Ragnar Klavan (vasakul) ja Dejan Lovren (paremal) püüavad palli röövida Romelu Lukakult. Foto: OLI SCARFF
Jalgpall
29. detsember 2017, 22:17

Liverpooli vutispetsid: surve alla satub Lovren, mitte Klavan

Liverpooli jalgpalliklubi tegemisi kajastav podcast Blood Red võttis luubi alla 84 miljoni euro eest ostetud hollandlasest keskkaitsja Virgil van Dijki. Muuhulgas tõstatati küsimus, kas seni keskkaitses raskust kandnud kolmik Joel Matip, Dejan Lovren ja Ragnar Klavan peaks end ohustatuna tundma.

Jalgpallispetsialistid Neil Jones, James Pearce ja Andy Kelly nõustusid, et maailma kalleima kaitsja palkamine ei tohiks eestlase pähe muremõtteid tuua. "Klavanile see üleminek pingeid ei tekita. Tema võtab igat mängitud matši boonusena, sest arvan, et ta tuli meeskonda teadmisega, et pole siin sajaprotsendiline põhikoosseisu mees," kõlas saates.

"Klopp (Liverpooli peatreener Jürgen Klopp - toim) andis talle kindlasti teada, et saab oma võimaluse, sest selline on lihtsalt mängu iseloom. Klavan on oma šansse hästi kasutanud, viimati mängis ta Lovreni pingile."

Kõlama jäi arvamus, et kõige tõenäolisemalt hakkab van Dijki kõrval mängima Matip, pikemas perspektiivis loodavad nii ajakirjanikud kui fännid hollandlase kõrval näha noort inglast Joe Gomezit.

Eelnev tähendab omakorda, et üsna keerulisesse seisu võib sattuda omal ajal suurte lootustega Liverpooli saabunud Lovren, kes on mängustiililt sarnane just van Dijkile, kuid horvaat on tunduvalt ebastabiilsem. "Suurima surve alla satub Lovren, sest tema peaks olema keskkaitse staar, kuid tal on selgelt viimasel ajal probleeme olnud," kõlas tõdemus.

Tänavu on Lovren mänginud Inglismaa kõrgliigas 15, Matip 14 ja Klavan 12 mängus. Viimasest 11 matšist on eestlane algkoosseisu kuulunud üheksal korral. Puudutud mängude ajal oli Klavan haige.