Jürgen Klopp. Foto: PAUL ELLIS
Jalgpall
16. detsember 2017, 10:26

Jürgen Klopp: üritame olla lihtsurelike seas parimad, ehk teised või kolmandad

Liverpooli jalgpalliklubi püsib hetkel Inglismaa liigatabelis viiendal kohal, kuid lootsi Jürgen Kloppi sõnul neil esikohast enam unistada ei tasu. 

Viimases kahes voorus on tehtud viigid Evertoni ja West Bromiga ning homme ootab ees mõõduvõtt Bournemouthiga. Liider Manchester Cityst jääb Liverpool juba praegu maha 18 punktiga ning sakslase sõnul on praegu realistlik ainult teisest kohast unistada ja euroedule panustada. 

Klopp tõmbas paralleele 2012/13 hooaja Dortmundi Borussiaga, mida ta samamoodi juhendas. Bundesligas lõpetasid nad Müncheni Bayernist 25 punkti kaugusel, ent ometi suutsid Meistrite liiga finaalis nendega kui võrdne-võrdsega mängida (Bayern võitis 2:1 - toim). 

"Meil pole võimalik City't püüda, täpselt nagu me polnud suutelised Bayernit püüdma tol hooajal. Kuid Meistrite liiga finaalis oli meil reaalne võimalus selleks. Me polnud platsil halvemad kui nemad. Tegemist oli lahtise mänguga ja keegi ei tulnud ütlema, et mängisid meeskonnad, kelle punktivahe oli 25 punkti," selgitas Klopp. "Ühe mängu kontekstis on vastase alistamine täiesti võimalik ja see ongi see, millele peaksime hetkel keskenduma."

"Tänavu pole kellelgi teisel lootust tiitlit püüda. Isegi mitte Manchester Unitedil. Loomulikult jätkame kõik City survestamist, kuid kui nad ise ei väärata, on nende võit kindel. Kuid kas me peaksime sellepärast liigast sootuks loobuma? Ülejäänutest parim olla oleks samamoodi suurepärane tulemus. Üritame olla lihtsurelike seas parimad, mis paraku juba mitmendat aastat, tähendab meie jaoks teist või kolmandat kohta."

"Kui meil oleks neli punkti rohkem istuksime kohe Unitedi kukil ja siis räägiksid kõik teist juttu. Kõik on hästi. Olgugi, et viimased kaks kohtumist mulle tulemuse osas ei meeldinud, ei hakka ma sellepärast jalgratast leiutama. Sa ei saa olla Evertoni mängust nii löödud, et see sinu järgmist mängu mõjutaks. Võitu ei tähistata ju viis nädalat järjest, miks peaksime siis viikidest nii kaua rääkima?," lõpetas sakslane oma tiraadi.