Foto: Teet Malsroos
Nädala TOP
15. detsember 2017, 18:36

Top | Kaja Siimu tütar (26)

Reformierakonna juhivahetus vallandas vähemalt nurga taga spekulatsioonid, kas oravaparteis kordub Prantsusmaa Rahvusrinde stsenaarium, kus võim läheb isalt tütrele ning too näitab isale lõpuks koha kätte. Siim Kallasel võib vallavanemana lihtsalt igav olla ning ta saab tütre kaudu teoks teha omaenda täitumata unistusi. Kui presidendiks ei õnnestunud saada, siis miks ei võiks tütar saada enda kätte erakonda ja peaministritooligi? Polnud niimoodi mõeldud? Aga miks siis küll niimoodi näib?  See on kümne miljoni küsimus.

Õppida pole mõtet?

Eesti kool on jõudmas kui mitte õppimis-, siis vähemalt pingutusjärgsesse maailma. Et kehalises kasvatuses ei panda hindeid, on isegi mõistetav. Kui aga lõpueksamil enam õigekirja ei hinnata, siis annab see signaali, et seda pole mõtetki enam õppida. Kuhu haridusministeerium sellise lati langetamisega jõuda tahab? Ja kui madalale on võimalik seda lasta?

Puhas medalivõit

Ootamatult vaikselt ja justkui moka otsast saabus uudis, et mitte ainult Kristina Šmigun-Vähi, vaid ka ülejäänud Torino olümpia dopinguproovid osutusid puhasteks. Suurt rõõmusõnumit ilmestab aga asjaosaliste vaikimine ja konkurentide sisin – proovid on puhtad, aga hais jäi alles…

Lihvimata prillikivi

Huvitav, et uuenenud Keskerakond hoiab kümne küünega kinni Edgar Savisaare aegsest kaadripoliitikast – Jelena Glebova istub spordihalli juhitoolil kui raudnael, kuigi auditi andmeil pole tegemist just prillikiviga. Partei liinile sobimatu audit jäi hoopis sahtlisse vedelema ja nii sai Glebova segamatult edasi toimetada. Miks ei taha Keskerakond, et linnas oleksid ametis pädevad juhid?

Ei mingit leppimist

Riikliku lepitaja ponnistus Rakvere lihakombinaadis nurjus, kui läbirääkijad soovisid 50protsendist, ettevõte lubas aga vaid viieprotsendist palgatõusu. Mõistetav, et igaüks tahaks Eesti suurest majanduskasvust osa saada. Pakkumise ja nõudmise kümnekordne vahe räägib aga kaua vindunud tülist. Nüüd näeme, kas eesti jonn paneb villavabriku streigiga seisma.