Mindaugas Kuzminskas Knicksi särgis. Foto: Twitter
Korvpall
3. jaanuar 2018, 10:26

Kuidas sai Leedu armastatuimast sportlasest üleöö riigivaenlane? (4)

Leedu ühe parima korvpalluri Mindaugas Kuzminskase 2017. aasta kulges justkui Ameerika mägedel. 

Kevadel lõpetas ta korvpalliliigas NBA oma debüüthooaja igati korralikult. Kuzminskas sai New York Knicksis soliidselt mänguaega ning kasutas võimaluse hästi ära. Ühtlasi tõusis ääremängija suvisel korvpalli EMil Leedu koondise üheks liidriks ning võis oodata sammu edasi. 

Uuel hooajal maandus Kuzminskas aga Knicksi pingiotsa ning ei mahtunud tihtipeale koosseisugi. Tagatipuks lasti ta novembri alguses lahti ning mees jäi töötuks. Vaatamata sellele valiti ta Leedu armastatuimaks sportlaseks. 

Kõik aga muutus, kui uue aasta 1. jaanuaril tuli teade, et Kuzminskas liitub Itaalia tippklubiga Milano Olimpia. "Kui ta võttis pakkumise vastu, ründasid teda sotsiaalmeedias mitmed Žalgirise fännid fraasidega: "saa vigastada" või "ära mängi enam kunagi koondise eest"," kirjutab Leedu tuntuimaid korvpalliajakirjanike Donatas Urbonas Twitteris. 

Ilmselt lootsid nii mõnedki, et ta liitub Kaunase suurklubiga, kuid nii ei läinud. Nõnda tundiski Kuzminskas läbi huumoriprisma, et temast oli saanud nädalaga armastatuimast Leedu sportlastest hoobilt riigivaenlane. 

28aastane mängumees seletas Itaaliasse siirdumist nõnda: "Nad pakkusid mulle parimaid võimalusi. Leping kehtib ka järgmisel hooajal. Peatreener Pianigiani näeb mind täpselt samas rollis, mis Leedu koondises, kus mängisin positsioonidel 3 ja 4." 

Kuigi Kuzminskasel olnuks võimalus ka ühes teises NBA klubis jätkata, siis mitte samadel tingimustel kui varem. Ta pidanuks pendeldama põhimeeskonna ja G League´i satsi vahet, mis talle vastumeelne oli. Küll aga usub atleetlik pallur, et tulevikus õnnestub tal ookeani taga veel kätt proovida.