Beno Udrih (paremal) Detroit Pistonsi särgis.Foto: Thomas Shea
Korvpall
25. detsember 2017, 10:55

Suurepärases hoos Kaunase Žalgiris palkas kahekordse NBA tšempioni

Korvpalli Euroliigas 14 vooru järel viiendat kohta hoidev Leedu hiid Kaunase Žalgiris teatas lepingu sõlmimisest Sloveenia mängujuhi Beno Udrihiga.

35aastane Udrih alustas hooaega NBA klubi Detroit Pistonsi ridades, aga vabastati meeskonnast juba 14. oktoobril ehk paar päeva enne põhihooaja algust.

191 cm pikkune Udrih tuli San Antonio Spursi ridades NBA meistriks 2005. ja 2007. aastal, veel on ta kuulunud Sacramento Kingsi, Milwaukee Bucksi, Orlando Magicu, New York Knicksi, Memphis Grizzliese ja Miami Heati nimekirja. Enne NBAsse siirdumist esindas sloveen muuhulgas Tel Avivi Maccabi, Saratovi Avtodori ja Milano Olimpiat.

Mullu viskas Udrih Detroit Pistonsi eest 39 mängus keskmiselt 14,4 minuti jooksul 5,8 punkti ning jagas 3,4 resultatiivset söötu. 831 mängu kestnud NBA karjääri jooksul on ta keskmiselt visanud 8,4 punkti ja andnud 3,4 söötu.

Žalgiris (9-5) on Euroliigas võitnud neli kohtumist järjest, muuhulgas on seeria jooksul alistatud ka Ateena Panathinaikos ja tiitlikaitsja Istanbuli Fenerbahce. Udrihiga sõlmiti leping hooaja lõpuni.