Lucas Moura (punases).Foto: FRED TANNEAU
Jalgpall
3. jaanuar 2018, 02:59

KUULUJUTUVESKI | Arsenalist võib saada Prantsusmaa ülelahedepartemang ning mida on naised saunas rääkinud seoses Manchester Unitediga

Uue aasta esimese päevaga avanes jalgpallimaailmas ametlikult talvine üleminekuaken. Õhtuleht toob Teieni kuni akna sulgumiseni iga päev kolm kuulujuttu ning avaldab arvamust, kui tõenäoliselt spekulatsioon tehinguks realiseerub.

1. Londoni Arsenal jahib järjekordset prantslast. Vutimeedia andmeil on Kahurimeeste - nii fännid Inglismaa pealinna klubi kutsuvad - radaril Lyoni Olympique'i ründav poolkaitsja Nabil Fekir.

24aastane prantslane on paar hooaega olnud Euroopa tippmeeskondade vaateväljas ning väidetavalt kaalus Madridi Reali juhendaja Zinedine Zidane eelmisel suvel Fekiri palkamist.

Nabil Fekir. Foto: REMY GABALDA

10 korda Prantsusmaa koondist esindanud pallur on huvi äratanud ka Liverpooli fännides, kes kardavad Philippe Coutinhost ilma jäämist ning loodavad, et kui nende õudusunenägu peaks täide minema, soetab Liverpool just Fekiri. Samas pole Fekiri ja Ragnar "Raggy" Klavani leivaisa kuigi tugevalt seostatud.

Õhtulehe hinnang: Arsene Wenger kaalub Fekiri meeskonda toomist ilmselt vaid juhul, kui Alexis Sanchez talvises üleminekuaknas klubi vahetab (enim on Tšiili tähte seostatud Manchester Cityga). 

Ent usume, et Fekir ei vahetaks tiimi ka siis, kui Sanchez peakski lahkuma. Nimelt toimub tänavu suvel MM ning pole kahtlustki, et Fekir soovib Prantsusmaa koondisse pääseda. Kui Lyonis on tema mänguaeg sama kindel kui aamen kirikus, siis Arsenali kohta sama öelda ei saa. Seetõttu jääb Fekir vähemalt hooaja lõpuni paigale.

2. Manchester Unitedi Marouane Fellaini allkiri on üks kuum kaup. Pikakasvulise ja vahva juuksepahmakaga belglase leping Unitediga saab tänavu suvel läbi ning ehkki Jose Mourinho tahab belglast klubisse jätta, pole uut kontrahti veel sõlmitud.

30aastane Fellaini saab küll fännidelt tihti sõimata, ent 194 cm pikkune mitmekülgne mängumees võib kohati olla kohutavalt efektiivne. Belgia eest 80 kohtumises platsil käinud Fellainit seostatakse Pariisi Saint-Germaini ning Istanbuli klubide Besiktase ja Galatasarayga.

Marouane Fellaini. Foto: CARL RECINE

Õhtulehe hinnang: Fellaini pole küll tiimi põhimees, kuid on tänavu enamasti pingilt alustades löönud Inglismaa kõrgliigas üheksa mänguga kolm väravat, mis pole teps mitte paha näitaja.

Lisaks on ManU peatreener Mourinho Fellaini suur fänn, mis sisendab usku, et mängija jääb Unitedisse. 

3. Manchester United tahab Pariisi Saint-Germaini Lucas Mourat. 25aastane ääreründaja on väle, tehniline ja kvaliteetne mängija, kuid on tänavu Prantsusmaa meistrisarjas teeninud 72 minutit mänguaega.

Samas pole see kuigi imekspandav, sest ostis PSG ju suvel Neymari ning klubi peatreener Unai Emery eelistab lisaks Mourale ka Julian Draxlerit. Mängukõlbulikke Neymari, Kylian Mbappet ning Edinson Cavanit ei liiguta Emery valikust ilmselt mitte keegi ega mitte miski.

Õhtulehe hinnang: Kui Fekir ei vaheta klubi MMi tõttu, siis Moura otsib uut mängupaika just nimelt Venemaal toimuva suurvõistluse tõttu. Ehkki ta ei mängiks Brasiilia koondises suurt rolli, pole kahtlustki, et Moura tahab MM-koondisse jõuda.

Et Jose Mourinho soovib väidetavalt Mourat väga ning portugallane tahtis ääreründajat ka suvel, usume, et brasiillane liitub talvel Unitediga. Muide, Manchesteri tiim soovis Mourat ka 2012. aastal, kuid siis otsustas pallur PSG kasuks.

Lucas Moura (punases). Foto: FRED TANNEAU