Kelly SildaruFoto: Martin Ahven
Talisport
27. detsember 2017, 23:20

Kelly Sildaru: lavale minnes on alati ikka närv sees

Teist aastat järjest valiti Eesti aasta noorsportlaseks freestyle-suusataja Kelly Sildaru (15), kes tõdes Nordea kontserdimajas toimunud gala järel, et säärane suur lava pole veel päris koduseks saanud.

"Alati on ikka närv sees," ütles ta Õhtulehele.

Ja lisas, et improviseerima ta lavale ei läinud. "Eks natuke ikka mõtlesin, mida öelda. Ja tutvustasin kodus vanematele ka."

Sildaru võitis tänavu oma elu esimesel MK-etapil pargisõidus esikoha ja rennisõidus teise koha. Samadel aladel krooniti ta ka juunioride maailmameistriks. Aspenis toimunud X-mängudel kaitses ta pargisõidus kuldmedalit, lisaks tõi Big Airi võistluselt koju hõbeda. Euroopa X-Mängudel Hafjellis tuli Sildaru Big Airis samuti teiseks.

Ent ühtki neist saavutust ta teisele ei eelista. Kõik olid omamoodi tähtsad ja armsad. Niisamuti ei oska ta midagi konkreetset spordivälist lõppevast aastast esile tuua. "Koguaeg oli tore," lausus Sildaru.

Alles esmaspäeval avaldas Sildaru järjekordse videoblogi, kus tundis muuhulgas rõõmu murdmaasuusatamisest. Mis suhe tal tolle eestlaste jaoks armsa alaga on?

"Tegelikult eriti polegi sõitnud," tunnistas ta. "Koolis kehalises kasvatuses on suusakursused, seal käin. Väiksem olin, siis käisin vanaema ja vanaisaga sõitmas, aga viimasel ajal on kiire olnud. Pole üldse jõudnud. Aga mulle meeldib. Praegu mäele ei tohi veel minna, aga murdmaad tohin ettevaatlikult ja rahulikult sõita. See on mõnus vaheldus."