Donaldas Kairys.Foto: Alar Truu
Korvpall
17. detsember 2017, 20:03

Kalev/Cramoga Ühisliigas esimese võidu saanud peatreener Kairys: tunne on suurepärane!

Eesti esiklubi Kalev/Cramo võttis Saku suurhallis korvpalli Ühisliiga raames vastu Riia VEFi ja alistas vastased 98:94. Turniiritabelis tõusti kahe võidu ja kaheksa kaotusega VEFist (üks võit, seitse kaotust) mööda. 

Novembris Alar Varrakult Kalevi peatreeneri ameti üle võtnud leedulane Donaldas Kairys tuli pärast mängu ajakirjanike juurde ilmega, nagu oleks tema õlgadelt äsja hiiglaslik koorem maha tõstetud. Esimene Ühisliiga võit Kalev/Cramoga on käes!

"Tunnen ennast suurepäraselt! Jõuluaeg on käes ja poistel oli seda võitu väga vaja. Meil on täna mängijate ja nende peredega jõuluõhtusöök ja kindasti tuleb see meeldivas õhkkonnas. Pealegi olin meeldivalt üllatunud, et saali tuli päris palju pealtvaatajaid," rääkis leedulane rahulolevalt.

Aga võit ei tulnud lihtsalt. Avapoolajal lasti VEFil sisse visata 12 kaugviset, lõpuks 19. Nagu Houston Rockets oleks Eestimaale mängima tulnud!

"Meie plaan polnud kindlasti lasta neil 19 kolmest tabada. Vahepeal ei saanudki aru, mis siin toimub. Ükskõik, mida me avapoolajal tegime, ei töötanud. Pidime midagi muutma ja see õnnestus, sest suutsime neid kolmandal veerandajal pisut üllatada," sõnas Kairys.

"Tänane rotatsioon õnnestus päris hästi, suutsin mängijatele piisavalt puhkust anda. Olime värskemad ja suutsime viimastel minutitel VEFi eksima sundida. Rünnakul teenisime lõpus palju vabaviskeid," lisas ta.

Loomulikult teenis kiidusõnu mängujuht Branko Mirkovic, kes hiilgas 27 punkti, 6 lauapalli ja 9 resultatiivse sööduga. "Branko on sõdalane. Ta on eriline mängija, kes mängib alati võidu nimel ja meeskonna heaks," ütles Kairys.

Kalevi järgmine mäng Ühisliigas on 7. jaanuaril, kui Tallinnas võetakse vastu Euroliiga hiid Moskva oblasti Himki. Eesti liigas kohtutakse enne jõule veel TTÜ ja Raplaga.