Rein Suvi (vasakul)Foto: Aldo Luud
Käsipall
3. jaanuar 2018, 22:26

Peatreener Rein Suvi eestlase punasest kaardist: pea kõrval on magus koht, sest kõrvadega ju ei tõrju (1)

Eesti käsipallikoondis kaotas Kalevi spordihallis toimunud MM-valikmängus 22:26 Šveitsile. Ka peatreener Rein Suvi tõdes, et mäng läks realiseerimise nahka. 

"Ka vastastel oli kehvemaid perioode ja meie väravavaht tegi häid tõrjeid, aga meil kogunes neid [perioode] oluliselt rohkem. Neli 7 meetri viset jäi kasutamata, need on olulised, et murrangut tuua. Mängijate võitlusvaimule ja pingutamissoovile ei ole ühtki etteheidet.

Ajasime koguaeg taga, kulutasime vaimset jõudu. Teisel poolajal jõudsime ühe väravani, oli variant viigistada, aga Mait [Patrail] tabas latti. Viik oleks käivitanud särtsaka, aga siis tuli meile värav tagasi ja vaimule jälle põmm. Realiseerimine oli vilets."

Šveitsi visatud 26 väravat pole Suvi hinnagul katastroofiliselt palju. "Tänapäeva käsipallis teeb üks meeskond mängu jooksul umbes 60 rünnakut. Meil olid vahepeal kehvad kahe minuti perioodid (ehk Eesti oli vähemuses - M.T.), mis kulutas palju jõudu. Oli küll plaan, et säästame ka Maitu, aga läks nii, et ta mängis 60 minutit. Selle võrra oli tal ka raskem rünnakul, aga tegi võistkonna jaoks oma töö väga hästi."

Kas vastaste väravavaht Nikola Portner oli niivõrd hea või olid meil pigem kehvad visked? "Saab ka nii öelda. Aga ta on kogenud väravavaht, kes mängib Montpellier klubi eest Meistrite liigas. Kui näitad labaselt käega ära, kuhu vise tuleb, sisi ta katab selle nii osavalt ära. Võib-olla mõned olid ka lihtsad visked."

Avapoolaja keskel teenis Jürgen Rooba punase kaardi, sest tabas 7 meetri karistusviskel Portneri nägu. Suvil etteheiteid polnud. Ei kohtunikele ega Roobale. "Vanasti kohtas sellist ilmingut, et mingil hetkel, kui väravavaht liiga tubli oli, siis anti talle meelega palliga otsaette, et rütmist välja viia. Vigastusohu pisendamiseks muudeti reegleid. Kindlasti Jürgen ei läinud meelega teda tabama, lihtsalt pea kõrval on magus koht, sest kõrvadega ju ei tõrju."

Suvi kinnitas, et kehvast tabeliseisust hoolimata minnakse valiksarja võidujanuliselt lõpetama. Viimane matš toimub laupäeval võõrsil Šveitsiga.