Foto: PATRICK PLEUL
Seisukoht
17. detsember 2017, 18:04

Seisukoht | Hunt valges kampsunis (1)

Ära usu hundi juttu, ütleb vanasõna. Muinasjuttudes on hunt küll pigem tühmivõitu tegelane, kes kavaluselt rebasega võistlema ei pääse, kuid selles erinevus ongi, et rebase juttu võib lugeja isegi uskuma jääda, aga hundi valed a la „kõrvad on mul suured, et sind paremini kuulata“, on algusest peale läbinähtavad. 

Nõnda ongi väga raske uskuda valgest tallevillast kampsunit kandvat ja kord juba oma olemust varjata püüdnud Kristen Michali sõnu, et ta kavatseb talvel tegelda hoopis lumememmede arhitektuuri ja lugemisega, et uusi ideid koguda ning kontrollida, kas elu on ka väljaspool poliitikat. Seda, et ta erakonna esimeheks kandideerida ei kavatse, võib muidugi uskuda, aga lumememmede arhitektuur poliitika asemel...

Kuidagi tuttav tuli ette, kui toona veel Euroopa Komisjonis töötanud Siim Kallaselt sai küsitud ega ta ometi Eesti vabariigi presidendiks kandideerima kavatse hakata, ja Kallas vuntsi muiates vastas, et tore on ju ka pensionärina rahulikult oma Viimsi kodu aias hekikääridega põõsaid kujundada.

Ei usu hundi juttu, no ei usu.