Murdmaasuusatamine.Foto: CHRISTOF STACHE
Doping
19. detsember 2017, 16:31

Vihased Norra dopingukütid boikoteerivad Pyeongchangi taliolümpiat (11)

Norra antidoping ei nõustu saatama oma dopingukütte Pyeongchangi taliolümpiale, sest rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) ei maksa neile selle eest tasu.

"Dopingu vastu võitlemine ei saa olla pelgalt vabatahtlik tegevus. Oleme väsinud, et meie tööd ei väärtustata. ROK müüb teleõigusi mitme miljardi dollari eest, aga nende arust peaksime dopinguküttide eest maksma meie. Dopinguinspektor peaks töö eest saama korralikku tasu ja tema reisikulud tuleks katta," rääkis Norra antidopingu esindaja Anders Solheim väljaandele Aftenposten.

ROK soovib Lõuna-Koreasse tuua palju rahvusvahelisi dopinguvaatlejaid, et ei korduks Sotši olümpia stsenaarium, kus Venemaa dopingukütid omade sportlaste positiivseid uriiniproove puhaste vastu vahetasid.

Rootsi antidopingu juht Matt Richardson ütles Expressenile, et nad toetavad norralaste nõudmisi, aga Rootsi antidopinguametnikud on Pyeongchangis siiski esindatud. "Jah, neile peaks maksma. Aga leian, et ülemaailmne dopinguvastane võitlus on nii oluline, et peame sellesse andma oma panuse. Võtame seda kui võimalust areneda," lausus ta.