Everton - Swansea 3:1Foto: Martin Rickett
Jalgpall
18. detsember 2017, 23:56

GALERII | Suur Sam tassib Evertoni tabelis kõrgemale, Rooney jätkab väravalainel

30. novembril teatas Evertoni jalgpalliklubi, et peatreenerina alustab tööd Sam Allardyce. Tänaseks on meeskond tabeli lõpust kerkinud üheksandale kohale, Suure Sami – nii tuntakse Allardyce’i fännide suus – käe all on väravasoone leidnud ka tiimi kapten Wayne Rooney.

Täna võitis Everton kodus 3:1 Swansea City't. Külalised läksid 35. minutil Leroy Feri tabamusest küll juhtima, kuid poolajal lõpus Everton viigistas. Rooney penalti suutis Lukasz Fabianski tõrjuda, kuid esimesena jõudis pallini Dominic Calvert-Lewin, kes mänguvahendi väravasse saatis.

Teisel poolajal läks Everton Gylfi Sigurdssoni iluväravast juhtima ja 73. minutil teeniti taas penalti: seekord Rooney ei eksinud. Endine Manchester Unitedi ründaja on viimasel ajal heas hoos olnud: viimasest viies liigamängus on ta löönud kuus väravat ja andnud kaks väravasöötu.

Allardyce’i käe all on Everton pidanud viis matši ja võitnud neist neli, ainus viik pärineb mängust linnarivaali Liverpooli vastu. Jagu on saadud Huddersfieldist, Limassoli Apoelist (Euroopa liigas), Newcastle Unitedist ja Swanseast.

18 vooru järel hoiab Everton Inglismaa kõrgliiga tabelis 25 punktiga üheksandat kohta, esikuuik jääb seitsme punkti kaugusele. Swansea jätkab 12 punktiga tabeli põhjas.