Raido Ränkel.Foto: Stanislav Moškov
Talisport
17. detsember 2017, 16:12

Eesti suusatajate otsus õigustas end, olümpiakoht tuli lähemale (2)

Eesti murdmaasuusatajate otsus võistelda Toblachi MK-etapi asemel Austrias St. Ulrichis peetud Alpi karikasarjas osutus õigeks. Nii reedel, laupäeval kui ka pühapäeval 20 parema sekka mahtunud Raido Ränkel esines stabiilselt ja eriti rõõmustavaks osutus pühapäevase 15 km vabatehnika ühisstardi 16. koht.

16. koht pole iseenesest midagi hiilgavat, aga sellest olulisem on Ränkeli teenitud FIS-punkt, mis on oluline olümpiakohtade määramisel. Praegu saaks Eesti Pyeongchangi saata kolm mees- ja kaks naissuusatajat, aga teatesõidus osalemiseks oleks vaja ühte, tegelikkuses lausa kahte lisakohta. Nimelt on kindel olümpiale sõitja sprinter Marko Kilp, aga teatesõidus läheks tal raskeks.

Aga tagasi FIS-punktide juurde. Enne nädalavahetust ütles Eesti suusatippe koondava Team Haanja treener Anti Saarepuu, et rahule jäädaks siis, kui üks eestlastest sõidaks välja 40 FIS-punkti väärilise tulemuse. Ränkel kaotas täna esikoha saanud šveitslasele Beda Kleele vaid 17,2 sekundit ja see tähendas 32,85 FIS-punkti (mida väiksem arv, seda parem!).

„Otsus Austriasse minna õigustas ennast täielikult. Raido tegi kõigil kolmel päeval väga korraliku esituse. Ei saa öelda, et saime kindlasti olümpiakoha juurde, sest neid pileteid jahivad paljud riigid. Aga kui (Austriasse mitte läinud) Karel Tammjärv teeb Tour de Skil mõne okei sõidu lisaks, on meie võimalused päris head,“ ütles Saarepuu telefonitsi Õhtulehele.

Kui Ränkeli ja Tatjana Mannima korralikud sõidud (vastavalt 24., 13. ja 26. koht) välja arvata, jäid eestlaste esitused St. Ulrichis kahvatuks. Tervisega hädas olev Marko Kilp ei pääsenud reedel vabatehnikasprindis isegi veerandfinaali ja võib kõrvale jääda ka aasta viimastel päevadel algavast Tour de Skist.

Jõuluajaks tulevad eestlased koju ja kui üldiselt on kodumaal lumeolud kasinad, siis vähemalt Haanjas on Saarepuu sõnul igati korralikud treeningutingimused.