Kimi Räikkönen. Foto: GIUSEPPE CACACE
Vormel 1
19. detsember 2017, 17:18

Ferrari president: 2018 on Räikköneni viimane võimalus

Ferrari president Sergio Marchionne andis selgelt mõista, et järgmine aasta jääb Kimi Räikköneni jaoks punases meeskonnas viimaks, kui soomlane ei suuda oma vormi parandada. 

Meie põhjanaaber on juba praegu 38aastaselt vormel-1 karusselli kõige vanem piloot, ning kuigi soomlane on vähemalt enda sõnul sama terav kui 15 aastat tagasi, ei toeta mehe viimaste aastate tulemused seda juttu. 

2014. aastal Ferrariga taasliitunud Räikkönen pole viimase nelja aasta jooksul kordagi võidusõitudel triumfeerinud. Kokku on jäämehe hüüdnime kandval soomlasel pärast tippseltskonda naasmist ette näidata vaid tosina poodiumikohta.

Kuigi järgmiseks aastaks anti 38aastasele Räikkönenile Ferraride poolt veel leping, on Marchionne sõnul viimane aeg, et 2007. aasta maailmameister oma kunagise kiiruse taas üles leiaks. 

"Minu isiklik arvamus on, et kui leiame õige võtme, sõidab Räikkönen nagu jumal," lausus Ferrari president meeskonna jõulueelsel õhtusöögil meediale. "Meie ülesanne on see võti üles leida."

Sergio Marchionne. Foto: ALESSANDRO GAROFALO

"Kui kõik asjad töötavad, on tema sõidu vaatamine tõeline nauding. Teistel hetkedel tundub, nagu ta võtaks lihtsalt aja maha," sõnas Marchionne. 

"Ta peab olema stabiilsem. Minu arvates oleks kahju, kui ta lahkuks vormel-1 sarjast ilma oma tõelist potentsiaali näitamata. Nagu ma ütlesin, ilmselt on see tema jaoks viimane hooaeg, et see võti üles leida."

"Kui seda ei leia, siis arvatavasti kalduks meie valik noore piloodi peale. Charles Leclerc, Max Verstappen ja Antonio Giovinazzi on kõik suurepäraste oskustega sõitjad, kes võivad sõitjateturu pea peale lüüa," lausus Marchionne. "Ometi olen rahul, et valisime Leclerci."