Alar Varrak.Foto: Martin Ahven
Korvpall
18. detsember 2017, 18:40

Korvpallitreenerit ootavad ees Hispaania ja USA

Alar Varrak naasis Moskvast: minu vastu oldi väga sõbralikud, kontakte lõin omajagu

Novembris Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreeneri ametist priiks saanud Alar Varrak alustas laias ilmas tiirlemist Moskva CSKA juurest. Varrak viibis Euroliiga hiiu juures möödunud nädalal ja sai klubi juures toimuvast laias plaanis pildi ette.

„Vestlused, trennid ja mänguplaan näidati mulle ära. Aga kuna ma olen (CSKA lootsi Dimitrios) Itoudise ajastul ainuke, keda on nii lähedale lastud, siis väga detailselt ei lubatud mul infot jagada,“ rääkis ta. Pisut lähemalt saavad korvpallitreenerid CSKAst kuulda jaanuari alguses peetava noortekoondiste Läänemere karikaturniiri raames toimuval koolitusel.

Varrak nägi ära kõik CSKA esindustiimi treeningud, lisaks jälgis ta ka mõnda duubelmeeskonna harjutuskorda. „Neil on kahe satsi koostöö päris hästi paigas, sest mängijad liiguvad tihti ühest koosseisust teise. Mingil päeval oli suure meeskonna juures kolm meest duublist, järgmisel päeval neid enam ei olnud. Seetõttu on ka nende mängujoonised sarnased, aga duublis hoitakse asjad palju lihtsamad kui põhitiimis,“ selgitas ta.

„Intensiivsuse koha pealt ei näinud ma midagi sellist, mis oleks õhku ahmima pannud. Pigem olid treeningud rahulikumat sorti. Duubli trennid olid loomulikult teistsugused,“ lisas Varrak.

Loomulikult tuli nädalane Moskva-reis kasuks ka kontaktide mõttes. Lisaks nägi Varrak CSKA kohtumist Tel Avivi Maccabiga, kus hiilgava kaugvisete tabavuse toel alistati vastane 101:86. „CSKA asepresident (Natalja Furajeva – A.K.) tuli kohe vastu, käisime lõunal. Lisaks suhtlesin treeneritega, kes olid väga sõbralikud. Kontakte sai loodud omajagu.“

Varraku järgmised sihtkohad on suure tõenäosusega Hispaania ja USA. Seal loodab ta ühendada kaks asja: enda arendamise ja Eesti korvpallikoondiste skaudi ameti. Teiste seas elab ja treenib Hispaanias Sander Raieste, kes kuulub Vitoria Baskonia süsteemi, USA ülikoolikorvpallis müttavad Rauno Nurger, Maik-Kalev Kotsar ja Taavi Jurkatamm.