Blogid

KATRIN LUSTI BLOGI | Kas Iisraeli pealinn on eestlaste arvates Tel Aviv või hoopis Jeruusalemm? (199)

LISA KOMMENTAAR

Toetan15. jaanuar 2018, 09:02
Jeruusalemm on Iisraeli pealinn, täiesti sõltumata sellest mida Mikser arvab. Loomulikult oli Eesti hääletamine ÜRO-s rumal ja Eestile kahjulik. Hea artikkel.
yll30. detsember 2017, 11:00
Kes on iisraeli, kes palestiina poolt?? Kes on askenazi (endised kasaari) juudid ja kes sefardi juudid???
Populaarteaduslike teadmistega oleme kõik, süüvimata teemasse ja ammutades teadmisi ainult ühest
allikast. Milline on askenazide geneetika ja milline sefardi oma. Mis on antisemitism, kes juhib hullivuudi,USA pangandust, kes on kohustuslik NY linnapea jne. jne. Ärme topi oma nina asjadesse, mis käivad meile üle jõu ja säilitagem pigem erapooletust.
Elts29. detsember 2017, 22:59
Selles artikklis on Katsil aus ja kaalutletud lugu ja minagi arvan , et Eesti oleks pidanud hääletamata jätma ja erampooletu olema.Minule on jätnud Kats malbe ja hea mulje , niipalju kui ma teda tunnen.Me ei ole Katsiga kaua aega kohtunud ja kui peakski siis ta kohtuks ainult mingi loo pärast mis talle huvi pakub ja mida ta tahaks avaldada ja kindlasti talle sobib skandaalne uudis.Ma ei saa aru , miks ta ei kirjuta oma eraelust , kui blogid selleks loodud.See paneks suure huviga veel rohkem tema blogi lugema ka vanad tema blogifännid nagu mina ja paljud teised.
vana fänn30. detsember 2017, 00:15
Elts, näib, et Kats on arusaamisele jõudnud, et vajab toeks kirjaoskajaist vanu või uusi sõpru.
välja on ilmunud uus džentelmen, kes nimetab ennast vahel ottoks. ta on parem kirjamees kui ihukaitsja Indrek. tal on kombeks eriti vihatud kommentaatorite arvutitesse sisse häkkida.
samas on ta armukade mõne vana püsikommentaatori vastu. kurr poleks kunagi hakanud siin radisti ründama. see on otto trikk. mitu kärbest 1 hoobiga. saab solvata ja inimesi tülli ajada.
msi29. detsember 2017, 20:26
arvata vüib, et rohkem blogisid Lust sel aastal ei kirjuta. no sel aastal sai ta kuulsamaks kui kunagi varem.
pole just palju eesti ajakirjanikke, kes kriminaalasjas kahtlusaluseks tunnistatakse. enamusel Lusti lugude kangelastel oleks põhjust esitada tema vastu hagi, aga Lusti õnneks pole neil piisavalt raha ja tugevaid närve.
karma mõttes oli tegelikult kõige hullem just see, kui jõhkralt kohtles Lust väga hapra vaimse tervisega ületoidetud koera omanikku. teda huvitas ainult isiklik kuulsus. kas ta teisele inimesele, kes teadlikult polnud kellelegi halba teinud, suuri kannatusi võib põhjustada, on teema, mis kunagi Lustile pähe ei mahu.
Prsegu õhkab ta fb-s, et pimedat Arvot on jõhkralt koheldud ja seda veel teiste inimeste nähes. kui paljude silmapaaride nähes kohtles Lust haiget vanaprouat ? kümnete tuhandete. ja Avo on vägagi karastunud ja enda õigust taganõuda oskav tegelane, erinevalt vaimselt ebastabiilsest vanaprouast.
Lustile soovin uueks aastaks arukamat käitumist. Loodetavasti suudab uus programmijuht teda mingilgi määral ohjes hoida.
yll29. detsember 2017, 17:02
Kõik on õige.Peame jänkidele ja EU-le pugema, rahva arvamus ei loe. Mikserid ja teised temasugused on ju kõige targemad oma arvamust teiste eest maailmale ütlema, süüvimata ajalukku.Juudid aeti jah Egiptusest, pärast ka Hispaaniast minema. Iisraeli riigi kokkuklopsimise faktidesse (mitte peavoolu meedia) peaks ka süüvima (kellele see oli kasulik ja kes seda üritust finantseeris), holokausti teema ka selline pika vinnaga äriprojekt, mille peaks juba lõpetama. Pole nagu maailmas priviligeeritud rahvast ja rahvust kelle ainult üksinda liiga tehakse. Jeruusalem peaks nagu kõikide usklike nn. pealinn olema,
kust hingekosutust saada. Mis sellel Tel-Avivil siis äkki viga on??? Meenub nagu Armeenia -Gruusia
Raadio anektoot - grusiinid küsivad armeenlaste käest, et milline linn on maailmas ilusaim, mille peale armeenlased vastavad et Jerevan. Siis küsivad grusiinid et kui suurt aatompommi on vaja et maailma ilusaim linn hävitada. Armeenlased vastavad, et Tbilisi on ka väga ilus linn. Siit selle teema moraal
eh29. detsember 2017, 11:33
See riik ei oska oma rahvus äärmustega arvestada ja teeb jöulist poliitikat koos USA vöimudega.Huvitav on ka seda vaadata , et Lusti blogil on niipalju fänne ja arvamuse kommeneeriaid ja see blogi paneb sellepärast lugema , et see on Eesti köige enam kommenteeritud ja köige vanem blogi mida ma tean.
elts29. detsember 2017, 11:22
Ma arvan samuti , et Eesti valitsus oleks olnud sellise otsuse tegemisel erapooletu.Ma ise olen käinud Jerusalemmas kuid Telavis mitte ja ei oskaks samuti otsustada , kumb linn sobiks pealinnaks.Kristlasena vöin öelda , et araablased ja palestiinlased millegipärast ei hoia kokku juutidega ja selles riigis on rohkem vaenu , kui meil eestis muulaste vastu.
Ajalooline tõde28. detsember 2017, 21:07
Juutide pealinn peaks olema Kairo, sest juudid on tegelikult Egiptusest põgenenud orjad. Seega juudid pole rahvus, vaid sotsiaalne staatus.
Jeruusalemm on palestiinlaste pealinn, mille juudid on osaliselt okupeerinud.
uurer.3328. detsember 2017, 10:39
Uurisin ennesõjaaegset Suure Piibli Juubeliväljaannet. selles raamatus on Juuda suguharude paiknemise kaart. Mis on siis imestada, kui juudid II Maailmasõja käigus oma kodukanti taasasustama hakkasid. Palestiina oli 1948.a-ni Briti mandaadi järgi ikkagi Riik, olen Palestiina müntegi näinud. Väga vanal ajal olid palestiinlased lähedased filistite ja amaleegi rahvaga. Jeesuse sündis kuningas Taaveti linnas - Petlemmas, usutavasti oli Jeesuse emakeeleks - aramea keel. Kas Petlemm oli siis Jerusalemma linnaosa, või eeslinn, ei oska öelda, aga miks ei võiks Jerusalemm Iisraeli pealinnaks olla?
Ei ole28. detsember 2017, 10:05
Lihtne28. detsember 2017, 01:10
Mikser on punane eurokraat-lödiaju, kelle motiivid on tuletatavad käesoleva lause koma ees olevatest faktidest. Sven Mikser on punane õnnetus.
Katrin Lust27. detsember 2017, 22:00
Kas Sa selle artikli kirjutasid iroonia kontekstis? Või , kui ei kirjutanud, kas vajaksid juhendamist , ekskurssi, et viia Sinu teadmised sellisesse konditsiooni, et saaksid aru, missugune riik on olnud viimasel sajandil kõige suurem okupant ja agressor?
Radist27. detsember 2017, 21:09
Kuni mu kommentaari modereeritakse, lähen magama,
Radist27. detsember 2017, 21:02
Igaüks teab, kes on juut. Egiptusest lähis-itta rännanu, hiljem mujale kulgenud tuhandete aastate rahvusesindaja. Kuipaljud aga teavad, millal loodi Iisraeli riik? Öelgem siis otse ära – 1948, pealinnaga Tel Aviv. Nii sai mingi fifti-fifti. Aga araablastest ümbritsetuna ei jäetud juudiriiki rahule.
.
Eriti verejanus on palestiinlased, kes araablastena võiksid koos Liibanoni, Iraani ja Turkmeeniaga rahuneda ja koos jalgpallimeeskonna moodustada, aga ei. Ikka peab sudima ja suskima kogu aeg! Sest neile tundub, et juute ei tohiks maamuna peal olla... Jeruusalemm, oh jah…
kurr28. detsember 2017, 10:05
Turkmeenid ei ole araablased, vaid on nagu nimigi ütleb türgi rahvas. Tean omast käest, olen seal kaamliga sõitnud. Kahju, et nii rumalaid inimesi lubatakse õhtulehte kirjutama.
vana lusti blogi28. detsember 2017, 11:47
ajad on tagasi ja nimesid pannakse pihta. intrigant ottokene, täpsemalt Indrek lõbustamas ennast.
Aimar27. detsember 2017, 19:27
Kommenteerijad on ajaloo teadmises väga kindlad.
Lihtsalt minu arvamus - kogu juutidega seotud ametlik ajalugu on väga kahtlane.
reede27. detsember 2017, 17:35
Ei tea miks mu vanaisal oli lemmikütlus et ameeriklasi uskuda ei maksa Ameeriklased on valged juudid Tahaks kõll näha kuidas Trump oma saatkonna Jeruusalemma viib Senini olen sellelt vanahärralt kuulnud vaid arusaamatuid otsuseid
esmaspäev27. detsember 2017, 19:14
Minu vanaisale meeldis tsitaat, kus öeldakse et 100 tarka ei jõua nii palju lugeda, kui 1 katrin(loel.o.l.l) kirjutada.
Trump27. detsember 2017, 21:37
On 1 aastaga tainud ainult fantastilisi otsuseid mida Euroopa arad poliitikud ei julgeks. Ja juba rohkem kui Obama 8 aasta jooksul!
Trump teeb mida lubab, nii on kõikide valimislubadustega! Jääb printsiipidele kindlaks.
27. detsember 2017, 23:36
Ja teeb jätkuvalt, uskumatu, mida kõike ta on suutnud välja nuputada, et mädasood kuivatada. Selle otsusega ei teinud ka Trump ainult seda, mida tegi.
ruudi27. detsember 2017, 17:25
Ilgelt rumal inimene kes jänkide maailmapoliitikast mitte midagi ei tea Harimatu beibe
Meil ka27. detsember 2017, 17:24
Ossinovizilt küsige-tema pidi ju juut olema.
eriti naljakas mode27. detsember 2017, 15:57
tsiteerid siinsamas blogis avaldatut ja nüüd tuleb seda hakata modereerima
kurr227. detsember 2017, 15:55
Türgi mässu puhul nentis Lust - "kui oleks olnud venelaste või EELKÕIGE AMEERIKLASTE tõsine toetus Türgi riigipöördele - kuna nad on ju riigipööretes kõvad käpad - siis ehk oleks valitsuse vahetus ka õnnestunud."
nüüd on tuuled pöördunud ja jänkide kõva käpa poliitika on korraga Lusti silmis saanud hoopis teise värvingu.
kuhu kadus kommentaar27. detsember 2017, 15:27
kurr27. detsember 2017, 15:24
Lust on senini siin ikka moslemite huve esindanud. eeskätt aserite omi. eks elukaaslast Indrekut tuleb ju selles biiznessis aidata.
kõige vapustavam oli selles blogis otsereportaaž Türgi mässust, mis kestis öö otsa. ja küll siis süüdistati USA-d, et see nii kaua viivitas poole valikul.
tankist jääb tankistiks. nii nagu firmaski...
....27. detsember 2017, 14:46
muide - küsin, et kuidas edenevad eesti keele jm.õpingud Eestis KL-i poolt siia toodud iluspoiss-afgaanitõlgil-Omaril? Inglismaa, kelle palgal noormees oli, teda oma maale ei lubanud.
Omnivoor27. detsember 2017, 14:43
Vastus küsimusele,miks Mikser nii käitus/otsustas on lihtne. Esiteks on see tavaline selgrootu pugemine EL suurriikidele, teiseks arvab ta , et on suur rahvusvaheline poliitik, kes lausa peab pooli valima ja tõde kuulutama (katus sõidab), kolmandaks on meil tegemist sotsiga,. Sotsidel teadupärast puuduvad rahvuslikud huvid (ka võime neid mõista). Neil on need internatsionaalsed huvid - Kõikide maade proletaarlased ühinege. Seepärast on üsna loogiline, et sotsist minister ei vaevugi oma pead vaevama küsimusega, kas tema tegevus äkki tema rahvale kahjulik ei ole.
Jälgides27. detsember 2017, 13:45
Iisraeli TV saateid ja intervjuusid seal elavate ja töötavate ning tähtsatel kohtadel olevate araablastega,siis nemad on nõus ühtse IIsraeli riigiga.Kui siin mõnede loogikat jälgida, siis Narva on ka Eesti poolt okupeeritud linn. Ja veel- mitu korda on Piiblis nimetatud Jeruusalemma ja mitu korda koraanis, uurige, saate tõe teada. Shalom!
Piibel on ainuke õige muidugi27. detsember 2017, 21:40
Muid alternatiive ei ole!
ma tõesti ei tea?27. detsember 2017, 13:10
milleks niisuguse mitteteadja paskvilli siis avaldada?
???27. detsember 2017, 12:22
Miks kommentaar maha võeti ? Kas see on häbiasi, et Katrin Lusti isa oli juut?
tubli katrin27. detsember 2017, 10:37
Paistab, et Lusti-kusti, eeh Lusti Katrin on peale prokuratuuri uurimisi ja muid jamasid saba jalge vahele tõmmanud ja laulab – küll väga valel viisil - nüüd üheskoos ekre trollidega sellest pahast-pahast Eestist vihaõhutamislaule.
Ja seda teeb ta ainult sellepärast, et Eesti koos 127 riigiga hääletas Trumpi vihaõhutamise otsuse ja selles tulemuse ja ragajärje – veriste tapatalgute - VASTU!
imelik27. detsember 2017, 10:45
Varemalt sõimasid ekre trollid seda Lusti Katrinit kohe maa põhja, nüüd siis on kohe rõõm nentida, kuidas Katrin saab mõnu tunda ekrelaste vägevatest kiidulauludest!
Mõned siin neist
#Tere Katrin!Rõõm teie kaunnist naeratust taas näha.
#Katrin Lust on tubli,sobiks paremini Kaljulaidi asemel Eesti presidendiks.
#Tubli Katrin, samad sõnad,
#Katrin on targem kui multikuldistunud sotside juhitav välispoliitikaametkond kokku.
Halleluuja!
Voh, milline populaarsuse tõus, odava populaarsuse tõus!
10:45 imelik jah27. detsember 2017, 13:25
ei tea, miks ekrelased oma Lustipiiga kiidukommidele küll miinuseid laovad..irw?
lemps27. detsember 2017, 22:43
vaata enda miinuseid parem
Ära valeta!27. detsember 2017, 12:00
35 riiki ei läinud USA ja IIsraeli vastu sealhulgas Austraalia, Jeruusalemm kuulub kultuuriliselt, usuliselt ja ajalooliselt 100% juutidele aga vaenlaste vastu PEAB võitlema!
Eesti ei teinud seda ja okupeeriti NSVLi poolt aga Soome võitles ja jäi vabaks maaks!
Nüüd jälle teine naaber Läti käitub julgelt aga Eesti lömitab EU ja moslemite ees!
kuidas saab27. detsember 2017, 13:12
julgelt käituda see, kes hääletamise ajaks peldikusse põgeneb?
to 12:0027. detsember 2017, 13:21
Oleks kena, kui ekrepubekas "ära valeta"
selgitaks siis ka, mis ja kus on tema arvates see valetamine ja vale.
Kas see, et 128 riiki hääletasid Trumpi otsuse vastu...või kuidas? või on veel mõni valesiin kommentaaris kusagil kirjas?
Muide, alaarenguga ekrekutid sonivad ja putravad jälle nagu alati... EU ja EU...uuu....
See oli UN ehk ÜRO resolutsioon, millel ei olnud mitte midagi tegemist EUga.
27. detsember 2017, 13:23
Läti ja teised samasugused argpüksid riigid tõmbasid saba jalge vahele ja lömitasid nii Trumpi ees, muud ei midagi.
Sina27. detsember 2017, 21:44
Oled hoopis alaarenguga ja soniv sotsialist , Miks peaks just neil õigus olema, erapooletuid oli samuti. Kui millestki rääkida tuleb alati kogu pilti vaadata ja mitte ainult seda poolt mis enesele meeldib!
Läti27. detsember 2017, 21:45
On tark ja julge, ei lömita moslemite ja EU sotsialistide ees nagu Eesti.
et siis27. detsember 2017, 08:48
Kas seal elasid enne "paremale" või "vasakule" kummardajad? Kuidagi ükskõikseks jätab see küsimus.
Joppenpuhh27. detsember 2017, 08:43
Ja mis see üldse meie asi peaks olema? Soliidne oleks olnud jääda hääletamisel erapooletuks või siis üldse mitte hääletada. Selle küsimise peavad nagunii omavahel lahendama Iisrael ja Palestiina ning see, mida arvab Trump või Brüssel või ÜRO, tekitab ainult lisatüli ja vaenu.
AHMED MUDAKAS27. detsember 2017, 08:09
Jeeruuzalimm on kõigi muslimaanide pühalinn.
Kurb27. detsember 2017, 08:02
et Katrin pole kursis Palestiina ajalooga ega Iisraeli rajamiselooga. Ainult tunnetele ja lömitamisele ei saa aga elu rajada.
KURB27. detsember 2017, 12:02
Et SINA pole kursis selle maa ajalooga ja faktiga et rahvust palestiinlased pole olemas! On araablased erinevatest maadest. Naiivne oled kes usub seda vasakpoolset globaalset loba.
ka juudid27. detsember 2017, 13:14
on araablased. Kui seal tuleb sulle vastu tavaline juut ja palestiinlane, siis vahet ei märka.
Gulnar27. detsember 2017, 07:51
Tere Katrin!Rõõm teie kaunnist naeratust taas näha.Vastus Jerusalemm!Nagu sa näed on Eestirahvas alati nagu kaheks löödud.Ühed poolt, teised vastu.Mikser oli selles küsimuses nagu Wedding Boy,Tegelik niiditõmbaja oli ümarguse juttu ja näoga peaministerJüri Rattas.Jerusalemm on ja jääb juutide ajalooliseks pealinnaks.Äitäh Katrin teiele aktuaalse teema ja tõe eest.
Nojah27. detsember 2017, 08:34
raske öelda, moslemite religioon teeb inimesest sipelga või tapab maha, juutide oma ei pea mittejuuti eriti inimeseks ja määrab talle sisuliselt orja rolli. Ei tea, närigu üksteist kuni kärvavad.
just27. detsember 2017, 07:05
Katrin Lust on tubli,sobiks paremini Kaljulaidi asemel Eesti presidendiks.
vahet pole,27. detsember 2017, 13:16
juudi rabi ei annaks kummalegi, sest peab naisi roojasteks, kätt.
Tiiu27. detsember 2017, 06:35
Seda peaks küsima ikka iisraellaste endi käest....
eva27. detsember 2017, 06:13
Rumal küsimus. Eesti ja eestlane ei pea midagi arvama. Olukord sealkandis on nii keeruline, et seal pikka aega elamata ei saa nagunii aru, mis toimub. Ametlik pealinn on Tel Aviv ja seda peab aktsepteerima. Las ise otsustavad.
Ei ole!27. detsember 2017, 12:05
Iisrael otsustab ise kus tema pealinn on ja ametlikult tulemb see olema Jeruusalemmis!
idealist27. detsember 2017, 05:19
Tubli Katrin, samad sõnad, Eesti valitsejate otsus ei ole veel eesti rahva otsus.
Vox Populi27. detsember 2017, 05:59
Ja üha vähem on :(. Peaks uurima, miks valitakse rahva esindamise asemel kuulekus ja oma heaolu?
27. detsember 2017, 08:42
Reeturite hingeelu uurigu uurijad.
Adolf H27. detsember 2017, 05:08
Seda kommentaariumi lugedes tekkis mul üks soov: et eestlaste ja nende maaga tehtaks sama mis tehti palestiinlaste ja nende maaga pärast Teist Maailmasõda. Tegijadki võiksid olla samad.
27. detsember 2017, 06:20
Mida sa siin teed, koli ära palestiinlaste juurde.
27. detsember 2017, 07:42
Võid vabalt minna palestiinlaste p musitama, head teed!
07:4227. detsember 2017, 16:23
aga miks sina ei lähe sinna iisaraeli juutide p e e d la kku ma
Haha27. detsember 2017, 12:07
Missuguste "palestiinlaste" ?? Rahvust palestiinlased ei ole ja Palestiina on lihtsalt maa nimi mis kuulub juutidele!
Õpi ajalugu!
juss27. detsember 2017, 20:52
aga kas eestlane on rahvus?
vombat28. detsember 2017, 00:08
Eestimaa on olemasolev riik.
Palestiina riiki pole olemas seega pole olemas ka mingeid palestiinlaseid kellel oleks mingit õigust midagi nõuda.
vombat28. detsember 2017, 00:06
Palestiinlaste maaga nalja teete või.
Kes on palestiinlased ja kus on nende maa.
Vastus ei keegi, mitte kuskil.
Nojah27. detsember 2017, 02:25
_Teiseks on USA riik, kes on olnud ja on meie suurim liitlane. Kogu Nõukogude aja ei tunnustanud USA Eesti okupatsiooni ja suursaadik Ernst Jaakson sai New Yorkis rahulikult sini-must-valget lippu lehvitada just tänu USA mittetunnustamise poliitikale._
See on kahe otsaga asi. Meenutaksin, et kui Eesti 1991. aastal iseseisvuma hakkas ja Island ja Taani meid tunnustasid, manitses USA Eestit seda mitte tegema ning tunnustas Eestit uuesti alles *pärast Venemaad*. USA ajab reaalpoliitikat ja Balti riikide okupatsiooni mittetunnustamine oli nende jaoks poliitiliselt kasulik. See oli loomulikult kasulik ka meile, kuid selles mingit ülevoolavat sõprust näha oleks vist natuke liiga pingutatud.
pooletoobine27. detsember 2017, 13:19
president pole USA, küll see ärimees tunnustaks Eestit Venemaa osana.
kui27. detsember 2017, 02:00
veel te ei tea - Palestiinat polnudki üldse olemas oli Judea. See oli ja on ajalooliselt juutide territoorium ! Suvatsege tutvuda ajalooga kallid inimesed!
27. detsember 2017, 08:46
oled ikka kindel, et asjad just sedapidi olid, ajaluu kirjutavad juudid kõige usinamalt ümber.
Tubli!27. detsember 2017, 12:08
Õppige sellest kommentaarist!
Sander27. detsember 2017, 02:00
"Kas Iisraeli pealinn on eestlaste arvates Tel Aviv või hoopis Jeruusalemm?"-MIKS peaks see minema keskmisele eestlasele korda??? Minu elu see ei muuda, olgu pealinn või Alutaguse metsades! Kuidagi ületähtsustatakse seda väismaist vahtu.
Tsitadell27. detsember 2017, 06:09
Nii võib iga asja kohta öelda.
27. detsember 2017, 08:51
Peabki ütlema asjade kohta, mis meisse ei puutu, mitte oma nina igale poole toppima, millest aru ei saa. Praegu tuleb suur arreteerimiste laine ära oodaa ja eks siis paistab, kes jääb paigale. Trump arestis varad paljudel varganägudel ja korjatakse neid kokku, et nad edasi tunnistajaid ei mõrvaks.
Jah27. detsember 2017, 08:37
aga ikkagi oleks parem kui nad Alutaguse rahule jätaksid, eks.
Jaburus27. detsember 2017, 01:35
Tegelikult on see blogindus ning kõik sama meelsed ise pimestatud. Me ei ole viiekümne teine osariik. Seega ei saa keegi meile sellisel moel dikteerida, mida üks sõltumatu riik teeb. Veelgi enam on see arusaamatu ja vulgaarne kogu Euroopa suunal. ja enamus Euroopa riike hääletas just nii, nagu väikene Eesti. Lisaks oleks Eesti isepüisus Eurooap Liidu eesistujana olnud ikka väegade kohatu. Ajupesu on ikka olnud totaalne!!!!
27. detsember 2017, 08:54
Põhiline on see, et USA reaaselt kärpis üRO rahastamist ja edasi vaadatakse veel, kui palju kärpida. Mida teevad UN masinad koos sõjaväega USA-s? Israeli pealinna teema on täisti teisejärguline.
vulgaarne või mitte27. detsember 2017, 09:15
aga ei tasu ära unustada, et kogu see "julgeolekupoliitika" tugineb NATO vägede Eestis viibimisel.Paraku. Lömitamisega on asi nii, et juba Tõnisson ütles, et pole kuigi kaugelenägelik võõrast kasukast koisid välja kloppima hakata. See EL ühtsus on hea asi küll, aga egas EL Eestit kaitsma ei hakka kui vaja peaks olema.
Tobe!27. detsember 2017, 12:10
Miks peaks Eesti enamuse lollide seas olema?!?
Muide Trump juba tegutseb, ÛROle vähem raha, tahab ka reformeerida ÛROd ja NATOt.
Lätlased olid targemad...
mina arvan,27. detsember 2017, 01:25
Muna Kokser27. detsember 2017, 01:07
Ilmselgelt poliibroiler Sven Mikseri poliitikukrjääri suurimaid ämbreid. Aga see, et tegelane lühinägelik on, pole mingi ime. Imelik on see, kuidas selline madalalaubaline sots ministri taburetini jõudis, kuigi ega see pink seal sotside leeris pikk polegi, võta üks ja viska teist.
Tõnu Mandel27. detsember 2017, 00:53
Katrin on targem kui multikuldistunud sotside juhitav välispoliitikaametkond kokku.
kuidas saab27. detsember 2017, 13:23
targem olla see, kes ise tunnistab, et ei saa millestki aru?
Tõnu Mandel28. detsember 2017, 08:25
Valevorstist demagoog, teie ei saa "millestki" aru! Katrin aga nimetab konkreetseid asjaolusid, millest tema (ka mina) aru ei saa.
Just27. detsember 2017, 00:34
Just tuli mees Jeruusalemast. Seal kõik rahulik. Pommid ei plahvata, kirikud ei põle. Koos elavad ortotokssed, kristlased ja moslemid. Kõik on rahulik. Sõda käib siin, Euroopas
just26. detsember 2017, 23:54
Toetan Lusti arvamust 100 protsenti. Sven Mikser ei küsinud ülejäänud Eesti arvamust. Me oleksime pidanud jääma neutraalseks.
Mofo28. detsember 2017, 23:14
Sven & co kardavad rahva arvamust nagu vanakurat välku.
Hilja26. detsember 2017, 23:36
Katrinil on õigus,kusjuures suurem osa moslemeid on kogu aeg tahtnud juute maa pealt hävitada, väljaarvatud need moslemid, kes on vabatahtlikult kristluse vastu võtnud ja võibolla ka need, kes on vähem koraanist ja džihadistidest ajupestud. Viimaseid on kahjuks vähe. Koraan õpetab uskmatuid, juute ja kristlasi tapma. Ma küll ei saa aru nendest kommentaatoritest, kes siin halvustavad juute ja õigustavad moslemeid. Kas küllalt pole juba maailmas näha, et araablastest moslemeid lihtsalt ei saa usaldada. Piibel ütleb, et kes õnnistab Iisraeli, saab ise õnnistatud, kes neab Iisraeli sellele tuleb endale needus. Seetõttu tasuks parem vait olla nendel, kes Iisraeli riigi asju ei jaga.
27. detsember 2017, 08:57
Moslemid on kogu aeg juute rünnanud neis riikides, kus neile võim antud ja võimu on neile andnud EL-is eelkõige juudid ise, las siis tõmbavad omavahel!
nojahh26. detsember 2017, 23:16
Erinevalt Eestist kes pole iseseisev oma välispoliitilistes otsuste ja ka sisepoliitilistes otsustes on Israel sõltumatu ja täiesti iseseisev riik ,mille pealinn on alati olnud Jerusalem.Ka ei sõltu Israel oma otsustes USAst. Kui Obama hakkas Israeli survestama ja lubas toetusi vähendada siis Israeli peaminister saatis ta kuu peale ja ütles ,et Israel teeb oma otsused ise!
irv26. detsember 2017, 23:46
mis iseseisev? elatub USA almustest...
irvile26. detsember 2017, 23:58
Israeli SKP oli 2016 a 318,7 miljardit usd. USA sõjaline abi 2016 oli38 miljardit usd.
Et mis almustest sa räägid.Israelis elab 8 miljonit.
Eesti SKP 2016 oli 20,9 miljardit. Kui võrdluseks Israel oleks Eesti suurune siis tema SKP oleks ca 40 miljardit.Eestil on ikka minna väga pikk tee ,et jõuda Israeli tasemeni!
njahh27. detsember 2017, 00:06
Keskmine palk Israelis on 10 449 seeklit mis on 2530.-eur.
Kunas Eesti sellisele tasemele jõuab.
Lisaks27. detsember 2017, 00:30
Israel on 20 maailma enim arenenud riigi hulgas( nagu näiteks Soome, Austria...
Israeli kõrgtehnoloogilist sektorit võrreldakse Silicon Valleyga. Erinevalt Eestist ei ekspordi Israel mingeid odavaid allhanketooteid vaid kõrgtehnoloogilisi telekommunikatsiooniseadmeid, arvutite komponente, kosmosetehnoloogia ja kaitsetööstuse tipptehnoloogiat
Veel27. detsember 2017, 06:13
Iisraelis on ka oma pangandus ja see on tuumariik!
Kui27. detsember 2017, 20:44
nad seal nii vägevad on, miks siis neid aitama peab?
Pikk pläma26. detsember 2017, 23:06
100% päri26. detsember 2017, 23:03
Minu suguvõsas pole ühtegi inimest, kes arvaks, et on olemas mingi Palestiina.
On olemas Juudiriik Iisrael, millel elavad erinevad araabiahõimud, kes lähis-ida moslemite ja ÜRO toetusrahade eest Iisraelit pommitavad ja enesetapurünnakuid teevad.
Kui selle eest me neid peaksime premeerima Jeruusalemma tunnistamisega rätieade pealinnana, siis sorry - no way.
Kui see on aga lihtsalt strateegiline käik, et mitte sattuda moslemite viha alla Eesti eesistumise aja lõpus Euroopa liidus, siis ma saan sellest aru aga ikkagi ei kiida heaks!
sinu suguvõsas27. detsember 2017, 13:59
pole siis ühtegi arukat inimest. Uuri, kui palju palestiinlasi on juudid tapnud ja kui palju juute palestiinlased?
vombat28. detsember 2017, 00:12
Oled nähtavasti vaadanud uudiseid mis palestiinlased on fabritseerinud. Sama usutavad kui libauudised etv -s .
Mofo28. detsember 2017, 23:10
Huvitav, kas juutidel oleks veel oma riik ja eludki alles kui nad oleksid samasugused pehmod, nagu seda on tänane Euroopa. Nad räägivad keeles, millest vastane ka kenasti aru saab ja tagavad endale sedapsi ellujäämise, lihtne.
Priit26. detsember 2017, 22:57
Priit26. detsember 2017, 22:57
26. detsember 2017, 22:54
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
SINA26. detsember 2017, 23:14
OLED ekstreemselt naiivne!
26. detsember 2017, 23:35
paistab,et kogu tallinna sünagoog ja nende truud kristlastest jüngrid elu sõnast on siia iisraeli poliitikat kaitsma saadetud,irw?!
Priit26. detsember 2017, 22:52
Ma olen kõigega nõus, mis Katrin ütleb see nagu aamen kirikus !
Tänan Katrin26. detsember 2017, 22:50
et julgesid välja õelda asju mida meie kahepalgelised poliitikud kunagi ei tunnista! Israeli pealinn on alati olnud Jerusalemm.Sellist rahvust nagu palestiinlased pole kunagi olemas olnud, on araablased kes elavad Judeas ja Samaarias.Ka pole sellist riiki nagu Palestiina kunagi olemas olnud.Judea ja Samaaria on Israel!
Täpselt!26. detsember 2017, 23:15
Õppige inimesed sellest kommentaarist!
Iisraeli riik26. detsember 2017, 22:43
Nii palju kui minu mõistus võtab, loodi Iisraeli riik selleks, et saaks Lähis-Idas poliitika surra-murra ajada. Iisrael on küll rahvusriik. Aga selle riigi rahvust on üle maailma rohkem, kui oma riigis. Kui lõpeks manipuleerimine ja keegi ütleks ausalt, kelle huvides see kõik on, ehk siis saaksid ka sealsed elanikud, sõltumata rahvusest rahus elada. Nõme värk see poliitika.
To iisraeli riik.27. detsember 2017, 10:58
Pole riiki pole probleemi.Nii lihtne see ongi.
ardex26. detsember 2017, 22:41
Araabia keevalisest kevadest on saamas rahumeelne Araabia suvi.Seda aga mitte ei soovi Ühendriigid.Vaja provotseerida uusi konflikte sest ameerika ilma sõdadetta ei ole ameerika.
Naiivne oled!26. detsember 2017, 23:16
Vastasele ei tohi kunagi alla anda!
27. detsember 2017, 06:26
Mitte naiivne, aga lihtsalt rumal.
A26. detsember 2017, 22:40
Läti oli meist jällegi targem
argpüksid27. detsember 2017, 14:02
ei vääri oma riiki.
tohmu26. detsember 2017, 22:35
Ma heameelega väljendaks oma arvamust sellest riigist ja tema pealinnadest, aga kuna olen siin, siis jätan praegu selle igaksjuhuks tegemata. Riiki saabumisel läbitud küsitlus tekitas tõdemuse, et targem on oma ausaid arvamusi mitte avaldada.
Imelik26. detsember 2017, 23:18
Miks sinna lähed kui ei meeldi?!?
Sõida parem Jeemenisse...
hmm26. detsember 2017, 22:34
Antud küsimus on umbes samal tasemel, kui iseseisev Eesti Vabariik tahaks kuulutada pealinnaks Narva! Kelle asi see peaks olema ja milleks siin meile Läti või ÜRO heakskiit või laitus vajalik peaks olema? Nüüd Iisraelis ongi sama seis ja tuletame meelde, et Jeruusalemm on olnud pealinnaks Iisraelile juba alates 1000 aastat eKr
sinu Iisraeli27. detsember 2017, 14:04
riik pole veel sadatki aastat vana, loodi alles 1947. aastal, kuidas saab siis tuhat aastat vana olla, mõni sinusugune on öelnud, et 3000 aastat, leppige siis vähemalt ühes vales kokku.
T.Mets26. detsember 2017, 22:34
Siin keegi Pets on arusaamal, et Island tunnustas esimesena Eestit. Selgituseks võiks öelda, et suures poliitikas sellise pisiriigi tunnustus on sama, kui suveõhtul sääsk lendaks hobuse turjale
Ei ole!26. detsember 2017, 23:18
Ilmar26. detsember 2017, 22:30
Lust on õige teema tõstatanud. Ka minule on arusaamatu, miks välisteenistuses ametnikud ei soovi Eesti riiki teenida vaid mängivad mingeid ülimalt tolereerituid. Tõepoolest, on arusaamatu, miks Eesti ametnikud pidid USA vastu hääletama, jäänud siis vähemalt erapooletuks. Seda enam, et ÜRO on paraku koht, mida kasutatakse punapropagandaks. Kui meie riik ei taha, et venelased oma koos käealustega pidevalt neid "natsisimi kõiki vorme" hukkamõistvaid resolutsioone läbi suruvad, siis miks me käitume oma liitlastega nii alatult? Millegipärast on nii välisministeerium kui meedai vait, et enne jõule venelased taas ühe sarnase resolutsiooni läbi surusid. Loomulikult võib pea tiiva alla tõmmata, kuid mille poolest ikkagi erineb natsism stalinistmist? USA oleks vägagi arvestatav liitlane vastu võtmaks resolutsiooni näiteks stalinismi ja natsismi nimetamisest inimvaenulikeks.
looge27. detsember 2017, 14:05
siis arusaamatute partei :).
xMees26. detsember 2017, 22:28
D.Trump kritiseeris, et "ise võtavad vastu USA raha ja siis hääletavad USA arvamuse vastu".
Seega siis - ta peab igati normaalseks häälteostmist lausa riikidevahelisel tasemel. Sedasama nähtust, mis kohalikel provintsivalimistel on kvalifitseeritav kuriteona.
Järelikult: väga õigesti tegime, et vastu hääletasime.
Vale26. detsember 2017, 23:20
Selle nimi on lojaalsus!
27. detsember 2017, 09:04
Seal olid ju reas igasugu arenguabi saavad riigid ja Trump võis üldistades just nii öelda.
Väga hea Katrin!26. detsember 2017, 22:23
Täpselt minu mõtted! VÄGA loll otsus Eesti poolt. Aga Trumpi ei huvita kas rahvas selle taga oli. Eesti rahvas peab selle sotsialistliku valitsuse vastu avalikke proteste avaldama!
JR26. detsember 2017, 22:18
Olen aru saanud, et riigid teevad tunnustamise-mittetunnustamise otsuseid mitte vastavalt õiglustundele, vaid sellele, kuidas neile kasulikum on. Ka see, kas mittetunnustamine on deklaratiivne või toob ka mingi tegevuse kaasa, sõltub sellest, kuidas kasulikum on. Muidugi suur tänu USA-le, et ta Eesti okupeerimist ei tunnustanud. Selle tõttu ei jäänud küll kedagi Siberisse viimata, aga hea ikka! Selle tõttu jätsid küll mõned metsast välja tulemata, mõned ei astunud kolhoosi, sest teati, et Ameerika tuleb appi. Nii tõmmati enda peale Nõukogude võimu viha ja kaotati varandus, vabadus või elu. Tühja sellest, nende järeltulijatel on tänaseni hea meel kuulda, et USA Eesti okupeerimist ei tunnustanud. Täname neid veelkord!!!
Kas ÜRO deklaratsioon määras, kellele kuulub Jeruusalem või laitis seda, kuidas USA selliseid asju otsustab? Ajalooline õigus on muidugi ülim. Kas USA või keegi teine peaks sellegipoolest hakkama otsustama, kellele kuulub Põhja-Küpros, Kurdistan, Valga, Petseri, Kuriilid jne jne. Või peaks seda tegema vaidlusepooled omavahel, vajadusel teisi vahendajaks paludes?
Haha26. detsember 2017, 23:21
Täiesti vale analüüs!
Kk27. detsember 2017, 14:11
Justnimelt õige anslüüs. Mida on araablastel kobiseda juutide vastu. Jumal on Looja ja on seadnud rahvastele rajad. Ta võib ühe rajva ka lõpetada ja teise sinna asemele istutada. Jumal on suveräänne Jumal. Kui Israel anti juutidele, kes selle vastu kobiseb?
Vai Raiska26. detsember 2017, 22:12
Müüsid ka mingid paarsada jeepi millest vist paarile suudeti hääled sisse saada
ma küll äi tiia26. detsember 2017, 22:01
viskame loosi lp. eesti rahvas.
Tiiu26. detsember 2017, 21:50
Eesti võiks tänulik olla Iisraeli riigile, kes oli esimene riik, kes peale Eesti vabakssaamist tarnis meIle esimesed relvad Galil.
Mees26. detsember 2017, 21:59
Kes naha üle kõrvade tõmbasid!
juudid ju,26. detsember 2017, 22:17
kõik müüki,mis IoIIidele peale läheb.
See oli vargus.26. detsember 2017, 22:18
Varastati maksumaksjate raha miljoneid ja asemele anti roostetanud,kasutuid relvi.
juudi rooste26. detsember 2017, 22:24
27. detsember 2017, 06:30
Kasutud relvad, mis juba 23 aastat kasutuses. Krd idikaid siin maamunal ikka elab.
kõikonvõrdsed.27. detsember 2017, 00:52
Tiiu talutütreke tõi vääääga vale näite.
Juutidele26. detsember 2017, 21:47
kingiti see maalapike Palestiina arvelt,ikka vähe veel,kodumaata ,kaval ja põlatud rahvus.
mis need kauboid paremad on,26. detsember 2017, 22:18
Jälle üks omaarust "tark"...26. detsember 2017, 22:39
Palestiina ongi juutide maa. Loe ajalugu ja piiblit!
vombat28. detsember 2017, 00:15
Mis palestiina. on see mingi auul aasias või
Miks hääletada USA ja Israeliga ühte moodi?26. detsember 2017, 21:46
1. Israel on ainuke demokraatlik riikl Lähis-Idas.
2. Kes siis on meie liitlased, kas mingid kaltsupead või siis ikkagi Israel ja USA, kindlasti just USA Israel.
3. Väiksel riigil ongi tihti peale ainult halvad valikud ja väga halvad valikud. Antud juhul oli meil siiski ka hea valik ja see oli meie liitlaste USA ja Israeli toetamine, mis rahaliselt ei oleks maksnud midagi, küll aga oleks olnud sellel suur sümboolne tähendus.
Teada tuntud tõde on see, et sotsid on varemgi flirtinud Palestiinaga, niid siis ka see kord. Sotsid on valmis kõik maha müüma, kas siis Venemaale või lihtsalt kaltsupeadel.
Veidi veider lugu26. detsember 2017, 21:42
Midagi on maailmas juhtunud, kui ühe riigi pealik otsustab, mis koht on teise riigi pealinn, ja ähvardab kõiki, kes sellega nõus ei ole. Ja nüüd on manipuleeritud manipulaatoriga mittenõustujad veel kuidagi kimbatuses, et ehk oleks nagu võinud ka, mäng on mäng, vist on suur mäng...
26. detsember 2017, 21:54
vist on väga kaval mäng
Normaalne26. detsember 2017, 22:40
USA tunnustas Iisraeli pealinna millega Iisrael on päri. Ei näe probleemi...
27. detsember 2017, 09:11
Praegu juhtub nii palju põnevat, et lausa uskumatu, mis kõik toimub! Aga meie asi on teha seda, mida ainult meie teha saame, rahulikult ja laskmata ennast millestki häirida.
Minu teada26. detsember 2017, 21:39
www26. detsember 2017, 21:39
mul jumalast savi nii palestiinlastest kui juutidest ja arvan, et neil on meist kah suva.
Mees26. detsember 2017, 22:01
Miks on meil vaja kakelda võõrast kaklust.
Juudid panganduse kaudu26. detsember 2017, 22:21
dikteerivad elu terves maailmas,ainult kolm riiki on veel vabad:Kuuba,Iraan,P.Korea.
26. detsember 2017, 21:38
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
kes26. detsember 2017, 21:39
aga juut saab rahvuse emalt,26. detsember 2017, 22:22
nagu Obama sai,peaksid teadma ju.Huvitav,kessee meie "presidendi" ema oli, või on.Isast olen lugenud,emast mitte.Seal ka vist juudid ümberringi.
Juura27. detsember 2017, 01:25
Juudiks on võimalik ka lihtsalt hakata. Suurem osa praegustest juutidest on ise hakanute järeltulijad. Juudi rahvust pole olemas,on religioon.
27. detsember 2017, 09:14
religioon annab spetsiifilised välimiku tunnused, väga huvitav!
26. detsember 2017, 21:33
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Vale26. detsember 2017, 22:38
Pole olemas mingit okupeerimist, Iisraeli alad kõik sõja käigus võidetud kuna araablased tulid Iisraelile kallale!
Lõpetage see okupeerimise muinasjutt!!!
MIKS te arvate et Trump USA saatkonna Jeruusalemma viib?!?
Tulevik on USA ja Iisreali liitlaste päralt, Eesti tegi väga rumala sammu. Läti oli targem!
Lisaks Palestiinia territooriumile 27. detsember 2017, 00:27
1967 aastal juudid okupeerisid 1200 hektari suuruse maa-ala.
Loomulikult!27. detsember 2017, 12:16
Muidugi, sõja käigus, see on normaalne kui Iistraeli rünnatakse! Nüüd kuulub see alatiseks Iisraelile, need kes ründastd süüdistagu iseennast!
Palestiina okupeerimine tuleb peatada ja juudid anda26. detsember 2017, 21:30
kohtu alla.Fakt on ju,et juudid okupeerisid Palestiinia 1948 aastal ja okupeeritud territooriumi nimetasid Iisraeliks.
Judenfrei26. detsember 2017, 21:43
fakt on see.et ausad ei saa hetkel juutidelt hambaid,kulda ega pärandust ja see ajab nad raevust roosakaks.
Aru ei saa või?26. detsember 2017, 22:33
Pole tähtsust kas maa nimi on Palestiina või Iisrael, see kuulub juutidele, moslemid tulid sinna alles hiljem!
Vale27. detsember 2017, 13:35
Ära26. detsember 2017, 22:55
Kk27. detsember 2017, 14:05
Kui juudid vòtsid Israeli ei elanud seal palestiinlssed vaid paljud rahvad. Nende aeg sai otsa ja asi ants. Juufid elavad Israeli juba 4000 aastat. Ja neid ei kõiguta sealt ükski araablane. Palestiinlane ei ole rahvus vaid nad on terroristid
Eestlasele26. detsember 2017, 21:30
Kuidas suhtuks lugupeetud eestlane asjaolusse, kui Narvas elavad venelased nimetaksid end ühel päeval narvalastaks ja hakkaks nõutama iseseisvust ja Narva-nimelise riigi tunnustamist?
to eestlasele26. detsember 2017, 22:06
Täpselt nii ongi okupeeritud Palestiina territooriumil juhtunud.Palesiinlastelt röövitud maadel käitutakse täpselt nagu okupeeritud Eestis.Järjest asustatakse iidseid palestiinlaste alasid nn uusasukatega ja palestiinlased küüditatakse
jänkidelt õpitud ju26. detsember 2017, 22:24
Vale26. detsember 2017, 22:30
Venelased ei ole Eesti põlisasukad, imelik võrdlus! Araablased on mitu korda Iisraeli rünnanud aga Iisrael on need sõjad võitnud. Iisrael pole mingeid alasid okupeerinud vaid need kuuluvad Iisraelile. Vastupidiselt on just nn Palestiina araablaste poolt okupeeritud Iisraeli territoorium. Ajalugu!!!
Kk27. detsember 2017, 14:02
ja millal27. detsember 2017, 14:15
tulid palestiinlased ja ajasid juudid kodudest välja? Vastupidi toimub praegugi.
Eesti26. detsember 2017, 22:42
Huvitav et Eesti rahvas aru ei saa et punased sotsialistid on igal pool maailmas samasugused...
eestlane26. detsember 2017, 21:21
Oleks tore,kui Eesti tunnustaks Palestiina riiki.Jeruusalemm on Palestiina riigi pealinn
kus on Palestiina riik ?26. detsember 2017, 21:43
Kas juhuslikult Toompeal ?
Palestiinia okupeeriti26. detsember 2017, 22:15
juutide poolt 1948 aastal.
kauboid tegid ju sama(muu sõna ei sobi,mode ei luba)26. detsember 2017, 22:27
sealt ju kõike ka juhitakse.
hmm26. detsember 2017, 22:29
Nad lihtsalt võtsid tagasi selle, mis ajalooliliselt neile kuulus ja asi ants!
Fake news!26. detsember 2017, 23:24
Tüüpiline ajaloo ära salgamine!
NEVER26. detsember 2017, 23:25
22:15/ ka enne 1948.a. oli elu27. detsember 2017, 20:05
..ja juudid võtsid oma maa barbaritest araablastelt oma maa tagasi, fakt.
vombat28. detsember 2017, 00:18
Hahahaa. Milline palestiina. Õppige ajalugu sellist riii pole iialgi eksisteerinud.
Joel Reinaru27. detsember 2017, 01:12
Jerusalem on siiski paraku juutide maa ja püha linn.
Kk27. detsember 2017, 14:00
Ei saa okupeerida midagi sellist mis kuulub õigusega sulle. Kes on rahvaste looja Jumal muidugi. Kes määrab rahvastele piirid Jumal. Mis siin rääkifa veel on
Mofo28. detsember 2017, 22:59
Jeruusalem on tegelikult juutide, kristlaste ja ka moslemite jaoks püha linn, tont teab mis usundite jaoks veel.
Kk27. detsember 2017, 13:58
Sellist riiki nagu Palestiina pole olemas. Selle nime leiutas kuningad Heroodes juutide vaenamiseks
Kk27. detsember 2017, 14:01
See oleks suurim lollus ja sidaldaks katastroofili tagajärgi Eestile.
Valged käpad26. detsember 2017, 21:05
Absoluutselt nõus autoriga. Iisraeli-Palestiina konflikt on niivõrd iidne, lootusetu, väljapääsmatu konflikt, et ainus mõistilik strateegia on jääda erapooletuks ja tänada Jumalat need riigid asuvad meist kaugel, vähemalt geograafilises mõttes. Aga eks meie omad muidugi tahtsid Euroopa suurriikide ees pugeda, mis muud...
Kk27. detsember 2017, 13:56
Sellist riiki ega rahvast nagu paledtiinlased ei ole olemas. Mis te loobite lausvalet òhku? Kas olete pseudoreklaami ohver? Israel vòttis selle tagasi mis kuulub talle kas seda ei mõisya keegi. Israel on Israelis elanud 4000 aastat.
kus konfliktid,27. detsember 2017, 14:19
sealt ka põgenikud, jää siis ka erapooletuks, kui nad siia põgenevad.
Pets26. detsember 2017, 20:19
Ma tõesti ei mäleta ajalugu, aga ma mäletan, et Island oli esimene , kes tunnustas Eesti taasiseseisvust. Aga ma mitte ei mäleta, kas Eesti on tunnustanud kuskil Iisraelit.
rrr26. detsember 2017, 21:28
Praeguse suhtluse aluseks on see, et Iisrael tunnustas Eesti iseseisvust 1991 a. Kui natuke googeldada siis leiab ka et Rahvasteliit (sinna kuulus ka EW) andis 1922 mandaadi lähis-idas iseseisvate riikide rajamiseks. Iisrael ei vajanud meie tunnustust 1991 kuna oli juba ÜRO liige ja 1948 Iisraeli riigi loomise ajal ei oleks saanud EV seda parimagi tahtmise korral tunnustada kuna oli ise okupeeritud. Ma arvan, et Eesti vabariik ei ole ka kunagi tunnustanud USA iseseisvust - nad lihtsalt olid enne meid iseseisvad ja meil oli nende tunnustust vaja diplomaatiliste suhete loomiseks, mitte vastupidi.
Haha26. detsember 2017, 22:26
Palestiina on ajalooliselt juutide maa. Vastupidi, kogu territoorium on Iisraeli oma, moslemitel pole sellele maale õigust. Loe ajalugu!
ei26. detsember 2017, 23:47
Mitte juutide, vaid vilistite.
Tõnu27. detsember 2017, 00:10
Hahaatamise asemel võiksidki lugeda ajalugu. Aga algusest peale, midagi vahele jätmata!
Tõnu õpi!27. detsember 2017, 12:18
Siis näed et kogu maa kuulub juutidele!!!
Mofo28. detsember 2017, 22:56
Ajalugu on selles mõttes lihtne - maa, riik ja muu kuulub sellele, kes on tugevam, riikide piirid ju muutuvad pidevalt ja vahet pole, kes seal kõige kõige esimesena pesa oli teinud.