Enes Kanter (paremal) meeskonnakaaslase Kristaps Porzingisega plaksu löömas. Foto: Andres Kudacki
Korvpall
20. detsember 2017, 17:06

Riigivaenlasest NBA staar tahetakse kodumaal neljaks aastaks trellide taha pista!

Mullu suvel oma kodumaaga tülli pööranud Türgi korvpallitähte Enes Kanterit ähvardab vanglakaristus. 

"Vargad, türannid, diktaatorid, fašistid!" just nii reageeris Kanter 2016. aasta juunis Twitteris pärast seda, kui Türgi korvpalliliit ta koondise kutsest ilma jättis. Kuigi veidi hiljem kustutas pallur oma postituse, oli kahju juba tehtud. 

Otsus oli suuresti seotud sellega, et Kanter on Türgi presidendi Recep Tayyip Erdogani tulihingeline kriitik. Muu hulgas on ta riigipead kutsunud Hitleriks ja paljude muude "hellitus" sõnadega kostitanud. 

Tüli on tänaseks arenenud nii kaugele, et AP News´i andmetel on Türgi riigiprokuratuur välja andmas määruse, mille alusel Kanter presidendi solvamise eest neljaks aastaks trellide taha pistetakse. Ilmselt juhtuks see siis, kui korvpallur kodumaale naaseks, ent sinna pole ta erinevatel andmetel vähemalt kaks aastat oma jalga tõstnud. 

Kanter mängib alates 2011. aastast korvpalliliigas NBA. Ta on Türgi üks populaarsemaid sportlasi. Keskmängija karjäär on olnud igati ilus, kui viimasel seitsmel hooajal on tema keskmine punktisaak kahekohaline. Tänavu pallib ta New York Knicksi ridades, varem on ta kandnud ka Oklahoma City Thunderi ja Utah Jazzi särki.