Maardu Linnameeskond Esiliiga võitu tähistamas. Foto: Facebook @maardulm
Jalgpall
18. detsember 2017, 11:26

TOHOH! Maardu linnameeskond loobub rahaprobleemide tõttu Meistriliigast (1)

Esiliiga võiduga hooajaks 2018 Premium liigasse pääsenud Maardu linnameeskond loobus eelarvelistel põhjustel sellest õigusest ja neid asendab Eesti klubijalgpalli tipptasandil FC Kuressaare.

Sportlikult järgmisena Premium liigas mängimise õigust omanud Rakvere JK Tarvas ei soovinud võimalust kasutada.

"Põhjus on puhtalt rahas, tahame kõike hästi teha ja mitte teiste klubide kurba saatust matkida," tõdes Maardu klubi esindaja Aleksei Baikov ERR Spordile. Baikovi sõnul vajab meeskond tugevamaid täiendusi ning aega, mistõttu jätkatakse ka järgmisel hooajal esiliigas ning loodetakse uute sponsorite toel seejärel Premium liigasse tõusta.

"Otsustamise protsess oli pikk ja raske," kinnitas FC Kuressaare president Priit Penu Delfile. "Premium liigasse tõusmine tähendab seda, et peame juurde hankima toetajaid, rahastust ja kõike muud. See ei saa lihtne olema, järgmise paari nädala jooksul peame asjad paika panema."

„Pakkumine tuli ootamatult, aga olime kohe alguses seda meelt, et võtame väljakutse vastu. Meeskonna saarlastest tuumik on olemas ja kui mõni päev tagasi teada saime, et selline asi võib juhtuda, uurisime kiiresti ka täienduste võimalusi, mistõttu julgen öelda, et tuleme Premium liigasse konkurentsivõimelise meeskonnana,” ütles FC Kuressaare kapten Elari Valmas.

Premium liigasse kuuluvad hooajal 2018 Tallinna FC Flora, Tallinna FCI Levadia, Nõmme Kalju FC, JK Narva Trans, Paide Linnameeskond, Tartu JK Tammeka, Viljandi JK Tulevik, Pärnu JK Vaprus, JK Tallinna Kalev ja FC Kuressaare.