Kaunase Žalgiris vs Fenerbahce. Foto: Instagram @bczalgiriskaunas
Euroliiga
18. detsember 2017, 15:13

STATISTIKAPOMM | Švedi võimas seeria ja Žalgirise 15aastane ootus

Korvpalli Euroliiga 12. mängudevoor on selja taga ning lisaks tavalistele kossusõpradele pakkus see rõõmu ka statistikagurmaanidele, kes järgnevad arvud kokku said lüüa.

500 lauapalli on nüüd oma Euroliiga karjääri jooksul noppinud Malaga mängumees James Augustine. 

25 punkti viskast Aleksi Šved Moskva Himki särgis, tõustes tänavusel hooajal esimeseks mängumeheks, kes kolmes järjestikuses mängus veerandsada silma täis saanud.

2409 punkti on Vana Maailma vingeimas sarjas visanud nüüd Georgios Printezis, tõustes kõigi aegade edetabelis tosina parima sekka. Ühtlasti tõusis ta kaheteistkümnendaks ka lauapallide arvestuses, möödudes 975 lauapalliga Dimitris Diamantidisest. 

1000 kaitselauapalli on Euroliigas korjanud nüüd Madridi Reali raudvara Felipe Reyes, olles läbi aegade esimene pallur, kes säärase saavutuseni jõudnud.

15 aastat pidid Kaunase Žalgirise fännid ja mängumehed ootama, et taas Zeljko Obradovici juhendatav tiim alistada. 12. voorus alistasid leedulased Türgis Fenerbahce ühe punktiga 90:89. 

1000 punkti on Euroliigas visanud nüüd Panathinaikose pallivõlur Matt Lojeski. 

161 viskeblokeeringut on oma Euroliiga karjääri jooksul saanud kirja Alex Tyus, jagades kõigi aegade edetabelis Viktor Hrjapaga viiendat kohta.