Diego Maradona. Foto: DIBYANGSHU SARKAR
Jalgpall
16. detsember 2017, 14:09

Diego Maradona: Cristiano Ronaldo võiks lõpetada jama ajamise (4)

Argentina jalgpallilegend Diego Maradonal on Cristiano Ronaldole konkreetne sõnum. Portugallane võiks lõpetada jama ajamise.Pärast oma hiljutist viiendat Ballon d'Or'i auhinda tuli Ronaldo esile veksliga, et tema on läbi aegade parim jalgpallur. Maradona tõmbab sellele väitele aga kiirelt vee peale. "Ronaldo ja maailma parim? Öelge talle, et ta lõpetaks sellise jama ajamise," sõnas vutilegend AS-ile antud intervjuus. "Ah et kes on parim? Nii vähe kui mina neid nägin siis Alfredo Di Stefano, Cruyff... ja Messi. Aga Ronaldot võib ka sinna sekka lisada."

"Ronaldo puhul meeldib mulle see, kuidas ta ennast kehtestab. Kui meeskonnal on teda vaja, siis on ta kohal. Pärast Cruyffi pole palju selliseid mängijaid olnud," sõnas argentiinlane. 

Küsimusele, mis jääb Messilt puudu, et tõusta legendiga (Maradona endaga) samale tasemele, vastas Maradona järgnevalt: "Sa ei saa seda osta. Kõik mis tuleb, peab tulema loomulikult, mängija seest. Messi ei suudaks, erinevalt minust, panna 20 mängijat ritta istuma ja neid motiveerida. Tema stiil on pigem selline, et ta paluks palluritelt temalt küsimusi küsida."

Maradonal endal ühtegi Ballon d'Or'i tiitlit kapis pole, sest kuni 1995. aastani võisid auhinda pälvida vaid eurooplased. Seejärel laiendati valikusse ka Euroopa klubides pallivad mängijad ning alates 2007. kuuluvad valikusse kõik pallurid üle maailma. 

Mitu tiitlit oleks Maradona aga ise võitnud? "Mul oleks neid rohkem kui Cristianol ja Messil," oli vutimees enesekindel.