Janek Õiglane (keskel).Foto: Janek Õiglane / Instagram
Kergejõustik
17. detsember 2017, 17:40

TEHTUD! Maailma neljas kümnevõistleja on valmis Eesti Vabariiki kaitsma! (10)

Augustis toimunud kergejõustiku MMil meeste kümnevõistluses neljanda koha saanud Janek Õiglane asus novembris aega teenima, kui alustas staabi- ja sidepataljoni spordirühmas sõduri baaskursuse läbimist. Nüüd on nn SBK läbi ning Õiglane saab hakata keskenduma uueks hooajaks ettevalmistusele.

„Sõduri baaskursus on lõppenud. See oli imeline kogemus ja õppisin selle ajaga palju. Peagi olen tagasi jooksurajal,“ teatas Õiglane sotsiaalmeedia vahendusel.

Mõne aja eest Õhtulehele antud intervjuus tunnistas kümnevõistleja, et peamiselt tugevdab kaitsevägi sportlase vaimu, kuid ka treeningkoormus on ajateenistuses piisav. „Arvan, et mul pole praegu vaja trennides kõvasti rügada. Mentaalse poole pealt saan oma trenni kaitseväes kindlasti kätte. Oma keha kõige ülemist osa tugevdan praegu päris kindlasti. Muutun distsiplineeritumaks ja see on mulle väga hea,“ rääkis ta.

„Saan käsklusi ja täidan neid. Olen koostööaldis. See kõik muudabki vaimset poolt tugevamaks – mõtted on spordist täiesti eemal. Praegu mulle tõesti tundub, et see on mulle kasulik, kuid eks tulevikus ole näha.“

 

Tough guys 💪🏼 #estonianmilitary #slangerid #SBK

A post shared by Janek Õiglane® (@janekoiglane) on