Kristjan Ilves. Foto: Stanislav Moshkov
Talisport
16. detsember 2017, 15:28

KAHJU! Kristjan Ilves jäi Ramsaus esimesena punktideta, Schmid rikkus sakslaste kolmikvõidu (1)

Detsembri alguses haiguse tõttu võistlustest loobunud ja vahepeal ennast kodus ravimas käinud kahevõistleja Kristjan Ilves sai Ramsau MK-etapil 31. koha. 

Hüppemäel näitas eestlane 88,5meetrist õhulendu, mis andis talle 111,2 punkti ja 24. koha. Murdmaarajale pääses eestlane seega liidrist 59 sekundit hiljem. 

Suusarajal suutis Ilves head minekut näidata vaid esimene ring, kui võttis võrreldes liidritega isegi 15 sekundit tagasi. Pärast seda tema hoog rauges ning tasapisi tahapoole vajudes ületas ta finišijoone 31. kohal (+1.47,9). Punktikoht jäi 10,2 sekundi kaugusele. 

Ramsau etapi võitis kolmandana suusarajale pääsenud sakslane Eric Frenzel, kes vedas liidergrupi praktiliselt terve suusasõidu. Teiseks tuli kaasmaalane Fabian Riessle (+0,7) ja kolmandaks 10ndana rajale läinud norralane Jan Schmid (+8,1), kes rikkus nii sakslaste kolmikvõidu, sest neljandana ületas finišijoone Vinzenz Geiger. 

Kahevõistlejaid ootab nüüd ees kahenädalane paus, enne kui jaanuari alguses peaksid sportlased startima Otepääl. Paraku on kehvade lumeolude tõttu MK-etapi korraldamine Maarjamaal hetkel kahtluse all.

Kui jõulupühadeks paari miinuskraadi ei tule, ei saa ka kunstlumega rada ära katta. Ametlik teadaanne võistluse toimumise või mittetoimumise kohta tuleb Rahvusvahelisele suusaliidule saata 28. detsembril.