Tarmo Neemelo tõmbab uuel hooajal selga Paide Linnameeskonna särgi.Foto: Heiki Laan
Jalgpall
15. detsember 2017, 20:00

Tarmo Neemelo analüüsib ülikoolis Eesti vutikoondise ründemängu (1)

Vutimängijale Tarmo „Karu“ Neemelole (35) tuleb uus aasta teistsugune kui varasemad. Pärast seitset aastat Nõmme Kalju edurivimehena tõmbab ta selga kodukandi satsi Paide Linnameeskonna särgi. Kui kõik hästi läheb, kaitseb ta värske aastanumbri sees ka oma magistritöö.

Juba 2001. aastal Tallinna ülikooli kehakultuuri õppima asunud Neemelol jäi haridustee esiti välisklubide tõttu pooleli, nüüd on ta jõudnud lõpusirgele. Magistritöö teemaks jalgpall!

„Eesti koondise ründemängu üritan analüüsida,“ ütles ta Õhtulehe jalgpallisaates "Kolmas poolaeg". „Tundub põnev ja päris keeruline, numbreid on palju ja nende seas orienteeruda päris raske. Keskendun viimase valiksarja esimesele viiele mängule. Hea oleks, kui leiaks (ründepõuale) imerohu, aga pigem vaatan, kus millestki vajaka jäi.“

Rahvusesinduses 22 mängu ning ühe tabamuse kirja saanud Karu teab, millest temal sinisärki kandes puudu jäi – täpsusest.

„Nendes esimestes mängudes koondise eest ei tahtnud üldse sisse minna, kuigi võimalusi oli päris palju,“ jutustas 2005. aastal debüüdi teinud ründaja. „Arvan, et esimeses kümnes mängus oleks pidanud neli väravat ikka lööma, aga kuidagi läksid need pallid üle ja mööda ja eks ta siis hakkas kergelt ajudele ka.“ 

Eesti jalgpalli meistriliigas on ta olnud oluliselt resultatiivsem – 188 skoorimisega on ta kõigi aegade edetabelis kolmandal kohal, täpselt tema ees on mehe värske koduklubi Paide Linnameeskonna loots Vjatšeslav Zahovaiko. Kaht ründetuusa lahutab 23 väravat.

„Võiks teise koha ikka ära võtta,“ muigab ta ise. „On reaalne võimalus lähemale jõuda ja miks mitte mööduda!“

Kui Nõmme Kaljus täitis ta viimastel aastatel filigraanse vahetusmehe rolli, kes pahatihti pidi kastanid tulest välja koukima, siis Paides loodab ta rohkem mänguminuteid saada. Mees ise usub, et vorm ja keha peavad sellele vastu.