Pärnu jõudis eurosarjas 16 parema hulka. Foto: Alar Truu
Võrkpall
20. detsember 2017, 20:23

Lisatud galerii! 

7 VÕTIT | Pärnu seljatas Küprose "naljatilgad" ja edenes eurosarjas 16 parema hulka

Pärnu võrkpalliklubi jätkab eurosarjas Eesti lipu kõrgel hoidmist. Täna alistati CEV Challenge Cupil raames Küprose klubi Pafose Pafiakos 3:0 (25:19, 25:23, 25:17). Õhtuleht võtab kohtumise seitsme võtmeküsimuse abil kokku. 

1. Mis otsustas paari saatuse?
Avamäng. Pärnul oli Küproselt 3:1 edu sees, mis tähendas, edasi oleks pääsenud ka 2:3 kaotuse korral. Lisaks oli tagataskust alati võtta ka kuldne geim.

See trumpäss töötaski Pärnu kasuks, sest selg vastu seina olnud Pafose mehed riskeerisid kohe mängu alguses oma rünnakutel. Õnneks jättis nende ründetöö kohati soovida ning oma eksimustega (avageimis 8) kinkisid nad mänguohjad hoopis Pärnule.  

Teises geimis üritasid kuumaverelised lõunaeurooplased meeleheitlikult mängu päästa ning esialgu tundus see neil ka õnnestuvat (Pafos sai ette 8:6). Geimi keskosas hakkas aga tööle Pärnu blokk, mis meie meestesse emotsiooni süstis ning punkt-punkti heitlusest väljus võitjana Pärnu. 

Kolmandaks geimiks saatis Avo Keel väljakule juba varumehed, kelle seas olid ka 16aastased Richard Voogel ja Märt Tammearu. 

2. Kas Eesti liigas vahepeal kahvatuks jäänud tempomehed on ennast taas leidnud?

Vaikselt hakkavad ennast leidma.  Enne esimest euromängu tegi Avo Keelele veidi muret temporündajate efektiivsus. Kahes järjestikuses kaotusmängus Tartu ja Selveri vastu lõi trio Harri Palmar-Tamar Nassar-Toms Švans kolmepeale maha vaid 20% pallidest.

Küprosel olid Palmar ja Nassar justkui ümber sündinud, kui mõlemad virutasid punktideks 75% tõstetest. Täna oli meeste (ründe)hoog natukene raugenud, kuid suurt kärisemist keskblokeerijate pealt siiski ei tulnud. Blokis ja pallingutel tegid mehed oma ära ja Avo Keel sai tempomeestega rahule jääda. 

3. Kas Pärnu servikahurid paukusid täna?

Jah. Avamängus Küprosel nautisid pärnakad servijoone taga erilist edu, lüües kokku 11 pallinguässa vastaste 1 vastu. Täna said Avo Keele hoolealused punni maha juba teisel katsel, kui Taavet Leppiku pallinguäss avageimis seisuks 2:1 tegi. 

Pärast seda nägi Pärnu spordihalli kogunenud 850-pealine publik veel hulganisti võimsaid pommlööke. Kuigi ässade koguarv jäi täna väiksemaks (4), aitas just servijoone taga tehtud töö pärnakatel Pafiakosest üle olla. 

4. Kes oli kohtumise parim mängija?

Taavet Leppik. Kui Balti liigas on nurgamees jäänud kohati ametivenna Kevin Saare ja leegionäri Edvinas Vaškelise varju, siis tähtsates mängudes tõestas 24aastane pommitaja, et tema peale saab loota. Küprosel pärnakate parimana 16 punkti toonud Leppik tõi täna kahe geimiga 10 punkti. STATISTIKA

5. Mida peab Pärnu järgmises euromänguks meeles pidama?

Suuri kukkumisi ei tohi olla. Sellisel tasemel karistatakse iga väiksemgi viga ära. Seekord eksisid rohkem Pafose mehed, mis Pärnule ka võidu kätte mängis, kuid järgmises ringis hakkab kõik taas otsast peale.

Servijoonel näidatud kindlus kandub üle palliplatsile ja annab võimaluse ise ilusat võrkpalli mängida. 

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Peatreener Avo Keel: "Täna olid mõlemad meeskonnad väljakul kehvemad kui Küprosel. Selle peale võib mõni inimene öelda, et mis see Keel räägib, et tase on nagu on, aga kahe mängu erinevus on tasemelt selge.

Tänase mängu põhjal, kui oleks kuldse geimi peale läinud... ei taha mõeldagi, kui see oleks kaotatud. Eks me natukene seda jõulu ootasime või oli poistel alateadlikult peas, et vastased peavad nii kui nii ühe geim rohkem võitma."

Nurgaründaja Kevin Saar: "Treener ütles, et kahe geimiga on vaja asi ära teha ning sellega saime hakkama. Kuigi teine geim tuli napilt. 

Avageimis alla saadud puhver oli hea, võimaldas meil riskida. Punkt-punktis on alati raskem mängida. Teises geimis võib-olla lasin jala sirgu ja mõtlesin, et tuleb ise ära, aga ei ole nii."

7. Mis saab edasi?

Pärnu peab oma vastase teada saamiseks ootama paar tunnikest, kuid suure tõenäosusega saavad mehed uue aasta alguses reisida Belgiasse, et madistada Rait Rikbergi leivaisa Par-ky Meneniga, kellel avamängust Schönenwerdi Volley vastu kindel 3:0 võit all.

Järgmise ringi kodumäng toimub 16. jaanuaril ning kordusmäng kaks nädalat hiljem. Praegu ei olegi Avo Keele hoolealustel muud teha, kui jõule tähistada, sest Balti liigas naastakse väljakule samamoodi alles 9. jaanuaril.