LeBron James. Foto: Nick Wass
Korvpall
18. detsember 2017, 10:02

VIDEO | LeBron James tegi kossuväljakul vinge kolmikduubli ning ründas Donald Trumpi (2)

Korvpalliliigas NBA tegi LeBron James 106:99 võidumängus Washington Wizardsi üle küll kolmanda järjestikuse kolmikduubli, kuid sellest enam kõneainet pakkus staarmängija otsene torge president Donald Trumpi suunas. Nimelt kandis 20 punkti, 12 lauapalli ja 15 korvisöötu kirja saanud James ühes jalas valget ning teises musta kossutossu, kuhu mõlema peale oli kirjutatud sõna "VÕRDSUS."
LeBron Jamesi tossud. Foto: Brad Mills


"Me kõik teame, kus me hetkel asume ja me kõik teame, kes meid juhib," sõnas James pärast mängu reporteritele. "Meie ameeriklased, sõltumata nahavärvist ja rassist, peame aru saama, et võrdõiguslikkus on miski, mille eest tuleb võidelda. Me peame oma õiguste eest seisma ja asjast rääkima nii nagu on."

USAs on pikalt olnud probleemiks võrdõiguslikkus või õigemini selle puudumine. Protesteerimaks praeguse administratsiooni vastu on mitmed sportlased Ameerika hümni ajal ühele põlvele langenud, mis omakorda president Donald Trumpile meelt mööda pole.

Kuigi NBA mängijad pole avalikult protestinud, on ka nemad oma meelsust presidendi suhtes avaldanud. Näiteks jätsid Golden State Warriorsi mängijad minemata Valge Maja vastuvõtule, kus meistermeeskonnad traditsiooniliselt iga aasta käivad. 

Tulemused:

Toronto Raptors – Sacramento Kings 108:93
Detroit Pistons – Orlando Magic 114:110
Brooklyn Nets – Indiana Pacers 97:109
Washington Wizards – Cleveland Cavaliers 99:106