Henri Drell. Foto: Alar Truu
Korvpall
3. jaanuar 2018, 11:11

Mida suudavad Eesti noorkorvpallurid traditsioonilisel kodusel turniiril, kus Porzingiski mütanud?

3.-5. jaanuarini peetakse Tallinnas Audentese spordihoones Balti mere maade korvpalliturniir (BSBC), millest võtavad osa Eesti, Läti, Soome ja Rootsi U16 ning U18 koondised.

Järjekorras juba 12. Baltic Sea Basketball Cup on selle piirkonna üks olulisemaid ja kõrgetaselisemaid noorte korvpalliturniire. Läbi aastate on siit läbi käinud mitmed tegijad, eesotsas NBA staari Kristaps Porzingisega. Lisaks on paljud kunagised noortekoondislased tänaseks erinevates Euroliiga klubides. 

Kuna paljud välismaal mängivad noored otsustasid jääda koduklubide juurde, koosnevad Eesti koondised peamiselt kodumaal pallivatest noortest. Mõne erandiga - Saksamaal Bambergi Brose noortesüsteemis rassiv Henri Drell otsustas ka sel aastal noormeeste U18 koondisega liituda ning on kindlasti meeskonna üks ohtlikumaid mängijaid.

"Mulle meeldib see kodune turniir. Mõnus oma rahva ees mängida, motivatsioon on alati üleval. Ja lisaks saab pikemalt kodus olla. Muidu oleksin pidanud juba 27.detsembril tagasi Saksamaale sõitma," sõnas koondise viimasel laagripäeval 204 sentimeetri pikkune ääremängija.

Ettevalmistuslaagris pani U18 treeneritebrigaad Indrek Reinbok, Kris Killing ja Jüri Pritšin põhilist rõhku kaitsemängule ja strateegiale.

Kohal on ka tuntud NBA tegelasi. Viimastel aegadel on eestlastele terava pilgu peale pannud ESPNi draft´i analüütik Mike Schmitz, kes on kohal nüüdki. 

Võistluse ajakava (Kohtumiste järjekord: U16 ja U18 tüdrukud, U16 ja U18 poisid):