on ju teada.
Vanamees15. detsember 2017, 16:10
Kus see Mügi enne oli !? Ega me eile EL astunud !
Pealtnäha kaitseb,15. detsember 2017, 16:06
aga tegelikult ütleb Tõnis Mägi kohta väga s####i. Kas inimesed ei viitsi lugeda või?
Eriti alatu tegelane!
15. detsember 2017, 16:13
R.Raud on ju sots! Mida temalt oodata.
Mäksi edevus ongi ju ta kaevu ajanud...:)15. detsember 2017, 16:03
16:03-le15. detsember 2017, 20:09
Kas sina oled edevusest kaevus ära käinud, et selline võrdlus?
kõigil15. detsember 2017, 16:01
meil on oma arvamus, ja kes on see, kes ütleb, kelle arvamus on vale.
Urrr15. detsember 2017, 16:00
Need kes lubavad boikottida on suvalised totudest lumpenid. Kasulikud lo**id tolerantidele...
lord15. detsember 2017, 15:56
tõnis mägi on laulja karjerist ja pugeja , kahjuks kohati ka äärmiselt rumal ja isekas
15:56/ No jälle15. detsember 2017, 21:36
..oma anded ikka teistele tatiga otsaette kleepima. Üks harimatu mats sildistab, käi 2klassi külakooligi enne ära, õpi kirjutama.Ehk tuleb kunagi ka mõistus koju tagasi.
Ew15. detsember 2017, 15:54
Looja ei olegi haritud igal alal ja ei ole mingi viimase tõe kuulutaja. Ei pea isegi meeldiv inimene olema. Looja eest kõneleb looming. Nii on ja selles osas on Raual õigus.
Brunn15. detsember 2017, 15:51
Mäks on vana kaardivägi kes paukpadrunitega ei laia. Lauluväljakul tahtsime KÕIK uut eestit koos Mäksiga kuid täna on kasvanud eesti põlismetsa võsa ja kõrvenõges mille export on meid in deutscland.
Mis padrunid?15. detsember 2017, 15:55
Tõnis Mägi sattus loodetavasti enda tahtmata niruvõitu afääri keskmesse. Ma nüüd ei teagi, on's ta Steinfeldi isiklik sõber (mis muudab hulga arvamusavaldusi silmakirjalikeks), aga harimatusele mängiv EKRE üritab siinkohal "üle lasta" nii T Mäge kui ka kogu muud rahvast.
Marta15. detsember 2017, 22:14
Kas sa tark ehk seletaks, kuidas see "üle laskmine" käib? Või vahutad niisama?
Väga lihtne!16. detsember 2017, 09:56
Kui seesama jura siin delfis pihta hakkas, siis algul oli kõik nagu ikka - ja kui algas korraga EKRElaste massirünnak! Oh sa saatan, jumala eest tuli tahtmine neile vastu mõõta! Ma muuseas tean, mis sorti rahvas nende poolt hääletab, omal selliseid tuttavaid murdu - mis ei takista isiklikku läbisaamist - nii et neile midagi selgeks teha ei ole tegelikult võimalik. Aga see, et nad rakendasid otsekohe selle üks-kaks lauset intervjuus,
mille rõhk ei olnud hoopiski poliitiline, kohe oma vankri ette - see ajas lihtsalt vihale! Noh, aga kui Mägi ise seigitust ei anna, siis on ta nendega päri ja ei olegi muud arvata, kui et suured semud ja varsti teeb aunastet-volmerit-purgat-jne.
Eino Taruk15. detsember 2017, 15:45
"Mitmed Facebooki kommentaatorid ähvardasid..."
Mitmed ähvardasid, sajad kiitsid. Saldo on Mäksi kasuks! ;)
Vaat nii!15. detsember 2017, 15:52
"me peame õppima eristama inimese loomingut ja teda ennast.“"
Aga saldo ei ole "MÄKSI" kasuks, vaid harimatuse kasuks; Raud ei eksi siiski mitte alati!
Keda huvitab15. detsember 2017, 16:02
kommarite järeltulija raud ja tema arvamus, okupatsiooniajal oli ta tõsiusklik kommar, aga nüüd liberasstide teenistuses.
Anna aru15. detsember 2017, 16:21
Kas need sajad kiidavad ka Mäxi hiljutist ülesastumist vene telvisioonis ja juttu, mida ta seal rääkis? Eriti naiivsed on need parempoolsed ikka küll. Või siis mitte, mis on veel hullem. Nii tahaks suure karu kaissu.
Kusjuures15. detsember 2017, 17:05
"Kas need sajad kiidavad ka Mäxi hiljutist ülesastumist vene telvisioonis"
Ilmselt siis küll, nad karjuksid vene tankidele ka elagu!, kui keegi sobilik nad üles ässitab. Juba see jutt, et EL on hullem kui NL - no kurat, kes NLis elanud, saab ometi aru!
15. detsember 2017, 17:40
Ei tea mille poolest Ivo Linna targem on kui laulisoma laule tolerastide kokkutulekul Vabaduse väljakul.
Vähemalt15. detsember 2017, 18:41
saab aru, kuspoolt oht tulemas! EL laseb meil endil valida, kas keerame asjad p..sse või elame edasi, NL sellist valikut ei andnud. Ka Venemaa ei annaks, ehkki hetkel lausparempoolne - äkki see igatsugu tõnismägidele imponeeribki?
arumaeisaa15. detsember 2017, 15:44
pealkirjas öeldakse, et kaitses tõnis mäge,
tekstis on aga hoopis sõimas mäge-
...see häbiväärne harimatus ja pealiskaudsus, mida Mägi Joel Steinfeldti sonimisi Marcusele omistades demonstreeris...
???
Elagu Tõnis Mägi!15. detsember 2017, 15:43
Aganaveskid jahvatavad,eurokuked kirevad-eestlus läheb edasi lapselastele, maad ärgu tallaku eurokommunistid otsitud ja põhjendamatute süüdistustega liberib.
Eestlus?15. detsember 2017, 17:08
See sureb välja koos eestlastega, jumal paraku! Mitte et mul kahju ei oleks, aga vaadake arve, iivet, sündimuskõverat... EKRE nüüd küll asja paremaks ei tee; pigem võiks juba öelda, et kuinad võimule saaksid: ei ole tõesti ühtki olukorda, mida veel hullemaks muuta ei saaks!
Vello 15. detsember 2017, 20:39
Sa räägid nagu mu naabrimees sovetskaja estonia korrespondent 60 aasta eest
Siis15. detsember 2017, 22:27
oli see jutt mõttetu, sest iive oli positiivne ka eestlaste hulgas. Ma ei tea, mis põhjuseks oli. Praegu, kulla inimesed, ei jätku isegi lihtsaks rahvastiku taastootmiseks!
Ilmselt15. detsember 2017, 17:11
tahate öelda "elagu EKRE!"? Aga palun, valimised varsti; loodan, et põrute!
17:1115. detsember 2017, 20:32
Valimegi, aga kes teisele auku kaevab, see ise sisse kukub! Vaata ette ahviaju.
Joh15. detsember 2017, 15:43
Seda rünnakut on küll väga imelik kaitseks pidada.
nuuhh??15. detsember 2017, 15:39
ja kuhu jäi eelmine samasisuline teema? et vaid pal.galised sõimasid?
aga tahaks hoopis lugeda sellest, et Läti keeldus pagulasi vastu võtmast aga noh meie ju mulksid
Selgemast selgem15. detsember 2017, 15:38
Stalinlik klaperjaht on lahti läinud-hävitada, hävitada, nii Eestimaa, kui persoon Mägi. Kas selgemalt saabki seda veel keegi väljendada, kui selle kirjutaja ajakirjanik ja sellele kaasakisajad vanad kommunistid. Kui täna keegi kuulas Vikerraadiost otse helistajate mõtteid, siis sm. Kalju ütles ju otse välja-VENEAEG TULGU. Sama kisa käib siin päevast-päeva, vahet pole , kas EU või NL. Peksame omasid seni, kuni maha langevad.Isegi häbiraasu pole alles jäänud.
15. detsember 2017, 16:10
Ohtuleht nägi ohtu. Kirjatsurad, kes on oma ala ülikoolis õppinud lausa aastaid, oskavad vaid paarisõnalisi lihtlausetes uudiseid vorpida. Kuid Raual on ühes asjas õigus - suuremal jaol inimestel puudub eristamisoskus ja taipamine. Nad ei suuda hoida lahus inimest kui isiksust ja tema loomingut. Nende jaoks on see üks puder puha. Meedia aga arvestab sellega ning teab kuidas kanaajud pöördesse lähevad.
õnnelik15. detsember 2017, 17:15
Tore,et vikerraadios öeldakse helistaja nimi ette.Sain kohe hääle kinni panna.
Niih!15. detsember 2017, 18:43
Nüüd teeme siis Stalinist juba heategija? No kurat, kuhu veel?
Mäks ole tugev,15. detsember 2017, 15:36
liberasstid koos taskumeediaga alustavad sinu vastu laimukambaaniat, aga rahvas toetab sind.
18:3215. detsember 2017, 18:45
kellegi "äratuse" kommist näete, et Stalin ise on teiega! Teie üritus võidab igal juhul!
Kes on Rein Raud15. detsember 2017, 15:34
Kas Konstantin Vase vend ?
15:34/Tsitaat 15. detsember 2017, 16:15
Isa Mart Raua luulest: "SÜDAMEPÕHJANI VAPUSTAB VALU JA LEIN
SUURE ME KODUMAA KANGELASRAHVAST, PARTEID
kUID MEIE SAMMU EI NÕTKUMA NÕRGUTA MURE
SEISAME PISARAIS,ÜTLEME:STALIN EI SURE!"
Vale tsitaat!15. detsember 2017, 16:58
õige on:
...suure me kodumaa pagulasi ja neid kes on geid
... seisame pisarais ütleme, homod ei sure.
16:58/Õige15. detsember 2017, 20:37
..see on noorkommunistide Raudade moto.Käbid ja kännud, ikka käsikäes edasi.
mäksi pooldajad16. detsember 2017, 15:51
on sama harimatud kui Mäks isegi. Rein Raua ISA oli Eno.
Rein Rauast15. detsember 2017, 16:22
Rein Raud on kommunistist vekslivõltsija Mart Raua pojapoeg. Vanaisa kirjutas oode hävituspataljonlastele, pojapoeg sõimab ja laimab niisama.
16:22,-le15. detsember 2017, 17:25
Ja mida see Raud ütleb: et tuleb ERISTADA...Miks sa ei erista?
Vanad kommarid15. detsember 2017, 19:25
on nüüd ka kõige suuremad liberasstid, kui algul soovisid nad maailmarevolutsiooni ja rahvuseta nõukogudeinimest, siis nüüd piiriteta multikulti ühiskonda.
Lugeja15. detsember 2017, 15:33
Tahaksin asuda... Miks siis ei taha?
Tõnis Mägi15. detsember 2017, 15:30
ei ole vaja kaitsta, teda toetab eesti rahvas.
NSVLi taga igatsev rahvas15. detsember 2017, 16:23
Sa ei ole tema muid sõnavõtte kuulnud?
Kuule igatsev tola15. detsember 2017, 19:18
ja millised need teised sõnavõtud, siis on?
16:2315. detsember 2017, 20:40
Need teised on kõik Sinu möla ju, ära siin sildista midagi ega kedagi.
16:2316. detsember 2017, 18:31
Ega Mäx mõni kommunismi oraator pole, tema ei käi sinumoodi siin lällamas.Igatse pealegi, aga rohkem omaette, jõuad lenini ordeni välja teenida ansipilt.
Ei ole15. detsember 2017, 18:46
EKRE ja tema ajupestud õnneks veel kogu Eesti rahvas!
aga peamine?15. detsember 2017, 15:26
nii suur ja rumal bläkk sm-d?!
Mägi ütleb, et soovib oma lastele elamisväärset Eestit ja sm-d sarvikusal.livad leiavad, et see on häbiväärne liialdus ja ultraparempoolsus!! tähendab eurolibedate tahe on Eesti hävitada, enam selgemalt ei ole võimalik väljenduda!
Seda siis15. detsember 2017, 17:13
sooviks justkui kõik. Kui elamisväärsus tähendab elamisväärsust ainult rikkureile ja nende sabarakkudele, siis on see jah ultraparempoolsus. Selle vastu tuleb võidelda, ilmselt väga energiliselt.