Kristjan Ilves.Foto: Aldo Luud
Talisport
17. detsember 2017, 17:34

Pärast haigust taas võistelnud Kristjan Ilves: oli keeruline, püüan rütmi uuesti kätte saada

Eesti kahevõistlejate liider Kristjan Ilves tegi pärast enda ravimist sel nädalavahetusel Ramsaus esimesed MK-stardid ning pälvis 31. ja 39. koha. Mees tõdes, et peab uuesti leidma võistlusrütmi.

"Oli keeruline. Ma ei leidnud hüppemäel õiget minekut, tehnika polnud kõige parem. Suusarajal läks esimesel päeval täitsa korralikult, täna aga sadas lund ja olid hästi rasked olud. Ühest hinnangut on keeruline anda. Eesootav jõulu- ja aastavahetuse periood tuleb kasuks, saan trenni teha," kommenteeris Ilves.

Nii eile kui ka täna alustas Ilves suusatamist 24. kohalt - tõsi, täna läks hüpped pooleli jätnud ilma tõttu arvesse hoopis reedese kvalifikatsioonivooru tulemus. "Eile oli suusarajal üldine seisund parem - jaksasin otsast lõpuni pingutada, oli konkreetne võitlemine - kümnenda ja kolmekümnenda koha vahe oli ainult paar-kolmkümmend sekundit. Tänases oludes jäi jõust puudu. Loodan, et tervis selle võistlusega kehvemaks ei läinud - eile veel köhisin pärast võistlust, täna oli juba parem."

Ilvese sõnul on oluline võistlusrütmi uuesti sisse saada. Seetõttu loodab ta väga, et ilmataat lubaks uue aasta esimeseks nädalavahetuseks Otepääle plaanitud MK-etapil ikkagi toimuda. "Hooajaks plaane tehes rihtisime ühe vormitippudest sinna. Loodan, et kodus ikka saab võistelda, oleks tuline kahju, kui see ära jääb."

Etapi korraldajad peavad otsustama võistluse toimumise või ärajäämise ja sellest rahvusvahelisele suusaliidule teatama 28. detsembriks.