Luka Doncic. Foto: Twitter
Korvpall
29. detsember 2017, 14:01

VIDEO | Verinoor Doncic nihutab ikka ja jälle inimvõimete piire ning veab sõjahaavades Madridi Reali vankrit

18aastane Luka Doncic on 21. sajandi tõeline korvpallisensatsioon. Noore sloveeni hoog ei näita mingisugust raugemist ja tema takistamine on vastastele üha raskem. Järjekordse hiilgava partii pakkus Madridi Reali pallur eile õhtul. 

Kohtumises Fenerbahce vastu sekkus Doncic vahetusmeestepingilt, kuid see teda ei kõigutanud. Ühtekokku sai tagamängija platsile 30 minutiks ja 28 sekundiks ning ajas kokku ulmelised numbrid. Kaugele ei jäänud kolmikduubel, kui tema kontosse kogunes 20 punkti, 10 resultatiivset söötu ja 8 lauapalli. 

Isiklikust statistikast on veelgi tähtsam võit võõralt väljakult valitseva Euroliiga meistri vastu. Seda olukorras, kus Realil on puudu viisikujagu põhitegijaid. Eriti hõredaks läks olukord korvi all. Vigastuse tõttu ei teinud kaasa Anthony Randolph, Gustavo Ayon ja Ogjen Kuzmic ning eilses kohtumises eemaldati teisel veerandajal kahe ebasportliku vea tõttu Walter Tavarez. 

Nõnda pidigi Reali loots Pablo Lasso palju improviseerima. Korvi all sai mütata ka reeglina mängujuhi kohuseid täitev Doncic, kes mõistagi hätta ei jäänud. Nõnda kerkiski tema kasulikkuse tegur mängu lõpuks koguni 37ni. 

Lisaks eelnimetatutele on Reali laatsaretis veel Sergio Llull ja Rudy Fernandez. Vaatamata suurtele sõjahaavadele on Madridi tippklubi võitnud 15 mängust 9, millega püsitakse kuuendal kohal. Meeskonna edu põhineb suuresti Doncicil, kelle hooaja keskmine kasulikkuse näitaja on 25,9, mis on kogu liigas konkurentsitult parim tulemus.