Maailma rikkuselt teine sportlane Tiger Woods koos samas edetablis kolmandat kohta hoidva Arnold Palmeriga. Foto: DAVID CANNON
Spordivaria
18. detsember 2017, 19:25

MÜSTLISED SUMMAD! Rikaste sportlaste edetabelis teevad ilma golfarid, Schumacher ületas miljardi dollari piiri

Ajakiri Forbes avaldas nimekirja sportlastest, kes on karjääri jooksul enim raha teeninud. Selgub, et koguni viis meest on kokku kraapinud enam kui miljard dollarit ja viimati liitus auväärt seltskonnaga endine vormelistaar Michael Schumacher.

Edetabelis teevad ilma golfarid, keda mahtus esikuuikusse koguni neli: Tiger Woods oli teine, Arnold Palmer kolmas, Jack Nicklaus neljas ja Phil Mickelson kuues. Kõige rohkem on suutnud raha teenida siiski endine korvpallur Michael Jordan, kelle sissetulekuks on ajakirja andmetel 1,85 miljardit dollarit. Jordanit seob juba karjääri algusest Nike’iga sõlmitud leping, mis mehele kuni tänase päevani tohutut kasumit toob.

Ainus esikümnesse kuuluv mees, kes teadaolevalt ka Eestis on käinud, on endine jalgpallur David Beckham, kes on karjääri jooksul teeninud 800 miljonit dollarit. Ta edestab napilt poksikuulsust Floyd Mayweatherit.

1. Michael Jordan (USA/korvpall/1,85 miljardit dollarit)

2. Tiger Woods (USA/golf/1,7)

3. Arnold Palmer (USA/golf/1,4)

4. Jack Nicklaus (USA/golf/1,2)

5. Michael Schumacher (Saksamaa/vormel-1/1,0)

6. Phil Mickelson (USA/golf/815)

7. Kobe Bryant (USA/korvpall/800)

7. David Beckham (Inglismaa/jalgpall/800)

9. Floyd Mayweather (USA/poks/785)

10. Shaquille O'Neal (USA/korvpall/735)