Kaia Kanepi.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
4. jaanuar 2018, 13:31

Kanepi jõudis Brisbane'is tiitlikaitsja Pliškova vastu võidust kahe punkti kaugusele, kuid kaotas (10)

Brisbane'i tenniseturniiri veerandfinaalis kohtusid kaks selle turniiri varasemat võitjat ning 2012. aastal parimaks osutunud Kaia Kanepi jõudis mullu triumfeerinud tšehhitari Karolina Pliškova vastu võidust kahe punkti kaugusele. Siiski pidi ta vastu võtma kaotuse 6:3, 5:7, 2:6.

Tänavu teatavasti kvalifikatsioonist alustanud Kanepi pidas sel turniiril juba oma kuuenda, tema vastane, teise asetuse saanud maailma neljas reket alles teise mängu. Kohtumise edenedes mängis üha suuremat osa väsimuse faktor, sest hiilgavalt alustanud 32aastase eestlanna hoog rauges teise seti lõpus. Kolmandas setis võitis ta tahtejõu abil paar geimi, kuid ei enamat.

Kanepi alustas mängu pikas, üle 9 minuti kestnud geimis kohe Pliškova pallingu murdmisega ning avaseti lõpetuseks tegi ta sama veel korra. Samas ei andnud ta oma servigeimides tšehhitarile ainsatki murdepalli!

Teise seti neljandas geimis suutis Kanepi samuti teha murde seisuks 3:1, kuid kahjuks tegi vastane kohe järgmises geimis sama. Jätkati tasavägiselt, kuid Pliškova hoidis oma servi juba kindlamalt. Seisul 4:4 venis Kanepi pallingugeim ülipikaks, aga eestlanna sai selle kätte! Pliškova siiski ei murdunud. Tema servigeimil oli seis 30:30 ja Kanepi kõvast võidust kahe punkti kaugusel, kuid need punktid noppis tšehhitar, mitte eestlanna.

Kohe seejärel kaotas Kanepi veel kaks geimi ning kolmanda seti hakatuseks kaks tükki otsa. Oma servigeime ta veel võitis, vastase omade murdmiseks aga enam jaksu polnud.

Veerandfinaali jõudmine tähendas praegu maailma edetabelis 99. kohal asuvalt Kanepilt ometi väga tubli tulemust ja kerkimist järgmise nädala tabelis paarikümne pügala võrra!