Eesti - Šveits 22:26.Foto: Martin Ahven
Käsipall
3. jaanuar 2018, 21:01

GALERII | Terve mängu kaotusseisus olnud käsipallikoondis kaotas Šveitsile

Eesti käsipallikoondis kaotas Kalevi spordihallis toimunud MM-valikmängus 22:26 Šveitsile.

Eesti jäi nobedalt 0:2 taha ning täitis tagaajaja rolli terve avapoolaja. Meie mänguskoori avas Jürgen Rooba (1:2), kui kellalt oli tiksunud neli minutit. Järgnes ligi viieminutiline mõõn, mille lõpetas taas Rooba täpne vise (2:5).

Sama mees tõusis sündmuste keskmesse ka 14 minuti järel, kui teenis punase kaardi, sest tabas karistusviskel vastaste väravavahi Nikola Portneri nägu. Eestlased säärase otsusega mõistagi rahul ei olnud, kuid teha polnud midagi. Rooba võttis nukral ilmelt otsatribüüni ette istet ja liitus meeskonnaga alles vaheajal. Selleks ajaks olid Šveitsi edunumbrid 14:11. Meie edukaimad olid Dener Jaanimaa ja Mikk Pinnonen kolme väravaga.

Kurb tõdeda, aga viigini Eesti täna kordagi ei jõudnudki. Parim variant selleks oli 40. minuti paiku, kuid Mait Patrail tabas healt positsioonilt latti. Järgnenud vasturünnaku realiseeris Šveits 18:16 eduks ja Eesti momentum oligi kadunud (eelnevalt olid Martin Johannson ja Robert Lõpp ühemehelise ülekaalu kaheks väravaks vormistanud ja 14:17 16:17ks vähendanud). Edasine mäng oli laias laastus Šveitsi kontrolli all, mis tablool tähendas kahe-kolmeväravalist edu.

Eesti edukaim oli täna Jaanimaa viie väravaga. Pinnonen, Lõpp ja Johannson lisasid kolm tabamust.

Eesti jätkab valikturniiri võidu ja kahe kaotusega, Šveitsi jaoks oli tegu valiksarja avanguga.