Gheorghe Cretu Kristjanit demonstreerimas.Foto: Martin Ahven
Võrkpall
27. detsember 2017, 23:07

Gheorghe Cretu: on suur au olla osa Eesti spordiperest

Eesti aasta treeneriks valiti tänavu Eesti võrkpallikoondise rumeenlasest peatreener Gheorghe Cretu, kes üllatas tänukõne lõpus rahvast legendaarse eestikeelse fraasiga "ükskord me võidame niikuinii".

Hilisema intervjuu ajal ei salanud ta, et eesti keelt on raskem õppida kui Kristjani-nimelise kujuni jõuda.

Tõsi, ka tunnustus oli talle meeldiv üllatus. "Kui vaadata, kui kõlavad nimed on seda auhinda saanud, siis pean ütlema, et see on suur au," lausus Cretu Õhtulehele. 

"On suur au olla osa Eesti spordiperest. Ja eriti tore on välismaalasena saada osa millestki erilisest."

Ta lisas, et tajus aastal 2014 siia saabununa õige ruttu eestlaste energiat, mille najal on hea sporti edendada. "Sportlased on näljased, nad tahavad jõuda medalile nii lähedale kui võimalik. Sellised auhinnad annavad positiivset energiat, et teha järgmine samm."

Paar nädalat tagasi selgus, et Cretu jätkab meie võrkpallimeeskonna eesotas. Praegu tegeleb ta endiselt puhkamisega. "Naudin aega perega. Tahan teha asju, mida ei saanud eelmise nelja aasta jooksul teha, sest töötasin aasta ringi klubi või koondise juures. Raske oli.

Tõtt-öelda pole mul aimugi, mis järgmistel päevadel ja nädalatel saama hakkab. Plaanisin ka septembris puhata, aga venelased korjasid mu kiiresti pärast EMi üles. See oli huvitav väljakutse. Võtsin selle vastu, sest mulle meeldib avastada ja treenerina areneda."