Karel TammjärvFoto: Aldo Luud
Talisport
3. jaanuar 2018, 14:59

Karel Tammjärv tormituule tõttu ärajäänud klassikasprindist: olen väga pahane (5)

Murdmaasuusatajate tööpäev Oberstdorfis jäi lühikeseks või suisa olematuks, sest korraldajad otsustasid pärast naiste kvalifikatsiooni tänase klassikasprindi ära jätta. Põhjuseks ilm, mis kohati kiskus nõnda tuuliseks, et lendu läinud reklaambännerid ohustasid suusatajaid.

Ühtlasi andsid korraldajad teada, et tänane sprint jääb ära ning seda ei asendata millegagi. Seega on tänavusel Tour de Skil kuus osavõistlust. Karel Tammjärv oli üks neist meestest, kes pidi piirduma vaid soojendusega.

Kusjuures võistluse tühistamisotsus tuli vägagi viimasel hetkel. Kuskil 20-25 minutit enne oma starti kuulis Tammjärv staadioni teadustajalt, et mehed sõidavad samuti 300 meetrit lühemat naiste ringi, sest see ei kulge nii palju puude vahel.

Umbes 10 minutit enne oma starti vahetas Tammjärv sportlaste telgis riideid, kui saabus info, et ei peagi rajale minema. "Kui läksin viimast soojendust tegema, siis vihma sadas. Vahepeal läks täiesti tüüneks, sadu lõppes ja tuulevaikus, aga siis tuli jälle hooga vihma ja mingit suure teraga asja," kirjeldas Tammjärv, kes polnud otsusega rahul, kuid tõdes, et see oli õige.


"Pärast kuulsin, et [Ingvild Flugstad] Östbergi nina eest lendas finišisirgel reklaambänner läbi. Asjad lendasid jah. Mina olen väga pahane, et võistlus ära jäi, olin nii valmis ja häälestunud, et ilm mind ei sega ega morjenda.

Aga noh, eks olud polnuks kindlasti kõigi jaoks võrdsed, kui tuul on puhanguline. Eelsõidu start kestab 15-20 minutit, mõnel mehel võib olla tuulevaikus, teisel lendab bännereid. Arusaadav, aga... Simeon Hamilton küsis, et mille pärast ma hommikul üles ärkasin!?

Hooldemehed on varahommikust saati väljas, suur töö on tehtud ja kolm-neli komplekti riideid ära vahetatud. Kõik olid nii valmis. Aga eks hiljem saab aru, et asja pärast [jäi ära]."

Ta lisas: "Pärast lõplikku otsust läksin suusatama. Ka Norra võistkond käis terves koosseisus rajal kiiremaid lõike tegemas. Nemadki oli valmis ja süütenöör ühest otsast juba peaaegu põlema pandud. Kuhugi oli vaja energia suunata."

Homme on Oberstdorfis kavas 15 km vabatehnika ühisstart, kuid selle toimumise kohta praegu infot pole. Lisaks Tammjärvele pidid täna eestlastest startima ka Kristjan Koll ja Andreas Veerpalu.