City mängumehed rõõmustamas. Foto: PAUL ELLIS
Jalgpall
20. detsember 2017, 00:38

VIDEO | City kiirrong pidi liigakarikas teist ringi järjest penaltiseeriale toetuma (1)

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas teistest mäekõrguselt üle olev Manchester City edenes küll liigakarikas poolfinaali, kuid kohe kindlasti ei tehtud seda omale soovitud viisil. 

Nimelt vajasid Pep Guardiola hoolealused teist ringi järjest penaltiseeriat, kui võõral väljakul ei suudetud 120 minutiga Leicesteriga enamat 1:1 viigist. 

Eelmises voorus tegid nad 0:0 viigi Wolverhampton Wanderersiga ning pääsesid veerandfinaali vaid tänu Claudio Bravo kahele penaltitõrjele. Sama mees otsustas nad poolfinaali tassida ka täna. 

Külalised läksid juhtima 26. minutil, kui suurepärase kontrarünnaku tulemusena sahistas King Power staadioni väravavõrku Bernardo Silva.  

Kohtumine pöörati aga pea peale kuuendal üleminutil, kui Leicesteri ründajad järjekordselt jooksma pääsesid. Demarai Gray suutis Kyle Walkeri üle mängida ning kastis kukkunud ründajat takistati peakohtunik Robert Madley arvates määruste vastaselt. Niisiis seadiski Jamie Vardy seitsmendal lisaminutil 11meetri karistuslöögist tabloole 1:1 viigiseisu ja kohtumine jätkus lisaajal. 


Järgneva 30 minuti jooksul ühtegi tabamust ei sündinud, mistõttu otsustati edasipääseja penaltiseeria. Kui esimesed seitse pallurit suutsid nahkkera raskusteta võrku toimetada, eksis kaheksandana just Vardy, kes palli väravast mööda tulistas. 

Tekkinud haavale raputas soola City väravavaht Claudio Bravo, kes seejärel Riyad Mahreze löögi veel tõrjus ja helesinised liigakarika poolfinaali tassis.

Veel mängimata veerandfinaalides lähevad vastamisi Bristol City ja Manchester United ning Chelsea ja Bournemouth. Poolfinaalid mängitakse Carabao Cup'il kahes osas. Esimene toimub 9.-10. jaanuaril ning teine 23.-24. jaanuaril.